Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy fogadnátok, ha a lányotok azzal állna elétek, hogy randizni fog egy néger fiúval?
Nagyobb rálátásom van a dolgokra mint hinnéd, #20.
Mondtam, hogy vannak bűnözők. Igen, vannak gyilkosok is. De olvasom a híreket: egy fehér férfi meg gyilkolt egy roma asszony és három gyermekét. Kérdem én, ők mit vétettek? Semmit, csak épp romának születtek egy olyan világban, ahol ez nagyobb bűn, mint fehér embernek a nemi erőszak.
Ezt csak azért mondom, mert engem szexuálisan zaklatott pont egy hete egy férfi a buszon és láss csodát:nem roma volt. Ennyit erről. Még azt is megjegyezném, hogy van roma barárnőm. Teljesen normális a családja is, egyetemet végzett emberek.
Másrészt, nem vagyok kislány. Fogadjunk, ha nem írom oda, hogy 14 vagyok, fel sem akadsz ezen. Jóval többet tudok a világ dolgairól, mint egyes 20onévesek.
(#19,14L)
Megjegyzés: Gyűlölni nem, de szeretni születtem én.
Sok mindenben igazad van, te lány, és intelligensnek is tűnsz, továbbá örülök, hogy toleráns szellemiséget képviselsz. De azt viszont te hidd el, hogy ez a tiszta, jó értelemben vett naiv világlátásod árnyalódni fog, találkozva az élet szürkeségével, árnyoldalaival és szomorú igazságaival.
Én sem vagyok rasszista, nem hiszem, hogy a romák/feketék azért ilyenek vagy olyanok, mert a bőrük színe sötét, vagy mert genetikailag ez van beléjük írva. De a szociális minták, amik között felnőnek, sajnos olyanná teszi őket, amilyenné. És szörnyen viselkedik a jó részük. Tizenévesen én is feltétel nélkül hittem a píszí gondolatokban, ma meg vajon miért van az, hogy a padlót nézem a villamoson, ha felszállnak nagy hangú, sötét bőrű emberek, és attól félek, ne találkozzon a pillantásunk, nehogy belém kössenek? Mert sokat olvastam a náciszájtot, hogy ők rossz emberek, vagy mert a bűnügyi hírek és a személyes élmények vetnek rájuk rossz fényt? Nos, ez utóbbi. (Múltkor 5 éves kiskölök büdösfradistázott meg k.vaanyázott az egyik BKV-buszon FTC meccsre utazó szurkolókat. (Nem vagyok Fradista.) Az anyával volt meg két nővérével. Azok is tele pofával provokálták a fradistákat a hátsó ülésről, hogy fújúj Fradi, hajrá Újpest. És mikor visszaszóltak, még nekik állt feljebb. Nem tudom, a B középbe tartozókkal ezt meg merték volna-e tenni. De ha lekevernek nekik egyet, akkor meg ugye romaüldözés a bőrfejűek által...)
Mindamellett nem azt gondolom, hogy likvidálni kéne őket, mint a sok fasiszta, hanem, hogy ki kéne rángatni őket ebből a bűnözést, erőszakot, tudatlanságot és lustaságot újratermelő közegből, amiben dagonyáznak. Eddig ez egy programnak se sikerült.
"egy fehér férfi meg gyilkolt egy roma asszony és három gyermekét"
Lehet hogy oka volt rá. Nem ismered az előzményeket, nem látsz a dolgok mögé még egy szalagcímből. Nem mondtam, hogy ostoba vagy, arra céloztam, hogy még naív vagy, és nem éltél-láttál eleget ahhoz, hogy csak így légből kapva a cigányok védelmére kelj. Nekem is volt egyetemen cigány évfolyamtársam, nagyon kedveltem, rendes ember volt. Ez az a bizonyos 1%. De a többség nem ilyen, ezt remélem te is elismered, anyu vagy a tanár néni biztos mesélt róla. Egyszerűen, még kislány vagy és ez így van jól. De ez már abból látszik, hogy kikéred magadnak a kislány megszólítást. :) Aranyos. :) És ha nem akarsz gyűlölni, akkor ne gyűlöldödj itt azzal, hogy leundorítózod a hozzászólokat. Nem szép dolog.
#22 köszönöm, és igazad van. Ez az életkörülmény tényleg elfogadhatatlan, amibe a mai gyerekek beleszületnek... Lehet, hogy tényleg naiv vagyok. Azért, mert olyanról beszélek, amit nem tudok megvalósítani. Prédikálhatok, de nem tudok semmit se tenni. Az emberben van egy veleszületett fensőbbségérzet és hatalomvágy. Ez természetes. Mindig az kerül alulra, aki más. Aki kisebbség. Ezt még egy osztályközösségben is látni lehet: csak azok lehetnek felsőbbrendűek, akikből több van...
(#19, 14L)
#23 jó, akkor hívj kislánynak. Oké. Legyek aranyos, naiv, stb.
Persze, mesélt róla egy-két ember. De tudod, nehéz megtudni az igazságot, ha otthon mást hallasz, mint máshol.
Persze, nem tudom az előzményeket. Lehet, hogy a nő vétett valamit. De egy 3 éves gyerek? Vagy egy 5 vagy egy 7 éves?
Elfelejtettem odaírni, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Bocsánat.
Most mindenkitől bocsánatot kérek, akit jogtalanul leundorítóztam. Bocsánat.
(#19, 14L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!