Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyászterápia, gyászcsoport tud megoldás lenni ha nem tudom elengedni lelkileg az exemet?
Persze, az is jó lehet, vagy sima pszichológus is szerintem.
Sokszor ilyenkor nem is az ex gyászolása az alap probléma, hanem az csak másodlagos tünete valami egyéb lelki bajnak. Pl önértékelési zavar, szorongás, ilyesmi. A pszichológus segíthet ezeket átbeszélni.
Valószínű, hogy nem is az exedre van szükséged, hanem saját magadhoz kell visszatalálnod.
Szia.
Pszichológust próbáltam, fél évet jártam hozzá, biztos velem van a gond de nem vettem észre hogy bármi jobb lenne.
Köszönöm a tanácsot!
Uhh bakker.
Akkor egy cipőben járunk, mert nekem sem segített a pszichológus.
Csak azért mertem javasolni, mert sok más embernek meg igen.
Hát akkor tényleg lehet érdemes más típusú foglalkozásra járni.
Keress masik pszichologust.
Azert egy ex elengedese meg az, ha valaki egy balesetben elveszti a parjat es a gyereket, nem esik eppen egy kategoriaba, gyaszcsoportba inkabb az utobbiak jarnak.
Keress egy jo pszichilogust. Illetve, a valtozast akarnod kell es neked kell tenni erte, o csak ea tud vezetni arra, hogy hogyan kell. Sokkal tobb az orrhon belefektetett munka, minthogy heti egyszer egy orat ott ulsz nala.
Lehet, hogy gyászfolyamat, de nem biztos, hogy gyászcsoportba illő folyamat. Nekem nem biztos, hogy jól jönne le, ha valaki ezzel jönne a csoportba, miközben én a szerettem elvesztése miatt vagyok ott.
Tehát szerintem a gyásszal való megküzdési technikák gyakorlása jó, hasonló cipőben járó emberekkel megosztani is jó, de a halálesetet gyászolókkal együtt dolgozni nem biztos, hogy jó.
Latom, sok Eq szorult beled, 8-as.
Azert egy szakitas sosem akkora gyaszfolyamat, mint egy szeretett szemely halala. De latszik, hogy te meg nem elted meg az utobbit. Nem kivanok rosszat, de majd ha sajnos eljon az ido, te is megtapasztalod.
Azert ne mondd mar, hogy lenne keped elmeselni egy ilyen csoportban, ahol mas a gyereke halalat vagy a csaladja elveszteset gyaszolja, hogy veled szakitottak es nem tudod elengedni.
Szerinted hogy esne ez a tobbi resztvevonek? Kis empatia nem artana…
Igen, szar a szakitas, fajdalmas es nehez es egy kicsi gyaszfolyamat, de messze nem olyan komolex es mely, mint egy halal feldolgozasa. Na lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!