Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire problémás dolog, ha egy Nő hat éves kislányát még szoptatja?
Egyébként nincs semmi baj az intimitás szóval, ez tökéletesen leírja a szoptatást, az anyával való tökéletes egységet.
De a gyereknek három éves kora után már el kell kezdenie leválnia az anyjától, felfedezni a világot, nem pedig visszajárni anyukához feltölteni a szeretettankot.
Szerintem már a három éves kor is túlzás, ehhez képest te továbbmentél.
És miért baj, ha erős a szégyenérzet, szerinted mire való egy terapeuta? Hidd el, ő a tiédnél sokkal cifrább történeteket is hallott, arról nem beszélve, hogy a hivatásából adódóan ha tudod, hogy valahol elfogadnak, és nem ítélnek el biztosan, az nála van. És természetesen kötelezi a titoktartás. Én a helyedben nem tétováznék, mert itt neked van szükség segítségre.
Te sem kívánhatod, hogy a lányod a későbbiekben ne tudjon megfelelő kapcsolatokat kialakítani.
Az anyja vagy. Vállalj felelősséget. Ne a saját igényeid kielégítésére használd a lányod. Lépj tovább. Ha ilyen fokú intimitás van köztetek, mégis hova fog beférni egy férfi??
Azért nem elfogadott, mert a gyerek fejlődésének árt, ha ilyen sok ideig szoptatják.
Nem lesz önálló, később fog "érni," stb...
Igen... az említett "tökéletes egységet" nagyon is átérzem, érezzük. Viszont a másik felem, mondjuk az aki itt a fórum előtt ül kivételesen nem a lányával elfoglalatoskodva, meglehetősen kétségbeesett... nem tudom hogy érted ezt a szeretettankos dolgot mindenesetre arról szó sincs hogy bármiben hiányt szenvedne, már ha az egyke-egyszülős családkép fennléte ennyire sokat nyom a latba az érzelmi világa szempontjából. Játszótársaival is boldogan el van, szülők is kedvelik a beszélőkéje, habitusa miatt. Abba meg ne haragudj bele sem merek gondolni, hogy ennek bármilyen szexuális vonatkozása lehet az ő részéről. Nem úgy fogom fel, hogy a saját véremből eredő tiszta emberi lény jogosulttá válik, hogy pótlékként biztosítson komfortérzetet az őt nemző anyának. Viszont otthon annyira gátlások nélküli, őszinte és meztelen ez a kötődés... komolyan sírhatnékom támad olykor, hisz egyformán keressük őket és adunk a ezeknek pillanatoknak. Én nagyon büszke vagyok rá, mert gyönyörű és okos gyermek, az ereimet tudnám vágni ha életének pont ebben a szakaszában vallanék kudarcot meg amúgy egyáltalán, mint édesanya.
Nem merek beszélni erről se hozzátartozómnak, sem idegennek.
Paffy, megértem én, hogy sok helyen így elfogadott... Nem tudom, hogy egyedülálló, akár családos anyaként milyen mértékű tapasztalatod van egy ennyire mély kötelékű kapcsolatban, de végső soron úgy érzem, hogy ha az én helyemben lennél, te is számtalanszor újra meg újra meggondolnád ezt a helyzetet. Viszont örülök annak, hogy egy anya is írt, és kívánom, hogy egészséges, boldog életetek legyen kettőtöknek.
Köszönöm a jókívánságokat!Nem ítélkezni szeretnék, csak ez a mai világban "extrémnek" számít, és emiatt nem sokan fogják ezen az oldalon jó szó nélkül megállni. Már az is, ha valaki mondjuk 2 éves koráig szoptat (mint én ;)). Nyilatkozni nem tudok, csak azt, hogy ahogy elnézem, a lányom annyira "ragaszodik", hogy magától nem fog egyhamar leválni, és nem is szeretném erőszakkal ezt meglépni. Nem vagyok egyedülálló, de rengeteget vagyunk együtt, mert a párom sokat dolgozik. Szinte csak egymásnak vagyunk, más társaságunk, segítségünk, látogatónk ritkán akad. Ez szerintem még inkább megnehezíti az önálló leválást. Nem könnyű. Gyerekkoromban én is sokáig ittam a kakaót a cumisüvegből, mígnem iskolában nem mentem, és akkor rávezettek a szüleim, hogy már nagy vagyok, és a nagyok nem cumiznak. Aztán így "leszoktam" róla. Ha eljön az ideje, akkor szerintem ő is belátja, és megválik tőle...
Szép napot!
Attól, hogy a szoptatás abbamarad még nem szűnik meg a kötődés, csak más formát ölt.
Nem értem, ha tudod, hogy ezt nem kéne, miért nem teszel ellene? Nem egészséges, nem jó neki, hiába érzed ebben a pillanatban kielégítőnek.
Az meg még kevésbé, hogy nem törekszik az anyáról való leválásra, és te ezt még segíted is, ebben mind a ketten cinkosak vagytok.
Hosszú távon ebből nem alakul ki egy jó kapcsolat. És igenis hiszem, hogy a saját igényeidet elégíted ki vele. Nem szexuálisan, erre célozni se mertem, hanem azzal, hogy az intimitást kizárólagosan vele éled meg. Nehéz egyedüli szülőnek lenni, engem is jóformán egyedül nevelt édesanyám. Így is sérültem, hátha még olyan görcsösen ragaszkodott volna hozzám, mint te a lányodhoz.
Ne legyen bűntudatod, kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!