Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek lehet olyan (számotokra is normális) lány vagy nő, aki megengedné (akarná), hogy teherbe ejtsem és aztán ne kelljen vállalnom utána a felelősséget?
...és nem kell törődöm az ivadékommal, hanem továbbállhatok, mint ahogy az az állatlilágban is van?
24 éves srác vagyok, aki érzi magában a szaporodási ösztönt, de a családalapításit nem.
Az élőlények a természetben nem tudnak túlszaporodni. Szabályozzák egymást. Természetes ellenségeik vannak.
Sok fajnál 1-2 utód jön világra, az is csak párzási időszakban. Sok rágcsálófaj hiába szapora, ha nincs megfelelő élőhely, a nőstény nem engedi magára a hímet!
Ilyen értelemben az ember sem "tud" túlszaporodni, mert saját vesztébe rohan.
Már említettem a pestist. Vagy a háborúkat.
De írhatnám azt is, hogy ma egyes népek, országok eltartanak más népeket, országokat, ezzel saját vesztüket okozzák.
Nézd meg, mely országokban szaporodnak most. Vagy mely fajok. És azt is, vajon tudnának-e úgy is, ha nem kapnának "segítséget" hozzá? (Olyan népektől, melyek így nem "mernek" gyereket vállalni).
Vagy nézd meg az ostoba kínaiak beteg társadalmi rendszere hová vezetett- felborult az egyensúly, jóval több a férfi, mint a nő.
Persze, egy szép kis háború véget vethet ott is az aránytalan férfitöbbletnek.
az nem barbár, gonosz módszer, hogy a nemi aktivitásuk kezdetén lévő tiniknek bár beleverik az agyába a védekezést meg azt, hogy minden ilyen "hibát" meg lehet oldani. az élvezet része az örömet ad, de az új élet része már nem? szétválaszthatjuk?
családtervezésnek álcázva, meg a teljes élethez való jogként eladva ezt a gondolkodásmódot. az nem barbárság, hogy az embert tudatlanságára, élelmére alapozva hajszolják bele egy könnyebb, élvezhetőbb életbe?
aki mondjuk 30éves korára végigkuratja magát és védekezéssel, fogamzásgátlással, abortusszal vagy akármivel potenciálisan mondjuk többszáz életet akadályozott meg, olyan életeket, amiknek természetszerűleg meg kellett volna születniük. Mert tudod a baszásnak a természetben eredménye szokott lenni.
így is lesz eredménye. majd ha gyereket akarsz és az 1001-dik alkalommal nem védekezel, de mondjuk kiderül, hogy beteg gyereked születne...hidd el, sokkal kisebb lelki dilemmát okoz majd, hogy kinyirasd...mert már potenciálisan megtetted 1000-rel.
ha majd a gyereked nem éppen úgy viselkedik, vagy olyan tulajdonságai lesznek, ahogy neked az éppen tetszene, ha majd jönnek az igazi gondok, akkor könnyebben hátrálsz ki előlük és belebaszod őket a szemetesbe, ahogyan azzal az 1000 kotongumival tetted
magadnak mondasz ellen, pont a mesterséges szabályozásokat mondod rossznak! máskor meg a természetes dolgokat hozod, pl pestis
össze-vissza beszélsz!
azt sem tudod mit akarsz mondani
"az nem barbár, gonosz módszer, hogy a nemi aktivitásuk kezdetén lévő tiniknek bár beleverik az agyába a védekezést meg azt, hogy minden ilyen "hibát" meg lehet oldani. az élvezet része az örömet ad, de az új élet része már nem? szétválaszthatjuk?"
Nem. Barbár módszer, amikor valaki nem vigyáz, és felelőtlenül szül meg egy gyereket, vagy felelőtlenül fogan meg az a gyerek, aztán abortusz történik.
Az új élet is örömöt ad! :) Minden nő életében kulcsfontosságú (általában), hogy utódnak adhassanak életet. De ez nem jelenti, hogy le kell mondaniuk az élvezetről. Igen. Különválasztható. Az ösztönök úgyis működnek- az ember ilyen. De. Az ember tudatos is. Ha tudatosan él velük, akkor mindkettő belefér. :)
"az nem barbárság, hogy az embert tudatlanságára, élelmére alapozva hajszolják bele egy könnyebb, élvezhetőbb életbe? "
Mi számít könnyűnek? Csak fokozatok vannak. A te élted könnyű?
És könnyebb lenne, mondjuk ha nem most születsz, a születésszabályozás fénykorában, hanem pár száz éve, sokadik gyerekként, vagy egy olyan nőként, aki kénytelen tíz gyereket szülni?
Esetleg olyan férfiként, aki kénytelen eltartani egy családot, 10 gyerekkel, melyek közül végignézheti, ahogy fele meghal éhen, vagy valamilyen járványban.
"aki mondjuk 30éves korára végigkuratja magát és védekezéssel, fogamzásgátlással, abortusszal vagy akármivel potenciálisan mondjuk többszáz életet akadályozott meg, olyan életeket, amiknek természetszerűleg meg kellett volna születniük."
Nem születhet meg minden élet. Nézőpontok kérdése, mit veszel természetesnek. Meg "kellett" volna? Indiában megszületnek, aztán ott mászkálnak a csont-sovány gyerekek. Thai földön a legkisebb fiúkat prostituáltként futtatják, eladják gazdag férfiaknak (ők legalább nem esnek teherbe), hogy legyen pénze a családnak.
Ki mondta, hogy minden potenciális petesejtből törvényszerűen életnek kell fejlődnie?
Tudod te, hogy egy nő ha akarja sem tudna annyit szülni, ahány petesejtje van? Meg sem érik mind!
Továbbá, akkor is szeretkezik, szexel, amikor nem eshet teherbe- erről van szó. Ezért lehet különválasztani.
Tudod, mi lenne a földdel, ha minden gyerek "megszületne", és sikeresen fel is nőne? :) Tegyük fel!
Szerinted marhára beindulna a civilizáció, és mennénk űrhajókkal új lakóhelyeket keresni? Komolyan így gondolod? :)
Vagy: aztán irtanád őket?
A b.szásnak a "természetben" eredménye van, de az ember nem ruhátlanul, a természetben él, évente kettő(!) párzási időszakkal, már leírtam neked.
Az ember két lábon jár, más a "természete", mint a többi élőlénynek. Házakat épít, ruhát vesz.
Ereszkedj négy lábra, és akkor példálózz a természettel, de már arról is írtam neked, hogy ott hogyan oldják meg.
Ha négy lábra ereszkedsz, akkor hímként kénytelen leszel a saját hím fajtársaidon levezetned az ösztöneidet, mert a nőstények csak párzási időszakokban engednek magukhoz.
"Kiderült például, hogy a préri korlátlan ura, a mácsó és homofób amerikai Vadnyugaton a férfiasság szimbólumának számító hím bölény (Bison bison), amely marmagasságban az 1,90 cm-t, súlyban akár a 9 mázsát is eléri, gyakrabban létesít szexuális kapcsolatot saját nembélivel, mint nősténnyel. A nőstény bölények évente csak egyszer párzanak hímmel, amelyek viszont a párzási időszakban akár naponta többször is meghágják egymást.
E hatalmas tulokfaj fiatal hímjei körében eléri az 55 százalékot a homoszexuális aktusok aránya. Egy, a bölényhús elkészítéséhez recepteket kínáló amerikai internetes portál, az All About Bisons, Buffaloes azzal indul, hogy „A bölények homoszexuális emlősök. Körükben gyakori a homoszexális magatartás, amely a bikák közti udvarlásban nyilvánul meg. Olykor lehet látni bölénybikákat, amint más bikákat hágnak meg.”"
"majd ha gyereket akarsz és az 1001-dik alkalommal nem védekezel, de mondjuk kiderül, hogy beteg gyereked születne...hidd el, sokkal kisebb lelki dilemmát okoz majd, hogy kinyirasd...mert már potenciálisan megtetted 1000-rel."
Még egyetlen gyerekemet sem "nyírattam" ki- és nem tenném meg azzal sem, akiről megállapítják, esetleg valamilyen betegsége van. Mi számít annak? Autizmus? Vagy mi?
Sok autista zseniális képességekkel rendelkezik, és lehet boldog életük. A fogantatás pillanatától ember- de addig csak egy potenciális lehetőség.
A végére már nem is írok neked semmit- szerintem is jobb, ha te sosem fogsz gyereket nevelni. Nem rosszindulatból. Biztosan fennáll a lehetősége annak is, amit írsz, de valami nagyon megkeserítette az életedet.
Vannak nehézségek, igen, mint az élet minden területén- de ezek a nehézségek jó esetben megoldhatók. És az ember nem úgy tekint a megszületett gyermekére, mint egy adag spermára, vagy a menstruációval távozott petesejtre.
"magadnak mondasz ellen, pont a mesterséges szabályozásokat mondod rossznak"
- Az abortusz rossz, a védekezés nem az. Problem?
Kína kapcsán:
A születésszabályozás nagyon jó, kellett oda.
De a társadalmuk beteg, így betegen szabályoz, felborul a nemek közötti egészséges egyensúly.
Problem?
Figyeld, miről milyen vonatkozásban beszélek!
egy szót sem értesz abból amit írok, nem is akarsz.
lezársz egy kérdést, csak azzal, hogy ....Te nem ....hülye vagy ba*meg, nem csak te vagy a világon
Miért védekeznek a felek? Mert nem tartják a környezetet jónak, ahol az utódot feltudnák nevelni. Ez nem csak az embereknél van így, hanem az állatoknál is. Nincs szaporulat, ha a "falkát" nem tudják fenntartani. Étel nélkül nincs utód felnevelés.
Az emberek természetesen örömszerzés célból is szeretkeznek, lehet, hogy gyerek nem lesz belőle, de egy kötődés keletkezik a két személy között. Ebből kötődésből alakulhat ki egy olyan környezet, amibe utódot is lehet felnevelni. Természetesen ez nem 100%, mert nem az első személy lesz az, akivel az utódok felnevelését képzeled el. (tisztelet a kivétel)
Nem csak azt kell nézni, hogy hány gyerek nem születik meg, hanem azt, hogy hány nem hal meg, esetleg borzalmas körülmények között nő fel. (Magyarországon is van erre példa)
ok akkor legyél te egy borzalmas körülmények között élő ember....akkor te bizonyosan inkább a halált választod, mint a borzalmas életet??
gondolkodj már!
Én csak leírtam, szerintem mi lenne a helyes. A múltkor némileg értelmesebbnek tűntél- persze, félre is érthetlek.
Szerintem a szexualitás élvezetével semmi gond, bár nem lenne nekem gondom azzal sem, ha csak annyiszor párzanának a nők, ahányszor valóban gyereket akarnának- a férfiak meg levezetnék másképp, egymással, vagy ahogy akarják az ösztöneiket.
10 gyereket szülni egészségtelen, és beteg dolog, főleg manapság, amikor mind fel is nőnek. Pont. 14-15 évesen elkezdeni szülni- szintén.
A te módszereddel egyetlen megoldásnak az mutatkozik, hogy a nők nem létesítenek testi kapcsolatot a férfiakkal, csak amikor az "egészséges" számú 1-2-maximum 3 gyereküket megszülik.
Mivel én bármeddig bírom szex, alkohol, kávé, cigaretta, vagy bármi hasonló nélkül, számomra semmiféle problémát nem jelentene a dolog, hidd el.
De még mindig nem tudtam kihámozni, mire célozgatsz.
Az őskorban állítólag átlag 4 évente születettek gyermekek, a nők sokáig szoptattak, és míg a gyermek kb. 4 éves nem lett, nem létesítettek új kapcsolatot.
Aztán vált "divattá" a lányok 15-16 (egyes országokban még fiatalabb) korban való "férjhez adása", és a szinte minden évben való szülés.
Ez ment egy jó ideig (ősi civilizációk után), mígnem a középkorban a túlnépesedett, mocskos városokat ellepte a pestis- és ahogy írtam, bejött a szabályozás, a természet visszanyalt, és a 10-ből nem nőtt fel, csak a fele.
Mit akarsz ezzel a korral? Korán kezdik élvezni a szexet? Miről beszélünk? Pár száz éve már szülniük is "kellett" abban a korban.
Ha valami megbicsaklott, hát akkor. Most visszatérhetnénk a szabályozáshoz, mint az őskorban- de ma már vannak jobb módszereink erre, jobbak az akkoriaknál, nem kell négy évet várni. Itt vannak a fogamzásgátlók.
Mint ahogyan itt van sok egyéb más "nem természetes" dolog is. Mosógéppel mosunk, áramot használunk napfény helyett, stb.
De ezt is csak okosan- mert szintén visszanyalhat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!