Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek az átoperált emberekről?
Láttam "A fiúk nem sírnak" c. filmet, és elgondolkodtatott a téma. Habár mondjuk a főszereplő hermafrodita volt, vagyis úgy született, hogy nem lehetett róla egyértelműen megállapítani, hogy nő vagy férfi. Talán inkább a nőhöz volt közelebb... Az ilyen meghatározhatatlan nemű embereket még esetleg megértem, ha szeretnének valamelyik nemhez maximálisan tartozni, és ennek érdekében tesznek is.
Viszont akik egyértelműen vagy fiúnak vagy lánynak születnek, majd életük során gondolnak egyet, hogy ők márpedig ellenkező neműek, és átoperáltatják magukat, azokat csak elítélni tudom. Eleve undorítónak találom az egészet. :S Na meg nem véletlen teremtett minket a természet annak, aminek. Aki fiú, az fiú, aki lány, az lány. Ilyen egyszerű szerintem. Miért kell így beleavatkozni abba, amit a természet megalkotott????
Oké, természetesen ez mindenkinek a maga dolga. Aki tenni akarja magával, hát tegye. De ne csodálkozzanak, ha utána kerülöm őket és úgy nézek rájuk, mint a leprásra...
Ha valamelyik családtagomról, rokonomról derülne ki ilyen, és semmiképpen sem lehet róla lebeszélni, azonnal megszakítanék vele minden kapcsolatot. Ugyanígy tennék a barátnőmmel is, ha kiderülne róla, hogy korábban férfi volt. Onnantól megborulna, összeomlana minden érzésem, amit iránta éreztem.
Lehet, hogy kegyetlen vagyok, de ha a találkozáskor vallja be, akkor pedig eleve össze sem jövök vele. Én nem férfivel akarok összejönni... Attól pedig, hogy átműtteti magát, férfi marad. Vagy már az sem... Nő viszont tutira nem lesz belőle SOHA! Legalábbis igazi semmiképpen sem...
Az ilyenek akármennyire is lelki betegek attól, hogy ők másnak születtek, mint aminek érzik magukat, én akkor is elítélem. Nem normális dolognak tartom... Számomra az ilyen emberek inkább már a korcshoz közelítenek.
Ha esetleg van/lesz itt ilyen a hozzászólók között, felőlem haragudjon rám nyugodtan, ha akar. Én vállalom nyíltan, hogy ennek teljes mértékben ellene vagyok! Egyébként az életben sok mindennel szemben toleráns és megértő vagyok, de ezt SOHA nem fogom elfogadni, hogy ilyen létezik...
"Tudtommal kemény 10%-ot fizetnek a műtétből. 10-et! De lehet még annyit sem."
Az pont 10%-kal több, mint amennyi józan ésszel elfogadható lenne. Pár ilyenből már lehetne egy lélegeztetőgépet venni, amivel életeket menthetnének meg.
"Talán inkább b.sztasd azt a sok idiótát, akik szívják 20 évig a szaros cigit, aztán emiatt a kemójukra HAVONTA MILLIÓKAT!!!! költenek."
Nem is mondtam, h ők különbek. A cigit is betiltanám, úgy ahogy van.
"Sokkal undorítóbb ember vagy, mint azok, akik átoperáltatják magukat!"
Hát igen, a liberálisok mindenkit elfogadnak, kivéve aki máshogy gondolkodik, mint ők :)
""Tudtommal kemény 10%-ot fizetnek a műtétből. 10-et! De lehet még annyit sem." "
Lehet, hogy azon a 10%-on múlik az élete. Mint mondtam, ha nem lett volna az egyik ismerősöm műtétje, már lehet halott lenne.
Így meg olyan területen dolgozhat, ahol emberek SZÁZAINAK az életét mentheti meg.
Szóval igen is vissza fogja adni azt a cseszett 10%-ot, amit olyan k.vára sajnálsz tőle.
Sok más dologban amúgy én is liberális vagyok. Általában véve nem vagyok egy lázadozó, tiltakozó, vehemens típus.
Kivéve ezt, amiről a topik szól...
Pont ahogy a konzervatívok 21-es ;)
Sőőt....
Ennél nagyobb hülyeséget nem nagyon mondhattál volna.
Utolsó:
Kérdeznék valamit. Írtad, hogy így sem érzi teljesen jól magát az ismerősöd. Mi van akkor, ha ez elfajul odáig, hogy megint öngyilkos akar lenni? Mert ha megtörténik, akkor körülbelül ennyi értelme volt annak, hogy ő átesett ezen a műtéten...
"Mi van akkor, ha ez elfajul odáig, hogy megint öngyilkos akar lenni? "
Jó eséllyel nem fajul el odáig. Mert most már legalább az életkedve visszatért, még ha nem is tökéletes minden, pont azért, mert az emberek többsége nem képes ezt elfogadni.
De most akkor ennyi erővel mi a f.sznak műtünk meg vkit, vagy minek adunk neki több milliós kemót, ha utána lehet, hogy mégis meghal?
Az emberek nem tudnak toleránsak lenni azzal, amit nem értenek.
Itt most ez kb mindannyiótokra vonatkozik. Egy jóbarátom meleg, így vele gyakran szembesültünk a minden alapot és józan észt nélkülöző gyűlölközéssel, mikor alapvetően beskatulyázzák és úgy kezelik, mint egy rongyot, mert ilyen.
Az embert magát, senki nem akarja megismerni, senki nem akarja érteni a miérteket, ragaszkodik egy világképhez, amiben ő felnőtt, és ő jónak lát, mert számára ez képviseli a komfort zónát.
Soha nem lesz olyan világ, amiben mindenki egyet ért és egyformán gondolkodik. De sokat segítene, ha mondjuk nem próbálnánk a tőlünk szögesen ellentétes gondolkozású embereket meggyőzni arról, hogy az ő véleményük sz.r. Más.
Kérdező, de nem tudod elfogadni, ez van. Ettől még nem kell gyűlöletkeltő kérdéseket irkálnod, hogy ezt te elítéled, és kvázi direkt provokálod azt, akinek a baráti viszont ilyen élethelyzetben vannak, mert ezzel szimplán megbántod és ellent mondasz önmagadnak, mely szerint csak te távol akarod tartani magad ettől.
Te most nem csinálsz mást, csak provokálsz. :) Amire egyértelmű, hogy heves válaszokat fogsz kapni.
Amíg téged nem ér atrocitás, hátrány, megkülönböztetés, bántalmazás, vagy bármilyen negatívum ezek miatt az emberek miatt, addig hagyd őket. Élj külön, te nem érted meg, nem is akarod, ennyi.
Aki meg elfogadja, az hagyja a kérdezőt, nem lehet meggyőzni, mert azaz ő véleménye.
Én személy szerint különben - az eredeti kérdésre válaszolva - úgy gondolom, egyetlen egy ember sem tudhat eleget ahhoz, hogy megérthesse az emberi agy működését, ha már eleve csak a 10%-át használjuk ki. Így olyat kijelenteni, hogy ez csak azon múlik, hogy az illetőnek mi van a lába között naiv gondolat, mert az agyunk olyan hatással van a testünkre, hogy csak ámulunk és ha csak pszichés eredetű is a dolog (ezt nem tudom és szerintem senki nem bizonyította még be, hogy így van és az ellenkezőjét sem), az agyad akkor is valósággá változtatja, és számára az onnantól kezdve valóság.
"De most akkor ennyi erővel mi a f.sznak műtünk meg vkit, vagy minek adunk neki több milliós kemót, ha utána lehet, hogy mégis meghal?"
Hát hallottam/olvastam már olyan példát, hogy valaki átoperáltatta magát /vagy legalábbis folyamatban volt/ és később-közben rájött, hogy ő ezt mégsem szeretné... Na, az olyan embereket például már nem ócsárolom, simán csak sajnálom őket.
85%-osnak baromira igaza van! Sajnálom, hogy nem tudtam így megfogalmazni, maximálisan egyet értek vele!
Ha nem tudod elfogadni, akkor ne fogadd el. De ne irkálj ki gyűlölködő kérdéseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!