Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megtartanád a babát, ha a barátod elhagyna?
Terhes lettem,19éves vagyok,én megakarom tartani a babát,de a barátom nem,és azt mondja,ha megtartom elhagy :S
Ő azt mondja,hogy nem akar 21éves korába apa lenni,bár én sem így gondoltam,hogy 19évesen anya leszek,de nem lenne szívem elvetetni..
:(
utolsó vagyok.
azt még elfelejtettem, hogy a fió részéről is vedd figyelembe a számítást, ha már így alakult.
A fiú helyzetét is nézd.
(báraki a legtöbbet veszít az a baba meg te lennél).
Neki is igaza van.
Ez egy utolsó tahóság amit a bárod csinál. Bocsi, hogy ezt mondom. Azt élvezte, mikor megcsinálta a gyereket most meg kibúj a felelősség alól. Pedig ő is ott volt mikor megfogant nagyon is.
Amúgy ne vetesd el.
Sok más megoldás is van, hogy mi legyen a picivel a születése után, de ne legyél gyilkos.
22/l
Oké, eltekintve attól, hogy ez a csöppség most egy időre elcseszi az életed, ne öld meg, a lehető legcsodálatosabb dolog lesz az életedben.
Egyébként meg ugyanígy tennék, igen.
L/19
Nem tudom, hogy jönnek egyesek ahhoz, hogy megmondják a kérdezőnek mit csináljon: "Szüld meg!" "Ne legyél gyilkos!"
Nektek és marha nagy élettapasztalatok lehet, biztos pontosan tudjátok, mivel jár, ha az ember gyereket vállal, pláne kapásból egyedülálló anyaként, 19 évesen, nulla év munkaviszonnyal, félkész tanulmányokkal.
Kérdező, én annyit mondok neked, hogy higgadj le és gondold át a lehetőségeidet. Most ne azon keseregj, hogy a pasid elhagy, ki nem szarja le, ha elhagy, nem ez a fontos, hanem az, hogy most egy élet sorsa felől kell döntened. Mellesleg a pasinak ugyanannyi joga van nem akarni a gyereket, bár természetesen zsarolni nem, úgyhogy innentől vele max. abból a szempontból foglalkozz, hogy fizessen a gyerek után (amennyiben megtartod). Szóval a pasidról ennyit.
Át kell gondolnod, hogyan, miből, kiknek a segítségével fogod felnevelni a gyereket. Feltételezem, hogy nincs kb 1 évnyi bejelentett munkaviszonyod (nem diákmeló) hogy kapj gyest, márpedig ez nagy kiesés, mivel gyerek mellett te nem fogsz tudni dolgozni, amíg teljes körűen el kell látnod őt. Gyedet fogsz kapni havonta meg családi pótlékot, arra mindenki jogosult. Meg kell tervezned a jövődet, illetve a gyerekét is: pl. (és most ez nem vicc!!) már most foglalnod kell neki bölcsődei férőhelyet, mert NINCSENEK. Nem tudom, hogy jelenleg tanulsz-e felsőoktatásban, ha igen, ezt is nagyon jól át kell gondolnod, hogy fogod megoldani a diplomaszerzést. Utána kell nézned mindenféle szociális-anyagi juttatásnak, kedvezménynek. Nagyon nem irigyellek. A gyermek ajándék, de nem ilyen helyzetben.
Nem mondom meg, hogy mit csinálj, az abszolút a te döntésed, megszülöd-e vagy elveteted. Az abortuszban nem az a legborzasztóbb, hogy nem lehet majd később gyereked (ez hülyeség, teljesen más a műtéti eljárás mint 20-30 éve, mellesleg minden műtétnek vannak kockázatai-manapság csak a legritkább esetben van ilyen, hogy konkrétan egy abortusztól válik meddővé) hanem hogy ez egy visszafordíthatatlan döntés, amit ha nem gondolsz át alaposan, és hirtelen döntesz mellette, örök életedre megbánhatod és amíg élsz, ez fogja rágni a szíved, hiába lesznek később gyerekeid.
23:11 :
Végre egy felnőtt válasz.
Megértem a fokozott érzelmi reakciókat, de azt is vegyétek figyelembe, hogy egy csecsemő nem játékbaba, rengeteg pénz és idő valakit tisztességgel felnevelni, pláne egyedül 0 képesítéssel és munkatapasztalattal. Sajnos ezt a mai világban nem sok huszonéves egyedülálló nő engedheti meg magának.
A másik szempont amit még nem írtak, hogy biztosan ennek a megbízhatatlan fiúnak a kicsinyített mását akarod gyerekedként egy életen át? Rá tudsz majd nézni feltétlen szeretettel az után amit a srác művelt veled/veletek?
Nagyon sok családban megmérgezi a gyerek-szülő viszonyt az, hogy apu és anyu utálják egymást, megy a cívódás a gyerektarás miatt, uszítják egymás ellen a gyereket...
Az abortusz szerintem nem gyilkosság. "A tojás még nem csirke, a mag még nem fa, az embrió még nem ember, csak kezdemény".
Rendben, hogy fontos az élet, de életet adni felelősség, és egy gyereknek fontos mind az anyagi mind az érzelmi biztonság. Ebben a szituációban egyiket se nagyon látom épp stabilnak, de persze lehet hogy nagyon szerencsés helyzetben vagy.
"A tojás még nem csirke, a mag még nem fa, az embrió még nem ember, csak kezdemény".
Ne haragudj, de ezzel nagyon nem értek egyet... Láttál már Te pár hónapos embriót? Én már fogtam halott, 5 hónapos magzatot a kezemben, és elég szörnyű volt belegondolni, hogy az a csöppség meg kellett, hogy haljon, mikor teljesen úgy nézett ki, mint 1 kisbaba, csak jóval kisebb volt...
Egy 5 HETES embriónak már dobog a szíve, én nem mondanám, hogy az még nem ember...
Már nem azért, de elég morbid egy embriót egy maghoz hasonlítani- már csak azért is, mert egy mag sokáig még csak felkészül a növekedésre, míg az embrió az 1sejtes állapottól kezdve növekszik és differenciálódik... Nem tudom, vajon hányan látták azok közül, akik annyira az abortuszt tanácsolják, azt a videót, ami bejárta a világot, mikor a terhes anya műtétje közben a pár hónapos magzat MEGFOGTA a műtő orvos ujját... És ahogy írtam, 5. héttől dobogó szívű... Az a csöppség már az 1. pillanattól fogva élőlény, egy ÉLŐ EMBER.
Én sem mondom, hogy minden körülmények között meg kell tartani a babát, vannak pl. esetek, mikor az anya és a baba is belehalna mindenképp, ilyenkor amúgy is abortuszt csinálnak. De ezen kívül nem tudok elképzelni okot, amiért véget kéne vetni egy ártatlan életnek- ha nem tudja felnevelni a körülmények miatt, akkor be lehet adni intézetbe, ahonnan lehet, hogy szerető szülőkhöz kerül, olyanokhoz, akiknek esetleg sosem lehet gyereke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!