Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Introvertáltként miért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Introvertáltként miért nem tudom jól érezni magam egyedül mióta szakított a párom?

Figyelt kérdés
Előtte olyan jól megvoltam egyedül, aztán együtt voltunk vele olyan jó volt, és mióta szakított egyszerűen nem találom a régi énemet nem érzem jól magam egyedül, semmi nem köt le. Próbáltam elmenni helyekre, ott viszont zavartak az emberek, tehát az sem jó. Hogy tudnám a régi énemet visszaszerezni?
jan. 25. 20:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha friss a szakítás akkor ne erőltesd azt, hogy emberek közé jársz. Sírd inkább ki magad ha úgy jobb, légy a családdal, vagy a barátokkal és lassacskán változni fog a helyzet, lesz jobban kedved hobbikra.
jan. 25. 20:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Mennyi idős volt a kapcsolat, milyen mély és mennyi idősek vagytok most?
jan. 25. 20:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd az idő megoldja. Ha a régi énedet próbálod visszaszerezni, akkor ne olyasmit csinálj, amit régen sem csináltál. Egy introvertált nem megy "helyekre". Vagy lehet, hogy nagyon fiatal vagy és valójában sosem voltál otthonülő.
jan. 25. 20:44
 4/11 A kérdező kommentje:

9 hónapja történt a szakítás és semmivel nem érzem jobban magam mint az első napokban

sajnos nem vagyok már fiatal (35+) és el is azért jártam, mert mindenki azt javasolta járjak társaságba, meg programokra majd az segít, nem segített, ott is ő jutott eszembe és az hogy milyen magányos vagyok

jan. 25. 20:59
 5/11 anonim ***** válasza:
Olyat csinálj szabadidődben, amitől te érzed jól.magad és azért csináld!:)
jan. 25. 22:41
 6/11 anonim ***** válasza:
De introvertáltként ne az átlag extrovertáltakra hallgass, hogy szaladj a társaságba, mert az neked duplán nem lesz jó. Egyébként átérzem a kérdésed, én is hasonlóképp voltam sokáig. Én ott hibáztam, hogy exemet próbáltam újra helyettesíteni, és iszonyatosan lehetetlen, alja, kihasználós emberekhez sodort ez a kényszeres hozzáállás. Rosszabbnál rosszabb, aljasabbnál aljasabb figurák. Meg nyilván én se voltam még teljesen a régi, szóval rémes tapasztalatok. Ami végül működött, hogy a saját dolgaimba tértem vissza, elkezdtem újra élvezni a saját magammal töltött minőségi időt. Plusz a belső munka, mert ha sokáig voltatok együtt, ott az ember nem teljesen önmaga, hanem amik ketten vagytok, annak egy közös metszete. Talán ebből is jön utána a hiányérzet. Szóval úgymond bele kell mélyülni, felfedezni újra a valódi önmagadat, és megtalálni azokat a dolgokat, amiket elmélyülten, újra élvezni tudsz. Egyfajta flow állapotot elérve, ha ez elkezdődik, onnét már sínen vagy :) De ha sok idő eltelt akkor megeshet hogy már nem annyira a régi dolgok fognak vonzani és lekötni téged se, szóval megéri kísérletezni is. De azért a régi hobbikat is újrapróbálni, mert nekem a legtöbbre sikerült szépen visszacsatlakoznom, újra élveznem, méghozzá egyfajta újabb, komplexebb, bölcsebb szemlélettel. Ja és introvertáltként sem muszáj a 4 fal közt maradnod, szerintem a természet is nagyon jó tud lenni, akár egymagadban is. Igaz, erre még várni kell tavaszig.
jan. 25. 22:41
 7/11 A kérdező kommentje:

"De introvertáltként ne az átlag extrovertáltakra hallgass, hogy szaladj a társaságba, mert az neked duplán nem lesz jó. "

Ok, de akkor mit csináljak, ha ezt tanácsolta mindenki? Jártam pár alkalommal pszichológusnál és ő is csak ezekkel a közhelyekkel jött, pedig tudta, hogy introvertált vagyok.

Meg az a baj, hogy mióta ez történt velem, nem tudom magam jól érezni egyedül, mindig eszembe jut milyen jó volt mikor volt nekem ő és ha egyedül sétálok az utcán vagy a parkben szomorú leszek és szorongok, hiányzik ő.

jan. 26. 21:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez többéves párkapcsolat volt? Akkor azért nehéz visszaszokni. Ne fizikai aktivitást próbálj akkor, hanem olyasmit, ami lefoglalja az agyat. Például duolingoval kezdj nyelvtanulásba, vagy ilyesmi.
jan. 26. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:

"Ok, de akkor mit csináljak, ha ezt tanácsolta mindenki? Jártam pár alkalommal pszichológusnál és ő is csak ezekkel a közhelyekkel jött, pedig tudta, hogy introvertált vagyok."

Pl hallgass az introvertált barátaidra :) Ők biztos nem abban látnák a megváltást, hogy nyüzsgő tömeggel tereld el a figyelmedet. Vagy hogy méltatlan újabb kapcsolatba menekülj, mert az majd eltereli.

Keresd a flow állapotokat, próbálj újra önmagaddá válni, aki az előző párod előtt is voltál. Csatlakozz vissza a múltba, hozd át ami még mindig jó érzéssel tölt el. Foglalkozz önismerettel, dolgozd fel a párkapcsolatodat, és annak jelenlegi hiányát. Ha nagyon szenvedsz, akkor ezek mellett tehetsz próbát átmenetileg akár gyógynövényekkel is, amik ezt csillapítják. De pl ha mondjuk edzést behozod, az is elég jó tud lenni a fájdalom ellen. Meg a nevetés, bármilyen abszurdnak is hangzik ez most a te állapotodban, de megérné ennek is megtalálni a módját. Önkielégítés. Zenehallgatás. Természetjárás. Ezek testileg és lelkileg is tudnak úgy hatni, hogy jobban legyél. De mellette érdemes csinálni azt a fajta önismereti munkát is, amit korábban írtam. Ja és a legfontosabb, az idő is neked dolgozik. Lesz majd végül egy pont, csak az fog utólag feltűnni, hogy már nem is jár a fejedben, sőt egyre ritkábban.

jan. 26. 23:07
 10/11 anonim ***** válasza:
Az introvertalt emberek erzekenyebbek is tobbnyire , ha egyszer valaki betud jutni a kis szivukbe nehezebb onnan ki szedni ..
jan. 28. 22:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!