Diplomás fiatalok: a szüleiteknek fontos, hogy diplomás párotok, férjetek/feleségetek legyen?
Figyelt kérdés
És nektek?2013. máj. 27. 16:55
11/32 anonim válasza:
17:05-ös vagyok. Itthon nagyrészt nem is számit ez a dolog. A fővárosi állatkertben a kecskesimogató mellett van egy kis jégkrémes aki minden nyáron ott dolgozik mert nincs más lehetősége. 4 Diplomája van és hat nyelven beszél perfect.
12/32 anonim válasza:
#8 Nyugodj meg nem bölcsészdiplomám van... Mellékesen a stílusodban felismertem a diplomás embert. Sokat érhetsz emberileg
13/32 anonim válasza:
11-es: Ott lehet valami, ha ilyen kvalitásokkal a fővárosban hosszútávon nem talál munkát.
Egyébként a munka sosem szégyen, én azt mondom.
14/32 anonim válasza:
Nem, számomra se de azért egy szakmája jó lenne ha lenne.
15/32 anonim válasza:
A szüleimnek fontosabb volt, mint nekem, bár engem ez sosem érdekelt. Kicsit csalódtak is bennem, amikor orvosiról átmentem védőnőnek, mert úgy éreztem, az a hivatás az igazi számomra (pedig ugye mindkettő diplomás képzés, csak az orvosinak nagyobb a megbecsültsége). Végül az élet úgy hozta, hogy a férjem diplomás, csoporttársak voltunk az orvosin, mikor megismertem. Mégis mindig mondja, hogy én okosabb vagyok mint ő, mert jobb a memóriám, és könnyebben tanulok, átlátom az összefüggéseket :D Nekem csak az volt a fontos, hogy hasonló szinten legyünk szellemileg, papírral vagy papír nélkül, az nem számít... A nagypapám pl. taxis volt, amíg dolgozott, és nála jobb eszű emberrel még nem találkoztam :) Viszont az fontos volt a párválasztásnál, hogy ambiciózus legyen, tehát ne közmunkából akarjon ellébecolni vagy szabad bölcsész diplomával, hanem legyen egy tisztességes szakmája.
16/32 anonim válasza:
Nem fontos nekik, viszont annak nem örültek volna, ha egy semmirekellő embert választok magamnak. Illetve olyan embert, aki mellett soha nem lehet biztos anyagi helyzetem, mert olyan a munkája, ami épp szezonális, vagy eleve nincs rá kereslet. De inkább azt nézték mindig, hogy értelmes-e. Szóval ilyen téren kellett megütnie a párjaimnak egy szintet, és eddig sikerült a diplomásnak és a nem diplomásnak is. Nekem is fontos volt, hogy kultúrált, értelmes ember legyen, ne egy 6-8 általánossal rendelkező szippantós/kukás/stb. Nem akarok bántani senkit, de ez akkor is fontos volt nekem. Végülis diplomás férjem lett, de volt olyan párom, aki nem tervezett érettségi után tovább tanulni mégis nagyon jól megélt, saját válalkozása volt, talpraesett és ügyes ember, illetve hasonló érdeklődési körünk volt, így nem volt hiányérzésem a diplomája miatt. Az, hogy végül egy két diplomás ember mellett kötöttem ki csak a véletlen műve. Ha a férjemnek csak érettségije lenne, de ugyanilyen ember lenne ezen kívül, én ugyanígy szeretném.
17/32 anonim válasza:
Én még gimis voltam, mikor összejöttem a párommal. Ő akkor végzett egy felsőfokú szakképzést, tehát nem diplomát kapott. Sosem volt emiatt problémájuk a szüleimnek, nekem idén lesz meg a diplomám, de párom jól keres, dolgos, így nincs gond. Annak nyilván nem örültek volna, ha egy semmirekellő lenne. Anyósom rendesen kiakadt, mikor a kisebbik lánya, aki az orvosira jár, összejött egy 8 általánost végzett alkalmi munkákból élő fiúval. Mondjuk a fiú egyéb szempontból is problémás volt, de már szakítottak is.
18/32 anonim válasza:
"Ha én atomfizikus vagyok, akkor egyszerűen nem tudok vonzódni egy bolti eladóhoz."
Aztán amikor az "atomfizikusi" diplomáddal se találsz munkát, max elmehetsz bolti eladónak, akkor ne csodálkozz, hogy nem vonzódik hozzád senki...
(ezek a nagy diplomások mekkora f@szságokat tudnak összehordani...)
19/32 anonim válasza:
Nem fontos a családomnak, hanem csak az, hogy szeressük és megértsük egymást.
Nekem sem elsősorban ez volt a szempont, egy diploma édes kevés a jó kapcsolathoz, mégis azt gondolom, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy jól megértsük egymást.
20/32 anonim válasza:
Magyarán akasszam fel magam, mert az érzelmeim nem tudom irányítani? Gondolom te bárkibe bele tudsz szeretni! Amúgy meg ez nem jött be, mert olyan képzésre járok ahol utána kötelező elhelyezkedni, tehát biztos, hogy lesz munkám. De nem az volt a kérdés, hogy ki milyen gazdag és mit dolgozik, hanem hogy milyen a képzettsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!