Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lakás, kocsi, diploma? Hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lakás, kocsi, diploma? Hogy is van ez az elvárásokkal?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy én rosszul értelemezem az elvárásokat, de nekem az az érzésem, hogy a nők nem azt várják el, hogy mindez meglegyen, hanem azt, hogy egy férfi törekedjen arra, hogy a legtöbbet hozza ki magából.

Ha csak siránkozik, meg panaszkodik, hogy nem kell senkinek, mert nem tud felmutatni semmit, akkor abból arra lehet következtetni, hogy nem is vágyik többre, jobbra.

Én azt látom, hogy azok a férfiak, akik úgy ismerkednek, hogy a céljaikról beszélnek, sokkal sikeresebbek, mint azok, akik a szerencsétlen helyzetükre panaszkodnak. Még akkor is, ha ugyanannyit tudnak felmutatni.

Tehát ha van két 30 év körüli (hasonló külső adottságokkal rendelkező) férfi, aki a szüleivel él, nincs autója, nincs diplomája, de az egyik a körülményeket hibáztatja, a másik pedig azt nézi, hogy hogyan tudna javítani a helyzetén, akkor a nők többsége a másodikat fogja választani, mert benne van perspektíva, az elsőben meg nincs. Senki nem akar egy szerencsétlen lúzerrel élni, aki képtelen a fejlődésre, változtatásra!

Ti hogy látjátok?

2015. szept. 27. 12:07
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
64%
Ha valóban vannak céljaid az vonzó lehet egy nő szemében, de ha ezt az egészet csak azért csinálod végig, hogy puncihoz juss, akkor ki fognak használni, te pedig bele fogsz unni, aztán csődbe mész.
2015. szept. 27. 12:59
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én nem ellened szóltam, de ha bármelyik is felmerül az általam írtakban problémaként, azok megoldása nem megy egyik napról a másikra. :-) A lustaság más kérdés.

A rokonságunkban egy családnál működik a többgenerációs háztartás, nekik ezzel nincs problémájuk.

Ismertem egy embert, aki a beteg, leszázalékolt édesanyját egyedül tartotta el, arra már nem jutott, hogy ezt külön háztartásban oldják meg, így együtt éltek.

Több embert is ismerek/ismertem, akik az idős, beteg nagyszülőt magukhoz vették, vagy oda költöztek hozzá, kellett az állandó felügyelet, ez nehéz egyébként, nagy energiát igényel és sok türelmet, akik meg tudják oldani a felügyeletet, inkább ezt választják, mint az öregek otthonát, a házi ápoló meg jóval drágább. Akik meg az idős szülőhöz költöztek be, ott meg bejött a képbe, hogy a szülő lakását/házát majd az örökli, aki gondozza.

2015. szept. 27. 13:03
 23/39 anonim ***** válasza:
78%

Stv, te szerencsetlen fsz.. Ehhez a kerdeshez ezidaig hozza se szoltam, de cseppet se zavarjon a dolog. Latszik mennyire jol informalt vagy.

#holdviola

2015. szept. 27. 13:04
 24/39 A kérdező kommentje:

# 21: Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Miért menne csődbe valaki attól, hogy fejlődik, tanul, jobb állásra hajt, saját lakásra tesz szert? Nagyon félreértelmezted a kérdést... Pont az a lényeg, hogy azok az emberek a vonzók, akik magukban hordozzák a fejlődés igényét, mégpedig hitelesen, tehát az egész életük azt igazolja, hogy tesznek magukért, a változásért. Attól még senki nem ment csődbe, hogy fejlődött.

Az más kérdés, ha valaki mondjuk hitelre vesz egy puncimágnesnek vélt autót, de az pont a hiteltelen verzió.

2015. szept. 27. 13:05
 25/39 anonim ***** válasza:
85%
Stv, nem kell privat uzeneteket kuldozgetned. Ha bajod van, akkor itt magyarazz. Egy szanalmas szar alak vagy, semmi tobb.
2015. szept. 27. 13:09
 26/39 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, félreértetted a 21-est, bár ő sem fogalmazott pontosan. Ha nem magad miatt csinálod, és csak megjátszod, hazudod a törekvést, csak azért, hogy nőt szerezz, akkor azon túl, hogy hiteltelenné válsz és hamar kiderül a hazugság, nem lesz hozzá kitartásod, és feladod, akkor meg úgy fogod érezni, hogy kár volt minden, amit tettél.
2015. szept. 27. 13:12
 27/39 A kérdező kommentje:

# 22: Senki nem mondta, hogy egyik napról a másikra meg kell oldani, a lényeg inkább a hozzáállás, hogy valaki akarja megoldani, vagy sem!

Ami a többgenerációs házakat illeti: én is sok ilyenről tudok, de akik ilyenben élnek, azok általában vagy nagyon fiatalon jöttek össze, és erre rendezkedtek be, vagy, ha idősebb korukban lett párkapcsolatuk, akkor azért egy ideig éltek egyedül is, később költöztek vissza a szülői házba némi bővítéssel, felújítással; vagy már eleve úgy alakítottak ki külön lakrészt, hogy a felnőtt "gyerek" saját háztartásban élt.

És ez a lényeg: a felelősség! Hogy egy felnőtt legyen már képes felelősséget vállalni a saját életéért, ne gondolja, hogy a kaja csak úgy terem az asztalra, legyen tisztában azzal, hogy rezsit kell fizetni, hogy ha nem mossa ki a ruháit, akkor nem lesz tiszta ruha, stb.

Ha ezt valaki a szülei otthonában meg tudja teremteni, akkor teljesen rendben van, de ha felnőtt létére gyerekként él a szüleivel, az visszatetsző, akár nőről, akár férfiról van szó! Önállóság, felelősségvállalás - ezek a kulcsszavak, amik egy kapcsolatra alkalmassá tesznek valakit. Hogy ezt valaki hogy tudja megvalósítani a saját életében, az az ő dolga, de a potenciális partner ezeket fogja elvárni a kiszemelttől.

Elfogadom, hogy nem mindenki tud külön költözni... de akkor felteszem a kérdést: aki anyucival él 30 évesen, az mégis hogyan képzeli el a párkapcsolatát? Értem én, hogy 100 ezerből nem lehet elköltözni otthonról, de akkor hogy akar párkapcsolatot? Ha mondjuk fél-egy év után a nő szeretne összeköltözni, urambocsá' gyereket vállalni, akkor is az lesz, hogy 100 ezerből nem lehet? Mert nem lehet... de akkor törekedni kellene a helyzet megváltoztatására, mert egy nő sem arra vágyik, hogy eltartsa az életképtelen pasiját!

2015. szept. 27. 13:17
 28/39 A kérdező kommentje:
# 25: tiltsd le, én már rég azt tettem.
2015. szept. 27. 13:18
 29/39 anonim ***** válasza:
89%
Csak mert valaki a szüleivel él, még nem önállótlan, szóval ne vonjunk párhuzamot, többféle embert ismerek, láttam már ilyet is, olyat is. Tehát ebből azért ne ítélkezzünk. Egyik kolléganőm mostanában kényszerült vissza a szüleihez, mert felszöktek az albérletárak, az ő fizetése meg nem nőtt olyan mértékben. Egy másik kolléganőmék alól most adta el a tulaj az albérletet, van kb. egy hónapjuk, hogy találjanak a férjével másikat, amit tudnak fizetni, hacsak nem tudnak megegyezni az új tulajjal.
2015. szept. 27. 13:20
 30/39 A kérdező kommentje:

# 29: én is ezt mondom...

Tehát önmagában semmit nem jelent, hogy valaki a szüleivel él, de aki már élt egyedül, az valószínűleg képes saját háztartást fenntartani, önállóan gondoskodni magáról, és a szülőkhöz visszaköltözve sem fogja elvárni, hogy gyerekként gondoskodjanak róla.

Mondjuk, hogy az a határ, hogy a szülői házban mennyire önálló valaki, mennyire vállal felelősséget.

Azért az itt panaszkodókról nehezen tudom elképzelni, hogy magukra főznek, mosnak, takarítanak... Azért nem is keresik az önálló élet lehetőségét, mert nekik ez így nagyon is kényelmes, csak ugye ezt nem akarják bevallani, inkább fogják a külső tényezőkre.

2015. szept. 27. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!