Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A cigány pasikak miért nagyobb az önbizalmuk, mint a magyaroknak?
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:11
Talán benned is van vonó,azért véded őket? Tudod,ha neked is lett volna rossz megtapasztalásod a cigányokkal te sem védenéd őket...
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:15
Mi van akkor ha van benne vonó, azt meg honnan tudod hogy nem volt rossz tapasztalata a cigánysággal kapcsolatban?Bennem is van, félig cigány vagyok, és volt rossz tapasztalatom mind cigánnyal,mind magyarral.De mégsem hordom el minden szarnak azt aki rasszista.Ha hiszed ha nem ez nem megfelelő hozzáállás hogy azt nézed kiben milyen vér van...
Nekem van jó néhány rossz "megtapasztalásom", mégsem gondolom úgy, hogy minden cigányt, minden négert, stb, stb egy kalap alá kellene venni. Szlovákiában mi vagyunk jelenleg kisebbségben (nyilván ennek van egy történelmi háttere, ami más, mint a mi helyzetünk a cigányokkal) de mi talán örülünk neki, hogy ott elnyomásban kell élni a népünknek, csak azért mert magyarok? Talán gyakorolnunk kellene -minden embernek egyenként- azt az elvet, hogy amit magadnak nem kívánsz, azt ne tedd mással, vagy még inkább: amit szeretnél, hogy az emberek veled tegyenek, te is azt tedd velük.
Hogy sokkal bátrabban beszólogat/leszólítgat egy cigány férfi egy nőt, szerintem egyedül abból adódik, hogy a környezetében ezt látja, így nevelték, nincs benne elég tisztelet a nők iránt, lehet, hogy a magyar is ugyanazt gondolja, hogy <<ejj, de megk*rnálak, kisanyám>> csak türtőzeti magát. Egyébként meg az én tapasztalatom inkább az, hogy ahol iskolázatlan kétkezi munkások dolgoznak (legyen az magyar/cigány/svéd/kínai) ott jellemző ez, ami a kérdésben van, szóval nem a nemzetiségtől függ.
A cigánykérdést nagyon a gyökerénél kell megfogni, mert az a gyerek, aki látja, hogy az apja egész nap otthon lógatja a lábát stb.., az nem fog reggel felkelni és iskolába indulni. A szocializációs környezetet kell megváltoztatni az alapjainál.
Kb 1.5 éve történt:utaztam egy villamoson,zenét hallgattam,majd arra figyeltem fel,hogy az egyik megállónál a cigány ugrik,volt valami a kezében,és fut,mint az állat...kivettem a fülhallgatómat,körülnéztem és láttam,hogy a kb 12 év körüli gyerek sír.Odamentem,megkérdeztem,hogy mi a baj...a cigány kitépte a kezéből a mobilt,amit előzőnap kapott szülinapjára.
Kb. fél éven belül 4-5x törték fel anyósomék pincéjét,azon kívűl 1x próbáltak anyósomhoz betörni,1x a mellette lakó férfit pakolták ki,és 1x a fölötte lakót...Úgyhogy üzenem a kedves cigányvédőnek,hogy ébredjen fel,járjon nyitott szemmel,és ne legyen naív,mert lehet,hogy ő lesz a következő!
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:37
Te mégis honnan tudod hogy aki feltörte a pincét,vagy megpróbált betörni az cigány volt?Látod ez a baj manapság, azt se tudod ki csinálta de rögtön cigányozol...
Mind szép és jó amit leírtok, de ezt miért helyezitek faji alapra? Miért cigányokról, és miért nem emberekről beszéltek!? A szomszédomat még soha nem láttam dolgozni (kivéve amikor fát aprít télire), pedig fehér ember, csupán segélyekből él. A volt munkahelyemen a tulajdonos, kb. 30 cégnek tartozott, fejenként megközelítőleg 30milkával, pedig jómódú, fehér ember volt. (persze csőd lett a vége) Nemrég beszóltak amikor jöttem haza az utcán a barátnőmmel, mire visszakiabáltam, ha akarsz valamit gyere ide! A lényeg, verekedés lett a vége, és hozzáteszem, nem cigányok voltak. Apropó fradi meccsekre cigányok járnak ki? Az utcánkban a boltos, senkit nem jelent be, és úgy dolgoztatja honfitársainkat, pedig fehér! Stb. stb.
Millió példát tudnék felhozni, amit Magyar emberek tesznek, az országot, benne minden itt élő állampolgárt meglopva. Ez talán azért nem tűnik fel, mert 1. nem cigány. 2. mert az emberek nem elég tájékozottak, és az orruknál sem látnak tovább.
Ha én elmegyek 6 hónap munkanélkülire, akkor szegény vagyok, akinek nincs munkája (pedig diplomám is van), és a kormányt hibáztatja, ha egy cigány elmegy munkanélkülire, akkor egy ingyenélő sóher.
Ne higgye senki, hogy nem értem azt, miről van itt szó, rengeteg negatív tapasztalatom van cigányokkal kapcsolatban, de sajnos legalább ugyanannyi nem cigányokkal kapcsolatban. Persze az első az mindig jobban megmarad, és nem emlékszem már az említett főnökömre, aki milliókat lopót, de a mai napig bennem él, amikor gyerekként fagyit árultam, és a cigányok elfutottak fizetés nélkül.
Lehet cigányozni, de mint írtam, ez-az út nem vezet SEHOVA.
Ja, és nem vagyok cigány, és nem védem őket, viszont a rasszizmust elutasítom.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:11
te is húzz vissza Indiába, rohadt cigány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!