Diplomás fiatalok: a szüleiteknek fontos, hogy diplomás párotok, férjetek/feleségetek legyen?
1. A szüleimet NEM kérdeztem, magamnak válaszok.
2. Nekik is sokkal többet számit az ember, mint a papir.
3. Viszont ha nem is feltétlen diploma kell, azért hasonló értelmi és kultúrális szint kell, különben nem lesz tartós a kapcsolat.
Igen, nekik is fontos és nekem is. Szerencsére a páromnak is fontos, hogy legyen diplomája.
Apukámnak vagy egy mérnöki és egy gazdasági diplomája, anyukám orvosi, a nővérem és bátyám szintén diplomás és a párjaik is. Közülük van, akinek szintén két diplomája van. A párom és én még tanulunk, de mindkettőnknek célja a diploma, én még szeretnék egy másoddiplomát is majd, ha ezt elvégeztem.
Azért ez a mai világban már alapvető. Így is nehéz elhelyezkedni, de egy jó végzettség azért segít valami a helyzeten.
De az is igaz, hogy a környezetemben élő emberek mind így vannak ezzel. Sose mozogtam olyan körökben, ahol nem ez lett volna a minta, a cél.
Egyébként persze, meg lehet élni bolti eladóként is, meg gyári munkásként is, de én ennél jobb életet szeretnék magamnak is és a családomnak is. Szeretnénk majd mindent megadni a gyerekeinknek, biztosítani nekik ugyanazokat a lehetőségeket, amiket mi is kaptunk. Sport, zene, tanulás akár külföldön is, utazások belföldön és külföldön is.
Szeretnék egy szép kertes házat, két autót, 3 gyereket. Ehhez pénz kell, amihez pedig egy jó végzettség, majd egy jó munka.. Szóval magammal szemben is fontos ez, és nem csak a párommal szemben.
Nekem van diplomám de nemfontos, hogy a páromnak legyen és nincs is neki "csak" érettségi. Diploma nem egyenlő tudàs jobb ha ezt belátjátok. Ja és érettségivel többet keres mint én diplomával. Nem sokat számit az a papír.
26/F
A szüleim soha nem szóltak bele ebbe a kérdésbe.
Nekem fontos volt, hogy ugyanolyan végzettsége legyen a páromnak, mint nekem.
Egy korábbi kapcsolatomban sok gondot okozott, hogy a fiúnak középfokú végzettsége volt, nem azért, mert ne lett volna elég intelligens, sőt, de sok mindenben eltérő volt az igényünk többek között tanulásban, tudásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!