Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha apukám nagyon befásult és konzervatív?
Apukám egy vicc, komolyan. Borzasztó ahogy mindenbe beleköt-mit veszek fel, milyen a hajam, beszól ha néha kifestem a körmöm (műkörmöm még sosem volt, de kíváncsi lennék mit mondana rá). Anyukámat volt hogy megszólta amiért festi a haját ((van ősz hajszála ezért festi), vagy mert picit kivágottabb blúzt vesz fel.
Azt mondja a külső nem számít és ha ellent mondok neki elkezd kiabálni. Hogyan magyarázzam meg neki, hogy igen is számít? Persze nekem sem csak az a fontos, hanem az inteligencia is. Nem tartom magam butának, lassan 20 éves vagyok, egyetemre járok. Párszor elgondolkoztam rajta hogy beviszem aput a suliba, lássa milyen műcsaj 1-2 csoporttársam, mert egyszerűen nem hiszi el.
Szeretnék néha eljárni kozmetikushoz, vagy fodrászhoz ((persze oda járok de csak kb fél évente mert apu nem ad rá pénzt, annyi zsebpénzt meg nem kapok hogy teljen mindenre. Így is folyton megkapom hogy sokba kerülök, pedig higyjétek el nem vagyok nagy igényű, nem sminkelem magam, nem hordok márkás ruhákát.)
Páran biztos azt fogjátok mondani menjek el diákmunkára. Lehet az lesz, bár suli mellett nem tudom mennyire lesz megoldható, elég húzós lesz az órarendem. Nyáron dolgoztam, amint a sulinak vége lett elkezdtem és még mindig járok addig ameddig nem lesz suli. De most meg apu közölte, hogy a kis pénzemmel, amit a diákmunkával kerestem szálljak be a rezsibe.
Olyan rosszul érzem sokszor magam amikor bemegyek a suliba ahol minden lány szép, csinos ruhákat hordanak, sminkelik magukat, én meg egy senkinek érzem magam mellettük.
Hogyan beszéljem meg ezeket apuval? Sokszor már nem merek felhozni semmilyen témát mert a vége mindig csak a veszekedés. Úgy érzem, belefáradtam.
Mi a gond? 20 éves vagy egyetemre jársz... Azaz akkor nincs gond ha kollégista vagy... Az ilyen szülőre a drasztikusabb megoldások hatnak. Az én apámmal nem a konzervatizmus volt a probléma, de hasonló. A megoldás az volt, hogy pár hétvégén nem mentem haza egy veszekedés után. Hagytam neki időt elgondolkodni, hogy mi a fontosabb a gyereke, vagy a gyökér nézetei...
Aztán meg egy mielőbbi elköltözés otthonról megint javíthat a kapcsolaton. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!