Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyászterápia, gyászcsoport...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyászterápia, gyászcsoport tud megoldás lenni ha nem tudom elengedni lelkileg az exemet?

Figyelt kérdés
Másfél éve ért véget egy 4 éves kapcsolatom. Azóta is ugyanúgy padlón vagyok, sokszor eszembe jut, sokszor hiányzik, ilyenkor mindig nagyon depresszív hangulatba kerülök. Neki már van új kapcsolata, nekem nem sikerült. Sokat eszembe jut hogy most az új párját öleli, vele szerelmeskedik, vele megy közös programokra ez nagyon fáj.
tegnap 22:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, az is jó lehet, vagy sima pszichológus is szerintem.

Sokszor ilyenkor nem is az ex gyászolása az alap probléma, hanem az csak másodlagos tünete valami egyéb lelki bajnak. Pl önértékelési zavar, szorongás, ilyesmi. A pszichológus segíthet ezeket átbeszélni.

Valószínű, hogy nem is az exedre van szükséged, hanem saját magadhoz kell visszatalálnod.

tegnap 22:32
 2/10 A kérdező kommentje:

Szia.

Pszichológust próbáltam, fél évet jártam hozzá, biztos velem van a gond de nem vettem észre hogy bármi jobb lenne.

Köszönöm a tanácsot!

tegnap 22:38
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Uhh bakker.

Akkor egy cipőben járunk, mert nekem sem segített a pszichológus.

Csak azért mertem javasolni, mert sok más embernek meg igen.

Hát akkor tényleg lehet érdemes más típusú foglalkozásra járni.

tegnap 22:40
 4/10 anonim ***** válasza:
18%

Keress masik pszichologust.

Azert egy ex elengedese meg az, ha valaki egy balesetben elveszti a parjat es a gyereket, nem esik eppen egy kategoriaba, gyaszcsoportba inkabb az utobbiak jarnak.

Keress egy jo pszichilogust. Illetve, a valtozast akarnod kell es neked kell tenni erte, o csak ea tud vezetni arra, hogy hogyan kell. Sokkal tobb az orrhon belefektetett munka, minthogy heti egyszer egy orat ott ulsz nala.

tegnap 22:41
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
#4 ez hülyeség, a gyász ugyanúgy gyász, akkor is, ha szakítasz valakivel. És ugyanúgy van egy gyászfolyamat, amin segít végigmenni a megfelelő foglalkozás.
tegnap 23:12
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
Valoban gyaszfolyamat, de kozel sem ugyanolyan. Amig nem halt meg igazan kozeli hozzatartozod, addig nem tudod. Nekem utolag krvara nem volt egy szinten semmilyen szakitas egy szerettem halalaval.
tegnap 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:
81%

Lehet, hogy gyászfolyamat, de nem biztos, hogy gyászcsoportba illő folyamat. Nekem nem biztos, hogy jól jönne le, ha valaki ezzel jönne a csoportba, miközben én a szerettem elvesztése miatt vagyok ott.

Tehát szerintem a gyásszal való megküzdési technikák gyakorlása jó, hasonló cipőben járó emberekkel megosztani is jó, de a halálesetet gyászolókkal együtt dolgozni nem biztos, hogy jó.

tegnap 23:50
 8/10 anonim ***** válasza:
64%
#6 te így vagy vele, mert ez a személyes tapasztalatod. A kisgyerekek azt hiszik, mindenki pontosan ugyanúgy érzi és éli meg a dolgokat, ahogy ő. Aztán ahogy felnövünk, rájövünk, hogy minden ember más és más...
ma 00:04
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Hát azért tényleg más a kettő. Nyilván egy kapcsolatot is meg kell gyászolni, elengedni. Ugyanúgy végig mész a gyász fázisain, de ne hasonlítsuk össze azzal amikor egy szerettedet veszted el. Én nemrég vesztettem el édesapámat és nagyon nem azt érzem amikor anno az exemmel szakítottam 7 év után. Nagyon nem ugyanaz a kettő érzés. Egy gyászfeldolgozó csoportban semmi keresnivalója annak aki csak az exén nem tud túllépni. Keresni kell egy jó pszichológust, mellé találni egy hobbit és ismerkedni, emberek között lenni. Egyáltalán nem egészséges, hogy szakítás után 4 évvel még mindig az ex után sírunk.
ma 01:22
 10/10 anonim ***** válasza:
52%

Latom, sok Eq szorult beled, 8-as.

Azert egy szakitas sosem akkora gyaszfolyamat, mint egy szeretett szemely halala. De latszik, hogy te meg nem elted meg az utobbit. Nem kivanok rosszat, de majd ha sajnos eljon az ido, te is megtapasztalod.

Azert ne mondd mar, hogy lenne keped elmeselni egy ilyen csoportban, ahol mas a gyereke halalat vagy a csaladja elveszteset gyaszolja, hogy veled szakitottak es nem tudod elengedni.

Szerinted hogy esne ez a tobbi resztvevonek? Kis empatia nem artana…

Igen, szar a szakitas, fajdalmas es nehez es egy kicsi gyaszfolyamat, de messze nem olyan komolex es mely, mint egy halal feldolgozasa. Na lehet lepontozni.

ma 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!