Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ítélik el az "érzelmek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el az "érzelmek nélküli testi kapcsolatot"?

Figyelt kérdés

Ennyire sok konzervatív, prűd ember lenne?

Barátaim között is vannak akik így gondolkodnak, de nem igazán tudtam megérteni. Egy értelmes vitának hasznát vélném ezen a fórumon.

20ff

2011. márc. 2. 22:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:

Én egyáltalán nem ítélem el az "érzelem nélküli testi kapcsolatot". Tudok szeretni is, de van amikor tényleg semmi másra nincs szükségem, csak arra, hogy szexeljek. A SZERETkezés meg szerintem egy teljesen más dolog, mint a szex. Bár a kettő között nem mindenki tud különbséget tenni, de más az amikor valakivel csak összefekszel egy numerára, és más az, amikor valaki, akit szeretsz, ott fekszik melletted/rajtad/alattad, és boldognak érzed magad ott és akkor.

De.. A szex inkább testileg kielégítő cselekvés, és a szeretkezés meg inkább érzelmileg. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a szeretkezés testileg nem kielégítő..

Viszont szerintem van olyan (nem csak az én esetemben) amikor az ember tényleg nem vágyik másra, csak arra, hogy valakivel szexeljen egy jót.

Nekem is volt már ilyen érzelem nélküli "kapcsolatom", és tudtam értékelni abban is a jót. Nem kötődtem senkihez, nem kellett beszámolnom majd' minden percemről, csak voltunk egymásnak és néha szexeltünk egyet. Ez nem bűn, és végképp nem elítélendő dolog.

20/L

2011. márc. 3. 10:56
 32/63 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon mély és komoly gondolatokat van szerencsém olvasni, Nektek köszönhetően.

Moszukénak megpróbálok válaszolni, hisz számos felvetést (kérdést) írt.

Talán azzal illene kezdenem, hogy leírom, én is voltam szerelmes, és ez a kapcsolat abszolút nem a testiségről szólt. Mielőtt arról szólt volna, úgy érzem megszakítottam, kimenekültem. szó nélkül..

Azóta, és ennek már ~2 éve, leszámítva egy-egy "hullámot" eleinte, nem éreztem szükségét, hogy úgy öleljek át valakit, hogy a feltétlen szeretetét/szerelmét élvezzem.

Szüleimmel, barátaimmal harmonikusnak ítélem meg a kapcsolatom, amin sokat segít, hogy nem vagyok egy érzelmes veszekedő tipus :) mily. meglepő :P

Összességében nem szeretném, hogy valakiért negyon dobogjon a szívem, hogy valakit mindennél jobban szeressek illetve fordítva legyen, irracionálisnak érzem.

Egyéb: szerintem sem jó, ha valaki minden este mással, fűvel fával összefekszik. se férfinak, se nőnek nem túl építő egy ilyen életmód. valahogy ezt próbálom beoptimalizálni én is, az igényeimet, a kellemeset valami számomra elfogadható normálissal összehozni :)

- annyi mindent írtál, hogy nem tudok pontról pontra mindenre válaszolni, de azért visszaolvasgatok.

Nem gondolom, hogy fontosság érzetre lenne szükségem. azért mert valaki szeret, még semmivel sem leszek fontosabb, egyébiránt rengeteg képességemmel és tulajdonságommal tisztában vagyok, a fontosságom megítélése a külvilág dolga, nem az enyém.

Lehet, hogy úgy indult, hogy elnyomtam bizonyos érzéseket, de nem zárkóztam be, mert pont akkor kerültem egy új baráti társaságba, és ők sok negatív dolgot elnyomtak bennem, tehát nem lettem végül zárkózott vagy ilyesmi.

és (lehet hogy ismétlem önmagam) nem gondolom, hogy arra vágynék, hogy bárki bármit is betöltsön az életemben, mint írtad, hogy valaki a szeretet éhségemet.

2011. márc. 3. 12:39
 33/63 anonim ***** válasza:

Most már ott tartunk, hogy az a konzervatív, prűd, maradi (a negatív oldal) aki elítéli, ha 2 ember érzelmek nélkül fekszik le egymással? Tényleg már itt tartunk?

Szomorú.

Számomra az 'érzelmek nélküli testi kapcsolat' azt jelenti, hogy az ember az ilyesfajta ösztöneit fontosabbnak tartja, mint hogy az érzelmeit és érzéseit tiszteletben tartsa, és nem mindenkivel osztja meg a legintimebb állapotot, ami két ember között lehetséges. Őszintén, én nem akarok magamnak olyan férfit, aki akárkivel lefeküdne, aki az útjába esik, csak mert jól néz ki. Az érzések sokkal fontosabbak.

19/L

2011. márc. 3. 13:21
 34/63 A kérdező kommentje:
szóval lefekszel "olyan" férfivel.
2011. márc. 3. 13:22
 35/63 anonim ***** válasza:
Nekem a kezem is nyújthat annyit, kényelmesebben és biztonságosabban.
2011. márc. 3. 15:12
 36/63 A kérdező kommentje:

egyéb reakció híján, még Előző hölgynek kicsit komolyabban:

nem fekszel le olyannal, aki "bárkivel lefekszik aki jól néz ki", és "fontosabb az érzés".

És akivel mégis lefekszel? magamból kiindulva, lefekszik veled mert (több dolog, nem olyan egyszerű nálam sem hogy csak jól nézel ki!) és persze mert jó ÉRZÉS <-- ez lenne a lényeg, ami összecseng azzal amit írtál, szerintem is fontos, mintegy prioritást érdemel.

2011. márc. 3. 15:13
 37/63 A kérdező kommentje:

az előző válaszom címzését tessék logikusan átértelmezni :)

@Új: nekem viszont az olyan semmi. több 10000 éve a szex hagományosan, két különböző nemű egyed között van.

Itt elkezdek pontosítgatni: a fejlettebb fajokra gondolok, sőt, főleg az emberre.

Egyéb pontatlanságaim: a kérdésben konzervatívnak neveztem azt, aki nem képes lazábban tekinteni a témára, illetve ily téren az érzelmeinek a rabja.

egyszerűség kedvéért használtam ezt a szót, de ha már ilyen komolyan, és tartalmasan belementünk, valójában egy komoly fogalmazási hiba volt a részemről, jómagamat konzervatívnak vélem (gazdasági-politikai felfogás) így igencsak tiszteletem, hogy ilyen tevékenységet valaki ne egyedül végezzen :)

másrészt, ha kicsit visszamegyünk a történelemben, igencsak konzervatív pl. az érdekházasság stb. ami nem ritka eset volt, és ugye érzelmek nélkül tartalmazott testi együttlétet. Tiszta konzervatív vagyok :P

2011. márc. 3. 15:22
 38/63 anonim ***** válasza:
100%

19/L vagyok

Erre mondjuk én is gondoltam, hogy régen érdekházasságok voltak, meg egyebek, és az embernek (nőnek) nem volt választása, le kell feküdni a férjével.

Viszont

Egyrészről szerencse, másrészről nem az, hogy ilyen korban élünk, amilyenben, a jó az, hogy az emberek szabadon választhatnak maguknak párt, amibe jó esetben nem szól bele senki. A szex sem akkora tabu, mint régen, ma már nem néznek rondán azokra, akik házasság előtt lefekszenek egymással (sőt, azokra néznek ma már furcsán, akik várnának vele addig, és, azokra is, akik - még ha idősebbek is - nem akarnak 3. randin ágyba bújni ismeretlennel, mert meg akarják ismerni előtte a másikat - mert hogy szexuálisan is össze kell passzolnia az embereknek), és a tudomány odáig fejlődött, hogy az embereknek lehetősége van arra, hogy anélkül feküdjenek le egymással, hogy a következmény ne kisbaba legyen. Viszont ez a nagy szabadság azt eredményezte, hogy nagyon korán elkezdik sokan a nemi életet, amikor lelkileg éretlenek rá, felelőtlenek és nem látják az egésznek a kockázatát.

Szóval most egy olyan korban élünk, amikor az ember szinte bármit megtehet. 19 éves vagyok, én még nem feküdtem le senkivel, de lett volna rá lehetőségem. Csak hogy zavarna a tudat, hogy nem jelentett semmit, és igenis számít, hogy egy nő "kit enged magába", és az is (kéne, hogy számítson), hogy egy férfi "kibe megy bele".

Ráadásul: ha szinte akárkinek odaadjuk magunkat, akkor mit "adhatunk" pluszba annak, akibe szerelmesek is vagyunk? Tudom, van, aki a szüzességgel példálózik így, de én ebből "engedek".

Most lehet, hogy kicsit sarkalatos voltam, én őszintén annak örülnék, ha mindenki ezt gondolná, de majd igyekszem olyan embert találni, aki hasonlóan gondolkodik, mint én.:)

2011. márc. 3. 16:01
 39/63 A kérdező kommentje:

Sok siker kívánok! nagyon szép amit írtál!

én úgy vélem, hogy túl sokat gondolkodni, rágódni valamin (csak olvasgassunk 2 percig ezen oldal, hasonló témájú kérdései közt) fölösleges. természetes dolgokból társadalmi, morális kérdést csinálni nem az és stílusom.

A "kit enged magába" kérdés valóban fontos, de magamból kiindulva, senkinek nem vagyok rossz döntés (ahh sorry egó megint, de miután az ember többé kevésbé tisztában van az értékeivel..) szóval aki magához engedett, még rosszat nem gondoltam róla, ebszolút megértem őket. és persze nem kérdés az sem, hogy az én választásom mindég megfelelő volt :) ennyit megintcsak meghitelezek magamnak, és visszatekintve, tapasztalat igazol :)

2011. márc. 3. 16:14
 40/63 anonim ***** válasza:
100%

Nos, akkor asszem én is megszólalok.

Én elítélem. És miért? mert gyengeség! Alapvetően a szexnek egy afféle jutalomnak, habnak kéne lennie a párkapcsolat tortáján. A párkapcsolatban pedig az őszinteség a liszt, a tisztesség a cukor, a jóindulat az ízesítés a szerelem pedig az atomokat összetartó kovalens/ionos kötés... Szóval kellenek dolgok ahhoz, hogy eljusson a szexig az ember, sőt, néha elég nehezen sikerül csak, mert még megfelelő társ is kell, bizonyos fokú anyagi egzisztencia (legalább legyen egy fedett lakhelyed, és meg tudd hívni egy gombóc fagyira)[most tényleg csak minimálisról beszélek, nem kell belekeverni a nőknek-csak-pénz-kell-effektust], értelmi és érzelmi háttér. Mind kialakításhoz, mind megtartáshoz. Namármost a "csak szex" ezek közül jópár tényezőt csak úgy kihagy. Mintha önmagában ennéd a kakaóport. Vagy még érzékletesebb példa: mintha nem akarnál dolgozni, de fizetést azért elvárnál. És hogy miért hangoztatom ennyit, hogy ez rossz? Nos, az utóbbi példa miatt: ha körülnézünk, kábé ez az alapfelfogás. Kevés munka, sok pénz. Egyszerűen nem akarják megerőltetni magukat az emberek, és vajon miért nem? Mert tudják, hogy úgysem sikerülne... És akinek nem sikerül valami, az milyen? Aki nem tud megfelelő alkotóelemek létrehozni egy tisztességes párkapcsolathoz, az milyen? Aki nem tesz, csak elvár, az milyen? GYENGE! A gyenge emberek pedig hadd ne legyenek követendő példák...

Visszatérve a munkás részhez: a szexuális és az egyéb erkölcs összefügg, ergo egyik hat a másikra, és viszont. Az "egyéb" erkölcsi szinttől függ a világ fenntartása, már csak abból a szempontból is, hogy ne szennyezzük lakhatatlanná a Földet. Ha hagyjuk az erkölcs akármilyen részét szig.mon. csökkenni, mi lesz a vége? Oké, hogy régen se vették ezt túl komolyan. Meg is lehet nézni, hova jutottunk: világvégéről regélnek! Az emberi ostobaság, önzés és gyengeség végül kipusztítja gazdáját. Talán egy kisebb csoport túléli... tán pont a híres manipulátorok, akik kezében a média és minden rossz van? Lehet ez a terv? Az Újrakezdés? Eltörölve a hülyéket? Nos, én nem akarok így eltörlődni. Inkább minden részletben igyekszem "normális" maradni, akármilyen kis részlet is. Mert számít. Az, hogy nem tűnik ennyire fontosnak, és csak legyintetek rá, felszínesség. Rengeteg olyan dolgot tudok mutatni, amiről elsőre nem látszik, hogy mi, nem is gondolnátok, aztán mégis.

Ja, és ráadásul olyan csúnyarossz vagyok, hogy megpróbálok mást is "megmenteni".

Köszöntem.

19/F

2011. márc. 3. 18:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!