Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelem vagy érzelmi biztonság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem vagy érzelmi biztonság?

Figyelt kérdés

nos ..közeledvén a 30hoz nőként,- ugy látom nincs átmenet.

Ez persze nem feltétlen baj, csak kíváncsi vagyok a véleményekre. Előtte irok pár szót a tapasztalatimról. Voltak kapcsolatok, azonban ezeknek 'szimpátia -vonzalom' kombináció volt az alapja- nem a szerelem. nem voltak pillangók a mellkasomban semmi ilyesmi. Összesen kétszer volt ilyen amikor volt. Az egyiknél egyértelmű volt hogy hiába szeretem, nem is lett semmi, mert csak kihasznált volna- egy halom nőt hajtott még. Ezt követően még egy olyan volt hogy én "bizseregtem" lelkileg, ott lett kapcsolat, a szex a legszebb volt valamennyi közül, érzelmileg különösen, - de nem szeretett engem, igazán. Nem éreztem magam biztosságban mellette.Frusztrált, ideges, elviselhetetlen emberré váltam, és vészesen zuhant mellette az önértékelésem..

Volt olyan kapcsolatom is: ez volt a hosszútávú, ahol a fiú volt a szerelmes, én meg belementem, de ott biztonságban voltam. Nem csaltuk meg soha egymást, és végül is működött. De.. olyan mintha mindig le kéne valamiről mondani. Vagy kaland hatalmas érelemekkel ,vagy langyos viz, de legalább lehet rá számítani..

Lehet nem hangzik szépen, de én most igy vagyok vele.. és a végtelenségig nem várhatom hogy egyszer mindkettő eljön, ha eddig nem .. :( - szeretnék családot, gyerkőcöket lassacskán..

Ti hogy látjátok ezt ?

2013. febr. 24. 23:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%

Én nem tudtam volna egyikről sem lemondani. Ha már választani kellett, inkább a szerelmet választottam, a langyos kapcsolatokat egyáltalán nem bírtam. Aztán volt, hogy belebuktam, de akkor sem adtam fel.

Nem sokkal a 30. szülinapom előtt találtam meg azt az embert, aki mindkettőt tudta nyújtani, azóta is úgy érzem, megérte rá várni.

2013. febr. 24. 23:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én csak szerelmi kapcsolatban éreztem eddig az érzelmi biztonságot. aki nem szerelemmel szeret az érzelmi biztonságot nem tud adni - inkább csak anyagit. ez egy ellentmondás szerintem, amit itt gyakorin gyakran hasznának. az a férfi, aki nem szeret, bármikor lecserélhet téged, hiszen nem kötődik hozzád. a szerelem a legerősebb kötelék.
2013. febr. 24. 23:36
 3/14 anonim ***** válasza:
72%
2. vagyok. mármint kölcsönös szerelem esetén. neked olyan még nem is nagyon volt, talán itt lehet a kutya elásva
2013. febr. 24. 23:37
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Kölcsönös szerelem nélkül ne kezdj bele!

Ahogy mondták, mindig valamiről lemondani, ez nem élet.

2013. febr. 25. 00:15
 5/14 A kérdező kommentje:
de nem PONT ez az élet?? valamiről le kell mondani, tökéletes nincs. csak délibábok, és csalódások. én csak nem tudom miről mondjak le. a képlet nálam: ha én szeretek engem nem szeretnek= kaland,sok fájdalom. ha engem szeretnek: én nem vagyok szerelemes,viszont a kapcsolat tud tartós lenni. és nem 20éves vagyok :(, most mégis mitől lenne más.. ? vagy mi lehetne más ? lehet egyáltalán jól dönteni.. ,és igen maradhatok még egyedül :( még 10 évig..(((((
2013. febr. 25. 00:23
 6/14 anonim ***** válasza:
50%
Én akkor lehet, hogy szerencsés ember vagyok. 20 évesen ismertem meg a párom, ő volt életem első férfija és maradt is az egyetlen. Nagyon bele voltam szerelmesedve és a mai napig is elönt még a forróság meghitt pillanatainkban :)
2013. febr. 25. 00:42
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, az első vagyok. Nekem nem kellett lemondanom. Azt nem tudom, hogy másnak le kell-e, én nem voltam hajlandó rá. Igen, egy-két csalódás is ért, de megérte. A férjembe a mai napig szerelmes vagyok, ő is belém és egyben ő a legbiztosabb pont is az életemben.
2013. febr. 25. 00:44
 8/14 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam le egyikről sem, és örülök neki, mert végülis megtaláltam azt az embert aki mellett a szerelmet is (kölcsönösen) és a biztonságot is megtaláltam. 4 éve vagyunk házasok, most vérjuk az első picinket. Nem is tudnám elképzelni máshogy, más mellett.
2013. febr. 25. 01:17
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem véletleünk ismert a mondás, hogy "az egyik mindig jobban szeret".. kérdező, igazad van, szerintem is a legtöbb esetben választani kell. Ritka szerencsés az, aki megtalálja az oda-vissza szerelmet, és meg is tudja tartani hosszú távon. Én nem is ismerek ilyet, pedig van pár ismerősöm.
2013. febr. 25. 02:29
 10/14 anonim ***** válasza:
Egyik fél mindig jobban szeret.....és akkor ez a fél a férfi legyen!
2013. febr. 25. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!