Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nôk nagy része miért kerüli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nôk nagy része miért kerüli a komolyabb témákat?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy a férfi ismerôseim nagy része sokkal intellektuálisabb, mint a nôi ismerôseim nagy része.

Ha szóba kerül valami komolyabb téma, a nôk 90%-a nem vesz részt a beszélgetésben, vagy próbálja más irányba terelni azt. (Tisztelet a kivételnek!)

Csak én tapasztaltan ezt, vagy tényleg így van?

Ha így van, miért?

2015. jún. 23. 21:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
81%
Hát tudományokról, üzletről pont nem lehet beszélgetni velem, ez tény, de csak mert erősen humán beállítottságú vagyok. Filozófiáról, történelemről, irodalomról, társadalmi problémákról, vallásról, pszichológiáról és egyebekről (ha olyan kedvem van, akár politikáról is) viszont nagyon szívesen eltársalgok olyasvalakivel, aki előtt merem vállalni a véleményem. A #16-os válaszolónak (Téves Szám) volt egy nagyon értékes gondolata erről: nem várható el, hogy nagy társaságban, félidegenek között szabadjára akarja ereszteni a nézeteit bárki is. Mellesleg meg merem kockáztatni, hogy az intellektuális igénnyel bíró nők nagyobb része hozzám hasonló érdeklődésű, és nincsenek kevesebben, mint a művelt és intelligens férfiak, csak épp a komoly témák halmazán belül más felé húznak.
2015. jún. 23. 23:17
 62/79 A kérdező kommentje:

59: Nem hiszem, de mindegy, ezt csak akkor lehetne bizonyítani, ha lenne ilyen felmérés.

Akkor más kérdés:

52-es hozzászólásban linkeltem egy videót. Szerinted 100-ból hány ember viselkedne úgy, mint az ott szereplô emberek? Mert ha legalább 40, akkor a maszkulinizmus is megfontolandó a feministák logikája alapján, nemde?

2015. jún. 23. 23:17
 63/79 A kérdező kommentje:
62: Örülök, hogy vannak ilyen nôk, akikkel lehet beszélgetni, de én még mindig azt gondolom, hogy a nagy többség esetében nem ez a helyzet, hogy csak nem merik vállalni a véleményüket.
2015. jún. 23. 23:21
 64/79 anonim ***** válasza:
66%
Azért nem mindegy, hogy mit látnak az emberek. Ha egy 2 méteres, bodybuilder nő verne egy 150 centis vékonyka srácot, nem hiszem, hogy bárki is nevetne, hamar közbe is lépne valaki valószínűleg, mint ahogy akkor is, ha egy 120 kilós izompacsirta verne egy törékeny kislányt. Az erőviszonyokon van a hangsúly, hogy meg tudja-e védeni magát, nem a nemeken. Fordított esetben, ha a vékony fiú kezdene pofozkodni a testépítő nővel, akkor is nevetnének.
2015. jún. 23. 23:27
 65/79 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes,én pont a férfiaknál tapasztaltam ezt,amit te(a kérdező)a nőknél.Szerintem fifti-fifti...mindegyik nemből van ilyen is,olyan is.Tényleg idegesítő dolog az általánosítás.(egyébként nem vagy egy kicsit hímsoviniszta??de az is lehet,hogy véletlenül csak k.u.rva buta nőkkel találkoztál,de az a többi okos nőnek nem hibája..meg végül is a tiéd sem,hogy azok után így általánosítasz)
2015. jún. 23. 23:31
 66/79 anonim ***** válasza:
60%

A nok most mar nem csak penzehes ribik, akiknek mindig csak a legjobb himnemu egyed kell, hanem ezek szerint mar merhetetlenul butak is, akik ket ertelmes mondatot sem tudnak kinyogni. Elkeserito ez a fajta lenezes, gyuloletkeltes ami itt folyik.

De ha mar ennyire szeretjuk ezt, leirom, hogy en mit tapasztalok altalaban. A ferfiak nagy resze egy egoista, p*csfej. De komolyan, szamtalanszor megfigyeltem, hogy beszelgetesben nem partnerek. Nem varjak meg mig a masik befejezi a mondandojat, legtobbjuk kozbe vag es eroszakosan(foleg 2-3 sor utan) de probalja a sajat nezopontjat lenyomni a torkomon, elveve tolem azt a lehetoseget, hogy en is kifejezem onmagam es a sajat gondolataimat en is megosszam. Az alapveto tisztelettel, illemmel nincsenek igy tisztabban, ezek utan csak rohogni tudok foleg, ha meg magukat "muveltnek, intelligensnek" nevezik. :)

Szoval, ha tobbsegetek nem csak magaval lenne elfoglalva, hanem mondjuk odafigyelnetek masokra is, lehet erne titeket par meglepetes. Masreszt a noknek nem csak a divat, a pasik es a smink tema,ez egy nagy tevedes(innen is latszik, hogy sokatok melyebb eszmecserebe meg nem is kezdett novel). De hat persze jobb egy butuska lany...

2015. jún. 23. 23:43
 67/79 A kérdező kommentje:

67: Miért kell túlozni?

Én azt írtam, hogy úgy vettem észre, hogy a nôk nagy része (nem mindegyik!) kevésbé intellektuális, mint a férfiak nagy része.

Ebbôl neked az jött le, hogy szerintem az összes nô képtelen két összefüggô mondatot megfogalmazni.

Leülhetsz, szövegértésbôl 1-es!

2015. jún. 23. 23:48
 68/79 anonim ***** válasza:
88%

Csatlakozom a # 66-os hozzászólóhoz, én is azt tapasztalom nőként, hogy a férfiak többsége nem tud komolyabb témákról beszélgetni, holott én igényelném.

Talán az EMBEREK többsége kerüli a komolyabb témát, és ennek semmi köze a nemi hovatartozáshoz? Egy olyan társadalomban, ahol az Éjjel nappal Budapest jelenti a kultúrát, én semmin nem lepődöm meg...

Hozzáteszem, én legalább olyan problémásnak tartom, ha valaki CSAK komoly témákról akar beszélgetni, és a hétköznapi csevegésektől elhatárolódik, mert önmagát valami magasabb rendű élőlénynek képzeli...

2015. jún. 23. 23:56
 69/79 anonim ***** válasza:
92%
Miert veszed magadra? Te nem irtal ilyet, de olvasd vissza a tobbi valaszt kerlek.
2015. jún. 24. 00:36
 70/79 anonim ***** válasza:
26%

Részben egyet kell értenem a kérdezővel.

Azok a nők/lányok, akikkel eddig találkoztam, épp olyanok voltak, mint amilyeneket előttem sok férfitársam leírt. Erőltetett beszélgetések, afféle-kérdezz felelek formában, ahol én kérdezek rá minden eszembe ötlő kis momentumra, hogy hátha lesz valami kis morzsa, amin el lehet kezdeni érdemben beszélgetni... de semmi. Egyszerűen semmi közös téma.

Ugyanakkor, nálam az is közrejátszik, hogy a hétköznapi, agyatlan-felesleges beszélgetéseket tökéletesen értelmetlennek tartom, és ugyanannyira analfabéta vagyok (hozzá se tudok szólni) az ilyen típusú beszélgetésben, mint a nők intellektuális témákban. Nem tudok mit hozzászólni ahhoz, ha egy nő elmeséli, hogy milyen napja volt, azon kívül, hogy "rendben", "jól van", "nekem meg ilyen napom volt...". Eszembe se jut megkérdezni, hogy mi történt vele, vagy történt-e vele valami, mert úgy gondolom, ha történt volna valami említésre méltó, akkor mondaná. De nem mondja, hanem besértődik amiért nem kérdezem, pedig mennyi minden történt vele, mert hát annyira izgalomba jött, mikor meglátta azt a ruhát/táskát/cipőt/süteményt/kisállatot/ stb.-t.

Viszont nem minden nő ilyen. A legjobb ellenpélda, amit hozhatok, az a saját anyám, illetve az apám. Nálunk épp fordítva volt. Mivel anyám nevelt, ezért még jobban elvitt az intellektuális témák irányába (3 évesen leszärtam a homokozót (meg a kortársaimat, illetve ez utóbbit mind a mai napig :D), én verset tanulni akartam, meg történelmet).

A másik ellenpélda az egyik volt barátnőm lenne. Máig alig hiszem el, hogy létezik egy olyan nő, akivel tökéletesen azonos az érdeklődési körünk, hozzá tud szólni, ráadásul általánosan művelt és több nyelven beszél. Ráadásul annyi idős, mint én. A probléma az volt, hogy valószínűleg őt az a körülmény kényszerítette rá a belső értékek ilyen mértékű fejlesztésére, hogy... "külső értékek" nem nagyon voltak. Ronda volt, magyarán. Egy ideig működött a dolog, mert egyszerűen elképesztő agya volt, de mikor észrevettem magamon, hogy nem igazán akarom hogy hozzám érjen, megcsókoljon, akkor úgy döntöttem véget vetek neki, mert mégsem tudom vállalni ezt az áldozatot, főleg hogy CSAK hosszútávra tervezek.

https://www.youtube.com/watch?v=Zz1IPGP7ff0 Annyira témába vág... :D

Egyébként volt itt valaki, aki olyan bőszen követelte az intellektuális témákat. Nos, nyilván nem beszélhetek minden férfi nevében, de amikhez általában nem tudnak hozzászólni a nők, azok (számomra) a következők:

- Férfiak-nők szerepe, változásai, alkalmazkodás, értékrend

- Politika

- Történelem

- Sport (mármint valódi sport, nem futkározás és/vagy táncikálás)

- Üzlet

- Pszichológia/pszichiátria (+tömegpszichológia, retorika)

- Dietetika

- Idegen nyelvek (néhány kivétel, de nem találkoztam még nagy nyelvi virtuózokkal nők személyében, mindattól eltekintve, hogy mindenki tudja, hogy léteznek)

- Vallás

- Társadalmi kérdések

- Egyikőjük sem tud érzelmek nélkül vitatkozni. Vitatkozni. Vitatkozni. Nem veszekedni.

+1: Fantasy művek; film, könyv, társasjáték, számítógépes játék, stb., minden formában. A legtöbbről még csak nem is hall az átlag ember...

19/F

2015. jún. 24. 00:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!