Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egyedül veszek fel kölcsönt, egyedül kezdem meg fizetni és közben házasságot kötök majd úgy fizetem vissza akkor az közösen megszerzett vagyonnak minősül? Válás esetén pl..?

Ha hazassagot kottok onnantol a torleszto fele ot illeti. Leven onnantol a kozos vagyonbol fizetitek.
Nem lesz kozos vagyon mert a pl ingatlannal a szerzes idopontja szamit ami a hazassag elott volt.
Pl veszel hiterre egy lakast 10M a hitel evi 1M fizetsz vissza. Majd hazasagot kotsz a 7. evben. Marad 3M hitel kifizeted. Vege a hitelnek es ra 1 evre elvaltok. Akkor a 3M hitel felet kerheti a kozos vagyonbol.
#3 A kérdésben benne van, hogy házasság alatt visszafizetem, és az érdekelt, hogy ha ezután elválok akkor követelheti-e a volt párom a ház felét, vagy értékének egy részét.
#2 Minden kérdésemet megválaszoltad, köszönöm!

Nos, nézzük csak, mi is történik.
A hitelt felveszed, tulajdonodba kerül, házasság előtt...
Az én olvasatomban ez a jóöreg elkülönült vagyon fogalma.

3 A kérdésben benne van, hogy házasság alatt visszafizetem, és az érdekelt, hogy ha ezután elválok akkor követelheti-e a volt párom a ház felét, vagy értékének egy részét
Ha nem tudod kifizetni neki akkor kerheti tulajdonreszben is! Hiszen a jazassag alatt "ketten" fizetitek. Hiaba csak a te szamladrol/fizetesbol vonjak.
Ahogy a te hazadon levo ertekberuhazas igazolt osszegenek a felet is?
Tehat ha szamlasam a hazassag alatt felujitatod a terot 4M ert akkor kerheti az osszeg felet vagy az erteknovekedes felet.
Ilyen esetben erdemes hazasagi sszerzodes kotni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!