Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kövéreket sosem értettem. Miért nem fogynak le?
Amikor itt, a gyakszin olyanokat olvasok, hogy "a barátnőm felszedett 5 kilót, undorító, hájas 55 kilósan", akkor hálát adok az égnek, hogy én eleve teltebb alkat vagyok, és nem futok össze ilyen felületes alakokkal. Nem vagyok mai csirke, szültem is, és tudom, hogy a női test piszok gyorsan változik a terhességek, szülések, szoptatások hatására - ha hízás nincs is, akkor is megereszkedik a bőr itt-ott, és nem szeretnék azon aggódni egész életemben, hogy jaj, felszaladt 5 kiló, vagy striáim lesznek és akkor már nem kellek a pasimnak.
Nekem teltebb nőként eleve olyan pasikkal volt csak dolgom, akik önmagamért fogadtak el, ahogy én is őket... és nekik sem kellett aggódni, ha elkezdtek kopaszodni, vagy őszülni, vagy ráncosodni, vagy feljött egy kis pocak, hogy akkor már nem fog kelleni...
Ja és akkor vizsgáljuk meg ezt az elfogadásos dolgot.
Ez az elv, hogy rákényszerítem másra, hogy csak így fogadjanak el, vagy egyáltalán ne egy kicsit önzőség is, nem? Nem is gondolkodnál rajta, hogy te milyen vagy, az a lényeg, hogy ez neki legyen elég és kész, el kell fogadnia. Na és ha elfogad, akkor változtatnál ezen, akkor mindjárt átgondolnád hogy tehetsz valamit magaddal? Nyilván nem, és pont ezért, mert nem is akarsz egyáltalán, így húzod ki magad teljesen a felelősség alól.
Nézzünk egy másik példát, ha nem tanulsz semmit, mert hülyén is elfogadod magad, akkor ezt megmagyarázod a szüleidnek is? Ők, vagy a párod a szemét ha nem akar műveletlenül, s.gg hülyén elfogni valakit? Társadalmilag nem elfogadott, csak ez a különbség. Ez a gond. Az érintettekben sokszor fel sem merül, hogy így gondolkozzanak magukon, mások csak ne szóljanak be nekik, ez a legkönnyebb hozzáállás. Lesz.rni az egészet és elvárni a pozitív közvéleményt.
Ha én valakit szeretek, az nekem tetszik soványabban is, kövérebben is. Ennek semmi köze az elfogadáshoz. Én így látom, érzem, tapasztalom magamon. Aztán mindenki máshogy látja.
A sportról meg annyit, hogy nem mindenki sportos alkat. Én mindig a legvékonyabbak közé tartoztam annak idején a suliban, úgyhogy nem a súlyom miatt, de minden sporthoz, minden mozgásformához olyan ügyetlen voltam, hogy mindenki kiröhögött. Aki ilyen béna, maximum otthon tornázgat. Jóval később, mikor felszedtem pár kilót, tornáztam én otthon mindenféle könyvekből, meg kazettáról, nem is keveset, de semmit nem fogytam tőle, amíg nem kezdtem diétázni, méghozzá keményen. Úgyhogy a legtöbb esetben nem megoldás, hogy na, majd sportolok és lefogyok! Fenét! (A mozgás amúgy hasznos és egészséges, nem vitatom, mielőtt valaki félreértené.)
Hát a sport az sajnos kemény munka, elismerem, hogy nem a legkönnyebb. Ezért vannak árulkodó jelek, ha tornázol, úgy, hogy kellemes és nem izzadsz tőle, akkor az ízületeidnek jót tesz, de célnak nem megfelelő. Eredményt kalóriaégetéssel lehet elérni, és ez be van bizonyítva :) Tehát ha olyasmit sportolsz, hogy kimész és futsz 2km-ert (nekem ebből a rekord 7:40, de átlagosan 8-9 perc alatt megteszem) már érzed a hatását. (Amit persze pótolni kell vízzel.)
Szerintetek a rengeteg kamu hirdetés, mágnes fülbevaló, fogyógyógyszer hogyan profitál? Persze, hogy úgy hogy 3 deci vízzel kell meginni ebéd előtt és az már kimossa a gyomorsavat annyira, hogy ne legyen az ember nagy éhű. Csak ezekre a gyengítő diétákra továbbra sincs szükség szerintem. Legalábbis nem "3 kefír 1 nap" szinten.
ez nem rákényszerítés :-D
de ha én elfogadom olyannak amilyen akkor ezt viszont is elvárhatom nem ??
ha alapban nem jön be nekem a másik akkor soha nem fogom tudni "rákényszeríteni" magam a másikra
és az nem önzőség h megkövetelem a másiktól h csak is vékonyan jó nekem ? -- sok esetben ez lelki gubancokhoz vezet h a másiknak csak így vagyok jó
másik a társadalmi elfogadás
ebben nincs igazad, van jelenleg egy sztereotípia amibe te kényszeresen bele akarod dugni az embereket és nem érted meg h pont attól szép az egész h hihetetlenül változatos az emberiség összetétele
másik az ízlés szerencsére mindenkinek más jön be (ja ki is halna az emberiség ha nem így lenne)
ami neked tetszik az másnak nem -- ezt el kellene fogadni szerintem már elég idős vagy ehhez....
van aki azt szereti ha a finom puha női halmokba tudd temetkezni és utálja ha a csajnak kiáll a csontja böködi stb....
ez pont olyan kérdés mint ha a azt mondanád h csak csupaszon szereted a csajt :-D
és ha ö meg utálja ????
ez teljesen egyéni dolog
másik dolog
a húgom lefogyott -- 173cm/50kg ennyi lett -- kényszeresen számolja a kalóriákat és elvesztette az epéjét -- szal anorexiás lett egy külsö elvárás miatt -- mint írtad társadalmi elvárás a vékonyság
előtte életvidám mosolygós vicces csaj volt most nincs egy mosoly nincs vicc mindig életunt szürke semmilyen, a kilókkal elvesztette az egyéniségét elvesztette az életkedvét
lehet h "jól néz ki" de a pasik már rá sem néznek elfordulnak és utálkoznak
előtte nem egy futott utána logó nyelvel olyan is aki elviekben nem szereti a duci lányokat
pl lehet ez is a következménye a fogyásnak
nem lehetne simán elfogadni h neki az a jó h duci ö ebben érzi jól magát ?
az nem igénytelenség ha van +10 kiló valakin
az elfogadás jó tulajdonság -- gyakorold nem ártana....
diéta:
nem véletlen h ennyi féle van mert h mindenkinek más jön be
sport :
szintén
és nem feltétlen az a cél h lefogyjon valaki tőle pl stress levezetésre is jó
Jajj látom nem értetted meg amiket írtam. Nem csak azon van a hangsúly, hogy te hogy állsz a másikhoz, akkor mi van, ha te vagy a szereplő. Tessék, a csajod minden nap ordibál veled, fogadd el. Ne legyél önző, neki ilyen kedve van. Ő gy vezeti le a feszültséget, hogy hazajön és elkezd cseszegetni, majd utána keres másik indokot és azzal. Te nehogy számon kérd rajta, fogadd el. Hiszen lehet hogy van egy hátteri problémája és nem tehet róla. Igazából a szülei a hibásak amiért nem biztosítottak neki egy stabil szellemi hátteret. Csakhogy egy idő után, ahogy te is idősödsz, felelősséget is vállalsz magadért. És ez jellemez téged. Ez határozza meg, hogy mennyire érdekelnek az igények. Sajnos embere vagyunk, így ebből nem tudunk kibújni, muszáj leszel ruhát fölvenni, ha elhagyod az otthont. Muszáj iskolába járnod. És még csomó mindent, mert itt élsz egy rendszerben. Nem az a kérdés, hogy a buszra váró nénit zavarná-e, ha te himbálózó fütykössel ülnél mellé. Elég rosszul kezeled ezt a dolgot.
Társadalmi elfogadás és a változatos emberiség nagyon szépen cseng, de ez így magában nagyon sántít. Igen különbözőek vagyunk, néha megosztjuk a kajánkat, néha Istenre hivatkozva ölünk, néha fajgyűlölet miatt tömegeket gyilkolunk, érdeki okokból lebombázunk egy országot, prostituálunk, megerőszakolunk. Igazad van, nagyon összetett egyénekből áll a társadalom. De nem az állatvilágban élünk, nyers fajfenntartás helyett megosztó módon gondolkodunk, fejlett országok fogyasztói a déliek rovására. Kategorizálunk, nehogy már ezzel az érvvel bármit alá támasszunk, amit el szeretnénk érni, hogy "mindenki más". Ennyit erről.
Azt nem értem, hogy keverted bele a kiálló csontokat az eddigiekbe. Most ebbe nem is akarok belemenni, hülyeség lenne, senki se beszélt egészségtelenül átlag alatti bmi értékekről, vagy hogy ez lenne a cél.
Sajnálom a húgod, vigyázz rá. Az anorexia egy betegség. Ennek pszichológiai okai vannak, ha végtelenségbe tolt önértékelési zavari vannak, ugyanis ez ebből adódik. Depressziós lehet, ilyen volt egyik ismerősöm is, amikor elvesztette élete szerelmét, hetekig alig bírt enni és az immunrendszere is felbomlott. A fogyás ennek az állapotának a következménye, az okozata az egésznek, nem az oka. Szüleiddel együtt nem ártana beszélgetni vele és segíteni rajta, én ezt javasolnám. És ez köszönőviszonyban nincs azzal, amikor egy guruló tehén megy a mekibe kocsival 1km távolságra.
ui: Mindenkinek próbálok a saját stílusában válaszolni.
Mit kell ezen érteni, vagy nem érteni? Ez egy olyan értelmetlen kérdés... Nekem nem tetszik, hogy valaki dohányzik, szokjon le az összes? (ja, mellékesen a füstöt én is kénytelen vagyok beszívni az utcán, te nem érzékelsz más kövérségéből semmit. De ez csak zárójelben, mert nem ez a lényeg.)
Ha mondjuk engem zavarnak a rockerek, akkor váltson mind stílust?
Bocs, de ha nekem valami nem tetszik, azzal nem foglalkozok, nem szállok rá a témára, főleg nem indítok róla kérdést.
Ne etesd meg senkivel, hogy az egészségükért aggódsz...
Ha valaki nem az eseted, akkor nem keresed a társaságát, nem kell vele összejönni, és kész, nem tartanak fegyvert a fejedhez... Nem fogja senki rád erőltetni
magát, ne fossál!
De hadd ne te mondd már meg, ki mit kezdjen magával, és hogy nézzen ki, mert ez a kib@$zott föld nem körülötted forog.
Jöhetsz azzal, hogy nem csak te gondolod így, de ne akarj más helyett nyilatkozni, mert normális ember azzal foglalkozik, aki neki tetszik. Aki meg nem, azt nem ba$zogatja, hanem egyszerűen nem törődik vele.
(Az elhízás amúgy lehet betegség következménye is, sőt, nem kell betegnek lenni, elég az eltérő genetika 2 embernél, ugyanolyn mennyiségű és minőségű kaja és mozgás mellett az egyik full vékony marad, a másik elhízik, mert a szervezetük másképp reagál. Akkor ugyanolyan életvitellel az egyik igényes, a másik meg igénytelen? Érdekes gondolatmenet...)
És ha önhibájából kövér? Ő baja, mindenki úgy vágja tönkre az életét, ahogy akarja...
Vagy jön az, hogy a te adódból fizetik a cukrosok meg a szívbetegek kezelését? Akkor ezt nem szex, szerelembe írtad volna, na meg kövér férfiak is vannak, akikre nem tértél ki...
De a drogosok elvonója, a dohányos tüdőbetegek kezelése is pénzbe kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!