Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos, hogy a párod egyetemet végzett, diplomás ember legyen?
Nekem fontos, hogy legyen diplomája mivel nekem is van, és ne csak ilyen kamu diploma legyen amivel kitörölheti a seggét.
22/N
Nőknél tapasztalataim szerint nagyon ritka(1:1M) a minimálisan is értelmes, egyetemi végzettséggel nem rendelkező egyed.
Az egyetemet végzettek közül is kevés van amelyik képes minimális racionalitásra, de még mindig gyakoribb mint az első esetben.
Gondolom aki eljut az egyetemig annak muszáj, hogy legyen minimális IQ-ja legalább (100?), még ha ez a szám valójában csak gyatra irányadó érték és nem több. Ettől függetlenül kiindulási alapnak megfelel.
Szóval számít, de valójában nem sokat.
Mérnökként végeztem, így fontos, hogy a páromnak is legyen valami végzettsége.
Aztán persze van egy informatikus barátom, akinek elege lett a suliból, otthagyta a francba és most kint dolgozik Németországban, résztulajdonos egy cégnél. Na hát neki soha az életben nem lesz szüksége semmilyen papírra,mert anélkül is minden további nélkül boldogul.
Vagy diplomája legyen vagy vállalkozása vagy valami. A lényeg az, hogy kreatív munkája legyen, ne legyen betanított munkás vagy ilyesmi. Én is csináltam ilyen munkákat diákként, beleőrülnék. Hosszútávon szerintem kell ennyi hasonlóság két ember között. Fordítva még csak csak működik, a diplomás/vállalkozó pasi a titkárnő/eladó nővel, de nekem a diplomás nő / gyári munkás pasi nem annyira jön be. Nem kizáró ok, sok ilyen barátom van, de pont emiatt mondom, hogy teljesen más a beállítottság, viselkedésminta, baráti kör, szórakozási stílus, beszédtéma, tájékozottság. Ha szegény egyedül még értelmesebb is, lehúzza a társaság ami körülveszi hosszútávon. Ezért mondom, hogy fontos, de nem kizárólagos.
23L
Én leszarom, hogy van-e diplomája, nekem az a fontos, hogy van-e közös valóságunk, közös céljaink, tudunk-e beszélgetni, együtt tervezni.
Egyébként diplomám van, és jól is keresek egy multinál menedzseri pozícióban.
15# xDd bámulatos ahogy foglalkozás és iskolai végzetség alapján párosítod az embereket, gratulálok hozzá! Csodálom hogy leálltál a prosztókkal csevegni, hogy sok ilyen ismerőst szereztél. Csak nem tudom hogy a vállalkozó férfi, aki például kreatívan szippantja a szart békésderekszürkehadháza gödreiből mennyivel jobb a te szemedben a szalagmunkás Fecókától.
"A beállítottság, viselkedésminta, baráti kör, szórakozási stílus,"
Mert minden melós egyforma, mint a robotok, csak az egyetemen vagy a válallkozási engedély kiváltásánál kapod meg a szükséges pluszt , hogy saját izlésed legyen.
"beszédtéma, tájékozottság," manapság amikor az internetről bármit megtudhatsz és megtanulhatsz, napra kész lehetsz minden témában, tényleg sokat számít egy párkapcsolatban , hogy van valami papírod.
Gratulálok megint, neked megérte egyetemre járni, hogy ilyen nyitott és felvilágosult lettél.
Látom te is az internetről tájékozódsz csak, látszik is. Mint írtam is, diákmunkán én is csináltam ezeket, árut is töltöttem, gyárban is voltam, telefonos ügyfélszolgálaton is, stb. És már akkor lejön még a saját korosztályomon belül is, hogy ki mit tanul / főállásban csinálja ezt, amikor még nem tudok róla semmit, csak a beszédstílus, viselkedés. Hat az emberre a környezete. Jól érzem magam ilyen emberekkel is, nem okoz lelkitraumát, jártam is már ilyen pasival, de hamar kiderült, hogy ennek nincs jövője. Unjuk, idegesítjük egymást. Egész más az, aki többet akar az életétől mint aki belenyugszik abba, hogy egy érettségi után elmegy betanított munkásnak. Nekem jó egy okj vagy technikum is is, ha azt csinálja, amit szeret. Az első mondatomban írtam, hogy valami ilyesmi legyen, nem kötelezően diploma. Mivel az ember nagyon sok időt tölt a munkahelyén, befolyásolja az életét, a személyiségének alakulását. Ha teljesen különböző környezetben vagyunk és teljesen különböző hatások érnek minket, akkor hosszútávon ebből problémák lesznek. A párommal fontosabb, hogy egy hullámhosszon legyünk, mint egy ismerőssel vagy akár egy jó baráttal. Nem a papír a lényeg, ezt írtam le, hanem az életforma amit választ...
Abba meg ne kössön bele senki, hogy a jólkereső pasi - szép titkárnő csaj kombináció nem működik, mert nagyon sok ilyet látni. És mindkettő boldog azzal, amit kapott, akkor meg? Ha nekik ettől jó, hadd legyen már nekik ettől jó. Fordítva nem látom, meg engem ez az irány érint, ezért erről tudom azt mondani, hogy kevésbé életképes. Attól még létezhez, egy ilyen kérdésnél csak általánosítani lehet, nem igazodhat egy-egy kijelentés az egész világon mindenkire. -.-'
Számomra lényegtelen. Nem lennék képes öltönyben telefonálgatni/számítógépet nyomkodni egész nap. 2 felsőfokú OKJ-t elvégeztem üzleti irányban, mivel a gazdaság, világ működése nagyon érdekel.
Kifejezetten jól keresek kétkezi munkásként (sok diplomás megirigyelné, bár a munkát nem bírná), és kifejezzetten élvezem a kihívásokat, a terhelést és legfőképpen hogy érzem, fokozatosan haladok a ranglétrán.
Emellett célom, hogy idővel a hobbimmal kereshessem a kenyerem, ennek az ideje pedig rohamosan közeledik.
A párom diploma nélküli, szakmája természetesen van, a hobbijából él meg, a magyar átlagot megkeresi napi néhány óra alatt.
Szóval köszönöm nem fontos, nem az a papír határozza meg az embert.
Legyen tisztességes, jó ember. Akarjon dolgozni és tegyen a saját jövője érdekében.
A gyenge (életképtelen) idővel elhullik, a többinél pedig nem számìt a papír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!