Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyiből kellene levágnia egy férfinak, hogy nem kívánatos a közeledése?
Nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem, a főnököm rám hajtott, tapogat, elég perverzen bókolgat egyfolytában, hív ide-oda. Én minden közeledését kikerülöm, de nyilván a munka miatt muszáj beszélnem vele. Annyit tudok tenni, hogy nem megyek vele el sehova ahova hív, nem válaszolok semmi megjegyzésre, csak kínosan mosolygok, és nem nézek rá, ha bámul, de nem vágja le a dolgot. Konkrétan sarokba szorít, és teljesen leblokkolok tőle, mert közben meg majdhogynem sír, és teszi a kétértelmű megjegyzéseket.
Nem is találtam még alkalmat, hogy kerek-perec megmondjam, hogy nem pálya a dolog, nagyon alattomos az egész.
Egy ötvenvalahány éves pasiról van szó, kétszer annyi idős mint én. Imádom a munkámat, de azon gondolkodom már, hogy így fel kell mondanom. Nagyon kiszolgáltatott helyzet.
Szerintetek is látnia kellene minden normális embernek, hogy nem kölcsönös a dolog, nem? Mi a fenét lehet csinálni ilyen helyzetben?
A leírásodból - kínosan mosolyogsz - el tudom képzelni, hogy a főnököd van annyira vak és nem veszi észre a helyzetet (esetleg nem akarja észrevenni).
Azt mindenképp meg kéne lépned vele, hogy beszélsz vele erről. Másképp úgy tűnik javulni nem fog hiszen a szóból eddig sem értett. Amit én megcsinálnék biztosításként magamnak - ha már félsz a munkád elvesztésétől - hogy a beszélgetést, amikor elhatározom hogy elmondom neki a kellemetlenségeket... felveszem. Ma már digitális diktafonnal vagy bármelyik okosabb telefonban elérhető hangrögzítő program, ez pedig a későbbi igazad bizonyításában jöhet jól.
Ugyanis attól hogy mondod neki, lehet csak még jobban megkeseríti az életed, pedig olyat csinál, amit a törvény is büntet. Viszont ha nincs semmilyen bizonyítékod arra később, hogy adott esetben miért rúgtak ki, vagy miért egrecíroztatnak a munkahelyeden, akkor egy munkaügyi bíróság sem fog csak a két szép szemednek hinni.
Tehát amikor legközelebb együtt van dolgotok és várható pár - számodra megalázó - "bók" akkor előre indítsd el a felvételt (előtte ellenőrizd pl hogy a zsebedből is megfelelően rögzíti-e a hangokat, tapasztalatom szerint igen) majd utána a legkultúráltabban utasítsd vissza ezeket és mondd el, hogy ez neked kényelmetlen. Ha ezután problémázik, megkeseríti az életed, ne adj isten kirúg, lesz mivel bírósághoz vagy a feletteséhez fordulni. Hidd el ez nekik is kínos lesz, így mivel nem ő a legfőbb főnök, rendre fogják utasítani - s jó eséllyel az állásod is megtarthatod, vagy más (normálisabb) főnök alá helyeznek.
Sok sikert!
24/F
A megijedés az szerintem ilyenkor természetes - félsz a helyzettől, mert neked végtelen kínos, szinte csak rosszul jöhetsz ki belőle. Épp ezért büntetik egyébként ennyire szigorúan a szexuális zaklatást pl a főnökök által, ugyanis a rendkívül aszimmetrikus erőviszonyok miatt sokszor a beosztottnak "nincs más választása".
A többi amit írtál - beviszed a barátod például - fölösleges. Ha hallgatni akart volna rád - meg arra a hangra hogy hagyjon már békén - akkor megtette volna rég. Nehezen tudom elképzelni, hogy tudatosan még nem vett észre jeleket. Észrevette, szimplán csak figyelmen kívül hagyja őket. Minél jobban az orra alá dörgölöd, kvázi annál inkább morc lesz miatta - ugyanis nem akarja észrevenni a valóságot (mondhatni nagy valószínűséggel vérig sértené, már a feltételezés is ha csak simán elmondanád neki - épp ezért érdemes bebiztosítanod magad a felvétellel).
Még annyi, hogy légy nagyon óvatos és ha egymás között nem tudjátok megbeszélni, először én (a felvétel birtokában) mindenképp a feletteséhez fordulnék, mert a munkaügyi perek azok már bajosabbak, mintha sikerül informálisan rendezni, hogy normális véget érjen a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!