Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelem vagy érzelmi biztonság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem vagy érzelmi biztonság?

Figyelt kérdés

nos ..közeledvén a 30hoz nőként,- ugy látom nincs átmenet.

Ez persze nem feltétlen baj, csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Előtte irok pár szót a tapasztalatimról. Voltak kapcsolatok, azonban ezeknek 'szimpátia -vonzalom' kombináció volt az alapja- nem a szerelem. nem voltak pillangók a mellkasomban semmi ilyesmi. Összesen kétszer volt ilyen amikor volt. Az egyiknél egyértelmű volt hogy hiába szeretem, nem is lett semmi, mert csak kihasznált volna- egy halom nőt hajtott még. Ezt követően még egy olyan volt hogy én "bizseregtem" lelkileg, ott lett kapcsolat, a szex a legszebb volt valamennyi közül, érzelmileg különösen, - de nem szeretett engem, igazán. Nem éreztem magam biztosságban mellette.Frusztrált, ideges, elviselhetetlen emberré váltam, és vészesen zuhant mellette az önértékelésem..

Volt olyan kapcsolatom is: ez volt a hosszútávú, ahol a fiú volt a szerelmes, én meg belementem, de ott biztonságban voltam. Nem csaltuk meg soha egymást, és végül is működött. De.. olyan mintha mindig le kéne valamiről mondani. Vagy kaland hatalmas érelemekkel ,vagy langyos viz, de legalább lehet rá számítani..

Lehet nem hangzik szépen, de én most igy vagyok vele.. és a végtelenségig nem várhatom hogy egyszer mindkettő eljön, ha eddig nem .. :( - szeretnék családot, gyerkőcöket lassacskán..

Ti hogy látjátok ezt ?

2013. febr. 24. 23:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nagyon együtt érzek veled, ugyanezeken filózok már egy jó ideje. ugyan én nem 30 vagyok, de már 20 sem és még soha nem voltam szerelmes, el se tudom képelni, milyen érzés lehet. Sokáig voltam anno egyedül, nagyon rossz volt, nagyon egyedül voltam és végül belementem egy kapcsolatba, ahol szeretetet éreztem, de nem voltam szerelmes. Viszont az az érzésem, hogy én olyan férfiba nem is tudnék soha beleszeretni, aki nem foglalkozik velem. Remélem, egyszer megtudom, milyen szerelmesnek lenni.
2013. febr. 25. 06:52
 12/14 anonim ***** válasza:

"de nem PONT ez az élet?? valamiről le kell mondani, tökéletes nincs."

Ebben valamilyen szinten igazad van, de szerintem a boldogság nem tartozik ezek közé. El tudod képzelni az életedet egy langyos kapcsolatban? Ahol szeretnek, de te nem vonzódsz hozzá, pusztán a baráti szeretet, tisztelet van meg? És úgy gondolod, hogy ez fair a másikkal szemben? Az ilyen kapcsolatok a legigazságtalanabbak mind közül. AZ egyik vakon szerelmes, a másik meg csak úgy "hagyja", mert nincs más. Fordítsuk meg a helyzetet: ez pont ugyanaz, mint mikor te érzel szerelmet valaki iránt, de ő irántad nem. Neked ez jó érzés? Szerinted ez olyan érzés, amire lehet egy boldog párkapcsolatot, életet alapozni?

Ugye hogy nem. A szerelmes fél ideig-óráig boldog lesz, hiszen akárhogyan is, de legalább az övé, akit szeret. Aztán egy idő után kezdődik a féltékenység, az erőviszonyok eltolódása: a szerelmes mindent megtesz, akár térden állva is könyörög a másiknak - na de aki nem viszonozza az érzelmeket, annak mindegy. Egy idő után fárasztó, nevetséges, untató lesz a másik állandó rajongása; a viszonzatlan szerelmet nagyon nehéz elviselni. A nem szerelmes fél is sokszor marcangolja magát, hogy miért nem szeretheti, hiszen a másik olyan jó hozzá - csak önsajnálatba, önmarcangolásba, féltékenységbe, sírásba, unottságba fulladó kapcsolat az, ahol az egyik nem szeret igazán.

"csak délibábok, és csalódások."

NEM SZABAD ÍGY GONDOLKODNI! Az élet nem ebből áll! Minden kapcsolat, minden megismert ember egy új tapasztalat. TOvább kell lépni, és egyszer mindenki megtalálja a kölcsönös szerelmet, és azt, aki hozzá való. Én hozzád képest korán, 24 éves koromban találtam rá arra az emberre, akivel le akarom élni az életemet - és hidd el, amikor ez az érzés kölcsönös, amikor tudod, hogy mindig bízhatsz benne, számíthatsz rá, és egyformán szeretitek egymást, annál nincs csodálatosabb érzés a világon. Én sem éreztem ilyesmit előtte, és évekig egyedül voltam - sokszor hittem azt, hogy majd kényszerválasztás lesz nálam is, mint amin te gondolkodsz most. Annyit mondhatok az évek távlatából, hogy nem szabad feladni, érdemes várni.

"most mégis mitől lenne más.. ? vagy mi lehetne más ? lehet egyáltalán jól dönteni.. ,és igen maradhatok még egyedül :( még 10 évig..((((("

Mozdulj ki, szórakozz, érezd jól magad. Változtass, törődj többet a lelkeddel, ha jól esik, akkor a külsőddel is. Ne görcsösen keresd a szerelmet, és ne görcsösen próbálj ismerkedni, de ha az utadba sodor az élet valakit, akkor adj neki egy esélyt. Sokan mondják, hogy a szerelmet nem lehet megtalálni, majd ő megtalál téged. SZerintem is így van. Ha rágörcsölsz, ezen jár az eszed, akkor a közeledbe sem fog jönni.

2013. febr. 25. 10:21
 13/14 anonim ***** válasza:
hasonló helyzetben vagyok...csak a 40-hez közelítek...sok csalódás után,már régóta vágytam egy biztonságos kapcsolatra...ezt most megkaptam,csak egy apró bökkenő vagy: hiába szerelmes belém az a férfi,hiába hord a tenyerén,hiába látom azt,hogy mennyire akar együtt élni velem és alig várja,hogy kimondjam,hogy költözzön hozzám....egyszerűen nem megy...szeretem....de nem úgy...nem tudom mit tegyek,nagyon nehéz,valszeg el kell köszönni egymástól,mert nem akarom az idejét rabolni,valahol valamikor biztos megtalálja majd a másik felét,akivel kölcsönösen szerelmesek egymásba...
2013. febr. 25. 15:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Kérdező jóval fiatalabb vagyok mint te, de nagyon hamar rájöttem arra, hogy hosszú boldog élet inkább a vonzalom-tisztelet alapú kapcsolatokban van.
2013. febr. 27. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!