Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem szánalmas ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak szerintem szánalmas ez a gondolkodásmód?

Figyelt kérdés

Itt mindenki azt mondja,hogy a szép emberek(persze mindenki annak tartja magát a válaszadók közül)jogosan vágynak szép párra,míg a rondák mekkora szemetek,hogy bármilyen elvárást is mernek támasztani.Tehetnők ők arról,hogy így születtek?Nem.Lehet külsőleg mások,mint a többi ember,de attól az alapvető vágyaik,igényeik nem igazán különböznek.

Ez az újkori terrorgépezet???A mocskos kapitalista hóhér?

Eddig az volt kivételezett helyzetben,aki nemesi családba született.Most pedig az,aki szépnek?

2014. márc. 9. 12:04
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Még mindig nem az a baj veletek, hogy rondák vagytok, hanem az, hogy hülyék.
2014. márc. 9. 12:48
 22/33 anonim ***** válasza:
Nyugi van rondaságok :3
2014. márc. 9. 13:00
 23/33 anonim ***** válasza:

kár h kérdést nem lehet lepontozni...megint egy értelmetlen, elkeseredett, provokatív kérdés...

L24

2014. márc. 9. 13:10
 24/33 anonim ***** válasza:
Ez társadalmi kérdés. A mai világban, a média, az újságok meg a többi szép férfiakat és nőket ábrázolnak. És igyekeznek ráerősíteni erre, hogy mindenki megvegye a sok kencét meg a ruhát meg a mittudomén mit, hogy szép legyen és megfeleljen a társadalmi elvárásoknak. A Natgeon- a tabu című sorozatban ezt elég jól bemutatták. Van egy idea, egy kép, amit ezek az üzletek sulykolnak a világba, hogy így nézzél ki és akkor szeretni fognak, ha nem így nézel ki, akkor meg nem fognak szeretni. Statisztika is készült arról, hogy azok az emberek, akiket szépnek tartanak, azok könnyebben kapnak munkát és többet is keresnek, mint azok, akiket nem (bár ez csak az USA-ban készült, nem tudom, hogy más országokban hogy van). Minden ilyen magazin meg egyéb címoldalán szép nők és férfiak, feszes bőrrel. És a nép azt látja, hogy ez az érvényesülésnek egy igen fontos módja és törekedni fognak arra, hogy ők is ehhez tartozzanak, vagy tartozónak érezzék magukat. Akiket meg csúnyának tartanak, legyenek bármilyen jó emberek, okosak, intelligensek, azokat fenntartásokkal fogják kezelni, mert a jelenlegi, nyugati társadalmi modell ilyen. Főleg a nép mentálhigéniájában magát etalonnak tartó USA-ban. Egy érdekes jelenség volt az, amit tavaly láttam az Indian Wells-i WTA tornán. Jött Carla Suarez Navarro, aki hát nem szép. És még van egy olyan idegesítő szokása, hogy néha nyalja magát mérkőzés közben, ami még jobban nézhetetlenné teszi a meccseit. Kivonult, mutatták a fejét és a közönség igen csak gyér tapsot adott neki. Utána kijött az ellenfele, Maria Yuryevna Sharapova, aki egy szép nő. Ő hatalmas tapsot kapott. Őt jobban szeretik, és nem csak azért, mert ő annyival jobb teniszező, hanem mert kellemesebb a látványa, és ez tény. És ez nem arról szól, hogy az, akit mi rondának vagy csúnyának tartunk, az butább vagy kevesebbet ér mint mi. Hanem arról, hogy azok az emberek, akiket a társadalom szépnek tart, azok könnyebben tudnak érvényesülni, könnyebben tudnak barátkozni, párkapcsolatot létesíteni, jobban elfogadja őket a környezetük. Ugyanakkor ez nem jelentheti azt, hogy a szépek lenézik és megvetik a csúnyákat, a csúnyák meg gyűlölik a szépeket ugyanezért. Ezt sulykolja beléd ma a tömegmédia, ha lány vagy, legyél gyönyörű, és dögleni fognak érted a pasik, ha pasi vagy akkor legyél férfiideál, izmos, sportos, jó modorú és akkor zabálni fognak a nők. És vannak olyanok, akik ebből a képből kiesnek. Az idealizált nyugati társadalom jelenleg így működik. Régen az a nő számított szépnek, aki duci volt, vagy dagi. Mert az akkori társadalmi gondolkodás úgy tartotta, hogy termékeny és egészséges és könnyebben tud egészséges utódokat szülni. De a társadalmi és főleg gazdasági változások, amelyek lehetővé tették, hogy már ne kelljen megölnünk egymást a kajáért ezt a képet eltolták. Régen amikor kevés volt az élelem és az élet ebből fakadóan nehezebb volt, akkor a duci embereket irigyelték, mert azt gondolták, hogy ő egészségesen tud enni és rendszeresen. Ma van élelem tehát ez a kép már nem érvényes. Mára ez a kép átalakult a szép, egészséges és sikeres ember képévé. Mivel ma már tudjuk, hogy a kövérség élettani szempontból nem a legjobb jelenség. És ki ne akarna szép, sikeres és egészséges lenni. Ez sajnos igen nagyban a média hibája, ami előtolja a testi szépséget és azt mondja, hogy ha te szép vagy, akkor minden jobb és közben perifériára szorítja azoknak az embereknek a tömegeit, akik külső adottságai nem felelnek meg ennek a képnek. Nekem volt egy osztálytársam gimiben, egy félénk fiú, kapa fogakkal és kicsit elálló fülekkel. Persze azt én nem mondom, hogy én vagyok a legszebb lány a világon, de én elég szépnek tartom magam, lehet hogy ez egoistán hangzik most így. Na mind egy, én kedveltem azt a srácot, okos volt és kedves, és rajtam kívül senki nem barátkozott vele a kinézete miatt. Egy ideig én se. De mindenki megérdemel egy barátot, és én haverkodtam vele és kiderült, hogy egy értékes ember. A többi kis plázacica osztálytársam pedig ott mondogatta, hogy miért barátkozok lúzerekkel. Erről szól a történet ma. Aki ma a társadalmi elvárások szerint csúnya, annak kétszer annyit kell dolgoznia ugyanazért, mint annak aki nem csúnya. Jelenleg ilyen világot élünk.
2014. márc. 9. 15:15
 25/33 anonim ***** válasza:

Első vagyok, kérdem én;

Látott már valaki csúnya nőt olyan pozícióban, ahol semmit nem kell tenni a felhőtlen boldogságért?

Nem.

Egy csúnya nőnek 10-szer keményebben kell küzdeni mindenért. Egy cégvezető alanyi jogon különbséget tehet egy szép nő és egy csúnya nő között, hogy kit vesz fel dolgozni. Ha egyenlőek a képességeik, bár nem ritka, hogy egy kevesebb dologra képes bombázót is előbb felvesz valaki, mert hogy dögös.

Egyébként ha valaki ronda és magába néz, akkor nem követelőzik, hogy milyen párt akarnak, hanem megpróbálnak javítani magukon, aztán jöhet egy "felsőbb lépcsőfok".

Sajnos a mai világban ilyen tekintetben is létezik hierarchia.

2014. márc. 9. 15:35
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

# 24:

Nem kötözködni akarok, de nagyon nehéz lett volna bekezdésekre tagolni a hozzászólásodat? Ez így elég rendesen "wall of text", amit senki sem fog elolvasni.

2014. márc. 9. 15:46
 27/33 A kérdező kommentje:
Ha már sport:nem véletlenül CR-ért rajonganak a csajok.
2014. márc. 9. 15:51
 28/33 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy sajnos a mai világban? Az elmúlt évszázadokban egy férfinak elég volt gazdagnak és sikeresnek lennie, és akár még 60 évesen is elvehetett egy 15-6 éves lányt, mert az illető lány apukája úgy gondolta, ez a legjobb a lánynak. Míg egy jó kiállású, fiatal férfiú, aki szerette azt a lányt és tisztelte, de szegény volt, az bekaphatta. Ez nem hierarchia? Dehogynem, csak az az anyagi értékekre fektette a hangsúlyt, és annyiban jó volt a csúnya embereknek, hogy akkor megkaphattak akárkit, ha jó családba születtek. Bár az érzelmi szabadosságról lemondhatott mindenki. Jobb volt talán?

Ha visszamennénk az ősközösségekbe, vagy még az elé, amikor még csak kezdte kapisgálni az emberiség, hogy miért is jó neki az, ha sokan van, akkor is ugyanúgy szelektáltak nők és férfiak, hogy ki kivel áll össze. Ez nem a mai világ hibája és nem a médiáé. Ez egy alapvető ösztön, aminek azért ha belegondolunk, igenis van értelme. Bár az embernél a szexualitás maga nem korlátozódik az utódnemzésre, és persze, egyáltalán nem csak az ösztönök játszanak benne szerepet, azért az még mindig megmaradt, ami az állatvilágban is van: nem mindenkinek van lehetősége szaporodni. Nem minden gén érdemes a továbbörökítésre, hangozzon ez akármilyen kegyetlenül is, és elnézést is ezért. Az embereknél itt azért az érzelmeknek nagyobb hangsúlya van, mint az ösztönöknek, de ez egy magyarázat arra, miért van nehezebb dolga annak, aki csúnyább. Legalábbis a párkeresésben. A többihez nem szólok hozzá, mert az már a főnöktől függ, hogy a munka minőségére fekteti a hangsúlyt, vagy a szép dudákra, izmos mellkasra. És megjegyzem, sok helyen a minőség számít, és nézhetsz ki akármilyen csodálatosan, ha pocsék munkát végzel, nem sok esélyed van ott maradni.

2014. márc. 9. 15:52
 29/33 anonim ***** válasza:

"Mi az, hogy sajnos a mai világban? Az elmúlt évszázadokban egy férfinak elég volt gazdagnak és sikeresnek lennie,"

Látom te k**vára nem tudsz olvasni, te jó ég... inkább ne is válaszolj akkor. Az a baj barátom, hogy cseszel elolvasni egy mondatot TELJES EGÉSZÉBEN. Tehát akkor még egyszer, hátha így már sikerül felfognod:

"Sajnos a mai világban Sajnos a mai világban ilyen tekintetben is létezik hierarchia."

Ezt írtam, de nem sikerült kiragadnod a három legfontosabb szót: "ilyen tekintetben is"

Vagyis én most nem az anyagi háttérről beszéltem, vagy a nemesi származásról, rangról.

A MAI világban, tehát a 21. században. Senki nem beszélt arról, mi volt 100 vagy 1000 évvel ezelőtt. Manapság a főbb tényező közé sorolható a külső. Remélem így már másképp látod.

2014. márc. 9. 16:13
 30/33 anonim ***** válasza:

"Sajnos a mai világban ilyen tekintetben is létezik hierarchia."

Bocs ezt a sort rosszul vágtam be.

2014. márc. 9. 16:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!