Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csinicatful kérdése:

Most áruló vagyok?

Figyelt kérdés

A nagybátyám (37) ellátogatott hozzánk, megkért, hogy az új telefonjára küldjek át zenét illetve állítsam már be a készüléket, hogy SMS-t egyszerűbben is lehessen írni. Tök véletlenül mivel érintőképernyős a telefon megnyitottam egy üzetet, melyben egy nő nagyon pikáns dolgokat írt neki. Ez nem is lenne probléma, de 8 éve házas egy 13 évvel időbb felesége van...és én rendkívül szeretem és tisztelem ezt a hölgyet. Na már most apám (nagybátyám tesója) rendesen megmonda a véleményét és megkérte, hogy szakítson ezzel a nővel,amennyiben nem, úgy a család fogja elmondani a feleségének....Most áruló lettem? Nem kellett volna elmondanom?

L/19

2013. jan. 19. 10:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem jól tetted, hogy elmondtad.
2013. jan. 19. 11:17
 22/38 A kérdező kommentje:
22F! Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, mert tudom, hogy helyes, de mint látszik az emberek nem azt támogatják, hogy igazat mondjuk. Egy ideje azt érzem, hogy minden erkölcs és érzelem kihalt az emberekből...tudom,hogy a felesége nagyon ki lesz borulva és én sem szeretném, hogy elváljanak, DE hasonló szituációban én nagyon kiakadnék, ha mindenki tudná, de mindenki hallgatna. Megpróbáltam vele beszélni és közöltem vele, hogy el fogom mondani, ha nem változtat a dolgon. Csak azt szeretném, hogy minden helyre jöjjön és ne a megjátszáson és a hazugságokról szóljon az élet. :( Tudom, hogy egyedül nem tudom megmásítani az egész világot, de kíváncsi vagyok, hogy vannak akik egyet értenek ezzel az állásponttal...
2013. jan. 19. 11:20
 23/38 anonim ***** válasza:
Szerintem nem volt helyes, mert neked ehhez semmi közöd nincs. Nem tudhatod pontosan, h nekik milyen az intim viszonyuk. Lehet, h nem is szexelnek csak fél évente, mert van ilyen. Az, hogy te belenéztél az sms-be, szóval ha megtudja ezt a nagybáttyó, h miattad derült ez ki..hát sztem ne várj sok tiszteletet azután. Azt meg hagyjuk, hogy véletlen olvastad el. :))) De persze te tudod. :)
2013. jan. 19. 11:29
 24/38 anonim válasza:
68%
Szerintem eddig jól csináltad. Az lett volna a gerinctelen dolog, ha fogod és továbbküldöd az SMS-t a feleségnek. De mivel nem tetted és nagybátyáddal beszéltél először, így oké. A megoldást egyelőre bízd rájuk. Ha nem történik semmi, elég lesz akkor agyalni rajta, hogy beszélsz-e a feleséggel.
2013. jan. 19. 11:31
 25/38 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg valami nem stimmel nálad!!! Nehogy már egy idegen mellett állj ki! Egy család tagot akkor is védeni kell ha nincs igaza. Persze neki meg lehet mondani hogy egy paraszt de mások előtt legalább neki adj igazat. Az összetartás hiányzik a magyarokból, és látszik hogy ez nem is fog változni :(
2013. jan. 19. 11:31
 26/38 A kérdező kommentje:
Ha senki nem foglalkozik a másik bajával, akkor mindenki meghalhat...mert hát "az ő baja". Egyébként lehet, hogy ha külön-külön kérdeztem volna meg mindenkitől egyesével más válaszok születtek volna...a komformitás nagyon népszerű úgytűnik.
2013. jan. 19. 11:33
 27/38 A kérdező kommentje:
Attól, hogy a nagybátyám és "falazok" neki, attól még nem jelenti azt, hogy a feleségét én nem szerethetem jobban. 10000x értékesebb ember, mint ez a férfi és most féreértés ne essék, nem a női lojalitásról van szó! Igenis, tisztelnie kellene annyira, hogy ha már nem akar vele lenni elmondja neki és nem illúziókban ringatja!
2013. jan. 19. 11:36
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól tetted! Az a baj, hogy mikor tudomást szereztél róla (még ha véletlenül is) bármit is csinálsz már benne vagy az ügyben, mert a hallgatás is egy cselekedet! Jól tetted, hogy elmondtad! A két rossz közül a kevésbé rosszat választottad. Én is szeretem tudni az igazságot, még ha az rossz is. Egyszer úgy is kiderült volna és minél később derül ki annál nagyobb pofon! Ha ennyire laza volt, hogy sms-t váltottak akkor napok kérdése, hogy mikor derült volna ki.
2013. jan. 19. 11:40
 29/38 anonim válasza:

Az őszinteség szerintem mindig helyes. Egyenes úton nehéz eltévedni. Az, hogy esetleg kellemetlen, kényelmetlen, vagy épp fájdalmas helyzet lesz a következménye, nem a te hibád, hanem a nagybátyádé. Nem az a hibás, aki kimondja, hogy büdös van, hanem aki a bűzt okozza. Csak ugye az őszinteség nem divat, és az emberek furcsán néznek arra aki szóváteszi, még akkor is, ha ők is legalább annyira érzik a szagot.

A családi összetartás meg ott kezdődik, hogy nem csaljuk meg azt, akinek örök hűséget fogadtunk, a házastársunkat. Szvsz. az házasodjon, aki fel tudja fogni, mit jelent a házasság; aki vállalni tudja, hogy az az egység, amit a házasság intézménye létrehoz, fontosabb lesz számára, mint az önző, kicsinyes és primitív vágyai; hogy a házassággal meghal az én, és születik valami szentebb, a MI. Ez persze már-már istenkáromlás kategóriába esik egy ilyen énközpontú társadalomban.

Mondhatjuk, hogy általában a többség által helyesnek vélt út a helyes, de mint a gyakorlat is mutatja, ez egyáltalán nincs így. Az emberek birkák, a többség úgyis aszerint fog bégetni, hogy a többi hogy béget. A többség véleménye nem objektív viszonyítási alap, csak a közösség gondolkodására, moralitására utaló jellemző. Egy szó, mint száz: mindig hallgass a szívedre és tedd azt, amit szerinted helyes, akárki akármit mond!

(22F voltam)

2013. jan. 19. 16:31
 30/38 anonim ***** válasza:

Én írtam a véleményemet arról, hogy áruló vagy, vagy sem.

Az áruleósságot olyan oldalról közelítettem meg, hogy belenéztél az SMS-be. Ezt elítélem, és továbbra sem hiszem, hogy jogod lett volna rá. Az első két szót még láthatod, de azonnal be kellett volna zárnod.

Itt az erkölcs romlásáról beszélt valaki. ez is keményen oda tartozik.

Azt írod, hogy ismerted jól a családot. Jól éltek meg minden. Hát nem ismerted! Nem tudtál erről a kapcsolatról.

Arról sem tudsz, hogy ez miért alakult úgy ahogy te leírtad. Ne vagy sem Isten, sem bíró, hogy ítélkezzél más felett más kárára. Különösen nem a rokonod kárára. Ha ahogy az utánam szóló írta, hogy a nagybátyád elé álltál volna, és a szemébe mondod, hogy elolvastad az üzeneteket, és hogy milyen görény vagy, azt még talán elfogadnám, de de így belerondítani egy család életébe nem szabad. Erkölcs!? ez még nem fordult elő soha? ilyen az élet! Én egy hűséges típus vagyok, de nem tudom, hogy mit hoz a sors, és mit fogok tenni, ha valamilyen kísértés ér.

Egyet tudok! nem szeretném, ha mástól tudnám meg ha valami van. Ha nekem lenne valami kapcsolatom, akkor nem a testvérem, vagy valamelyik rokonom bíráskodjon. Majd én megoldom a problémám.

Végül pedig valóban nem tisztességes az, ha kérdezel valakiktől valamit, és azok más véleményen vannak akkor leszólod őket. Persze a válaszolók is kicsit csendesebbek lehettek volna.

2013. jan. 19. 17:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!