Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan verjek ki a fejemből egy régi, nagy szerelmet?
Neki már nagy családja van.
Nekem meg hiába volt más azóta, időnként visszatérnek hozzá a gondolataim, és akkor szenvedek rajta jóideig. Nem kerek ez a dolog így.
Egyszer meg akartam beszélni vele, mert gondoltam, hogy azután könnyebb lesz, de szóba se állt velem. Pedig nem bántottam meg, bár elképzelhető, hogy hülyének nézett annyi év után. Még most, további évek elteltével is úgy érzem, hogy jó lenne megbeszélni vele.
Na jöhet az alázás, de inkább bíztassatok valamivel. :|
37F
Összefoglalás következik :)
Ma reggel mosolyogva ébredtem, jól vagyok. :)
Tegnap úgy tűnt, hogy nem volt jó ötlet "búcsúlevelet" írni, bármilyen laza és szívből jövő is volt. Mert utána alaposan felkavart.
Viszont arra jó volt, hogy kiderült: csak visszanéztem, de nem fordultam vissza. :) Így már tudom, hogy ha bármikor vissza is nézek, akkor sem fogok visszafordulni.
Most már ő is csak egy nő a sok közül (bár annak határozottan nem rossz, de sajnos családos :) ). Amikor korábban megláttam egy hozzá hasonló nőt az utcán, mindig nagyot dobbant a szívem, hogy talán ő az. Azt hiszem, mostantól már csak elmosolyodni fogok. :)
Tehát most itt vagyok nyitott szívvel és szabadon, így kell lennie, végre eljött ennek is az ideje. Visszanézve az elmúlt hetet, látszik, hogy messziről kezdtük, de sikerült megoldani a problémámat. Az elején még nem is tudtam, hogy ez lesz a vége. Nem kötöttem le magam munkával, vagy bármi mással, hanem csak erre figyeltem, és közösen megoldottuk. Ez alatt a hét alatt sokkal közelebb kerültem az élethez. :)
Ha még egyáltalán nézi ezt valaki, minden hozzászólónak köszönöm a figyelmet, a segítséget, együttérzést, és külön köszönöm a virtuális fejbekólintásokat A-nak, aki végig mellettem volt, és akit irigyelek, hogy olyan könnyedén tudja venni az életet. És persze nagyon köszönöm a türelmet a "pillangómnak", aki már elszállt, de az elmúlt napokban több levéllel zaklattam, amire neki semmi szüksége nem volt. Bocsánat, hogy így alakult, de enélkül nem ment volna :)
VÉGE
Azt hiszem, az alábbi szám rólam szól. Ezen most komolyan megdöbbentem, viszont az orvosokat én már nem várom meg :)
http://www.youtube.com/watch?v=d2Jm44Bo200
Aki ismer valakit hasonló problémával, aki nem tudja elengedni a múltat, és akar nekik segíteni, az talán mutassa meg neki ezt a kérdést, talán segít. Én is ismerek két ilyen embert...
Nem akarok nagyképűnek tűnni, de most büszke vagyok magamra, ezért a következő számot magamraveszem :)
http://www.youtube.com/watch?v=SY4_HO1pNyA
Búcsúzóul hallgassuk meg a következő zenét is, de a videóra csak óvatosan pillantsunk:
http://www.youtube.com/watch?v=X7rudsRxlEo
A művész urat különösen szimpatikussá teszi az alábbi mondat:
"Énrólam meg azért látszik, hogy valami nem stimmel." :)
Egy pillanatig azt hittem, hogy én vagyok a pillangó....J
Az én pillangóm nem J volt :)
Ezt minden kalitkának a saját pillangójával kell elrendeznie. Esetleg küldd el ezt a GYK oldalt a saját kalitkádnak, kedves J, talán az segít. :)
De kedves J, nem lehet hogy nem csak pillangó, hanem kalitka is vagy?
Még megpróbálom megmagyarázni a módszer technikáját valahogy ésszerűen, ahogy nekem működött, talán működik másnak is. De csak óvatosan, nem akarom hogy bárki becsavarodjon ettől :)
A probléma az volt, hogy a szívem leragadt valahol a múltban egy olyan dologhoz kötödve, ami nem teljesült. Ezért a szívem vágyai és a valóság között óriási ellentét keletkezett, amit úgy tűnt, hogy nem lehet feloldani. A szívem a múltban ragadt, és bezárta magába azt a beteljesületlen vágyat, ott őrízgette és ragaszkodott hozzá arra várva, hogy talán teljesül valamikor, ami persze nem volt lehetséges. Az eszem persze tudta ezt, de a szívem nem. Az eszem és a testem élt és működött tovább abban a valóságban, amit a szívem nem tudott elfogadni. Zárva volt a szívem, ezért érezni sem tudtam vele jól.
A megoldás pedig az lett, hogy megtanultam kinyitni a szívemet és látni vele másokat, így megéreztem bennük azt a szépséget és boldogságforrást, amit korábban csak ahhoz az egy személyhez kötött a szívem.
A szívemet úgy nyitom ki, hogy ránézek valakire, például egy ismeretlen lányra a buszon, egy rövid ideig nézem, aztán arra gondolok, hogy körbeveszem a szívemmel és befogadom. De nem a látványra koncentrálok, hanem arra, hogy valamilyen érzést kelt bennem az illető, ez pedig eláraszt örömmel és szeretettel. Így érzem meg az illető jelenlétét, és ez borzongató. Persze segít, ha az a lány külsőleg is szép, meg az is segít, ha ruha nélkül képzelem el az illetőt, úgy könnyebb volt befogadni :) Ezt párszor gyakoroltam, és közben a szívem szép lassan elengedte azt a régi dolgot, mert meglátta a szépséget máshol is, vagyis megtanult érezni mást is. Így pedig visszakerült hozzám a szívem, és már azt hiszem, tudatosan is tudom használni, azt fogadok belé, akit akarok, és olyan mélységben, ahogy akarom. Ezentúl elengedni is könnyebben tudok majd bárkit, ha szükséges lesz. Most, hogy a szívem is jelen van, bele tudom adni azt is minden dologba, amit csinálok, nem csak a testemmel és az agyammal vagyok jelen, ezért jókedvűen csinálok bármit.
Úgy értelmezem a dolgot, hogy a szív és az ész két külön dolog, és meg kell tanulni használni a szívet is. Szerintem ez az öntudatnak fontos része, ami hiányzott. Mert lehet irányítani a szívet is, nem kell, hogy mindig csapongjon, vagy leakadjon valahol. Szerintem az emberek nagy része ennek nincs tudatában. Persze egy olyan mély érzést, mint a szerelmet, nyilván nem érdemes és nem is lehet abszolút tudatosan irányítani, az elvenné a szépségét. :) De például a szimpátia kialakulásában és a kommunikációban sokat segít, ha az ember ki tudja nyitni a szívét.
Persze még nem 100%-ban kiforrott ez a dolog, gyakorolni kell. A szívet kinyitni és látni vele fárasztó, amikor fáradt vagyok, akkor nehezebben megy.
És ezentúl tudok figyelni arra, hogy az eszem és a szívem együtt haladjon, ne maradjon le és ne szaladjon előre egyik sem.
Ez biztos sokaknak ösztönösen működik, de akinek valamiért bezáródott a szíve, annak talán jó lehet ezt így megtanulnia és tudatosan alkalmazni. Persze a suliban ilyesmit nem tanítanak, talán a vallásoknak lehet köze hozzá, de én nem onnan közelítettem meg a dolgot.
Gondolom szürreális lehetett ezt olvasni, de így tudtam megmagyarázni :)
Talán ezt majd elolvasom az új tapasztalataimra való tekintettel:
Egy ismerősöm mindig ezzel jött, de sose értettem, hogy miről beszél. Már nyilván mindent megírtak valahol, valamikor, amit újabban tapasztalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!