Diplomás fiatalok: a szüleiteknek fontos, hogy diplomás párotok, férjetek/feleségetek legyen?
Kajak MUSZÁJ újra és újra kirobbantani a vitát?
B*szhatod a diplomás pasidat/csajodat, ha orrba-szájba csal és egy agresszív állat.
Az élet olyan dolgokat képes produkálni, amiket itt egyesek el sem tudnak képzelni, illetve olyan emberek léteznek, akikről teljesen mást gondolsz, mint amilyenek valójában.
'B*szhatod a diplomás pasidat/csajodat, ha orrba-szájba csal és egy agresszív állat.'
Bocsi, vannak olyan emberek akik ilyen emberrel nem hogy járjanak, de még szóba sem állnának. Vagy ha igen, akkor időben észreveszik. Nem lesz mindenkiből áldozat.
Ajánlom neked a diplomás mintapasi és álomférj valódi arcát bemutató Éva Kovácsová regényt. A saját házasságától írt, és hidd el, nem vidám történet.
Itt arról van szó, hogy rengetegen se magukat nem ismerik, sem azt nem tudják, mit akarnak, csak alkalmazkodnak egy sémához, mert azt várják el tőlük.
"Bocsi, vannak olyan emberek akik ilyen emberrel nem hogy járjanak, de még szóba sem állnának"
És ezt te honnan állapítod meg egy-két randiból pl. a kedves mérnök fiatalemberről, hogy milyen ember?
Sehonnan! Együtt kell vele élned, hogy megtudd, milyen ember, és bizony kiderülnek dolgok bárkiről.
Akkor otthagyom amikor kiderül. Nem maradok mert jaj de szeretem és hátha megváltozik, meg nem direkt bántott esetleg szülök neki pár gyereket és teljesen kiszolgáltatom magam.
Amúgy meg nem randizom mérnökökkel. Emberekkel randizom. Arról nem tehetek ha valakihez eleve nem vonzódom. Senki sem mondta, hogy valaki tökéletes csak mert képzett. De ami tetszik az tetszik, ezt nem lehet megváltoztatni. Az én ideálom része hogy magasan képzett. Hű mekkora bűn.
Amúgy meg a párkeresés az életem középpontja. Nem keresek sem álompasit, férjet meg végképp nem. Én csak élet az életem.
A szüleimnek nem hinném, hogy fontos, még nem kérdeztem és nem is fogom, mert magamnak választok párt, nem nekik.
Egyetemista vagyok, de számomra nem az az elsődleges, hogy legyen diplomája a kiszemeltemnek. A környezetem miatt tudom, hogy néha még annak is több esze és pénze van, akinek érettségije sincs, csak egy szakmája és annyi esze, hogy tudja hasznosítani a tudását. Sok példa van erre, csak van akinek a környezetében nem élnek ilyen emberek.
A diploma nem egyenlő az intelligenciával sem a műveltséggel, mert vannak olyan szakok (egyet sem neveznék meg), melyek nagy részét végig lehet puskázni az egyetemen, és az intelligencia egyébként sem abból fakad, hogy ki milyen paragrafusokat, vagy éppen statiszikai módszereket magolt be.
Magát az embert a megszerzett papírok nélkül minősítsétek már! Mondom ezt egyetemistaként...
KEDVES
"Egyébként persze, meg lehet élni bolti eladóként is, meg gyári munkásként is, de én ennél jobb életet szeretnék magamnak is és a családomnak is. Szeretnénk majd mindent megadni a gyerekeinknek, biztosítani nekik ugyanazokat a lehetőségeket, amiket mi is kaptunk. Sport, zene, tanulás akár külföldön is, utazások belföldön és külföldön is.
Szeretnék egy szép kertes házat, két autót, 3 gyereket. Ehhez pénz kell, amihez pedig egy jó végzettség, majd egy jó munka.. Szóval magammal szemben is fontos ez, és nem csak a párommal szemben."
Én lennék az a gyári munkás, aki a te irodában növesztett seggedet eltartja.
Ismét csak Én készítem el a sok nagyokos által megtervezett kütyüket.
Elkell mondjam egy melós ezerszer kreatívabb mint egy mérnök, akit kötnek mindenféle ISO-k meg MSZ-k.
Hozzákell tennem, én is mérnökire járok, de ezt a munkahelyemen senkisem tudja.
Tetszik ahogy a mérnök urak/hölgyek belibegnek kb. fél kilenc körül, (persze mind jószagú, frissen borotvált.) és elmagyarázzák hogy én mennyire nemjól látom a dolgokat.
Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy a diplomát nemlehet mérölécnek használni egy ember megítélésében.
Nagyonsok nagy Magyarunk szíve választottja egyszerű polgárleány/polgárlegény volt.
Remélem elgondolkodtató számodra EZ aválasz.
ÜDV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!