Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja van egyeseknek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi baja van egyeseknek a monogámiával?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvasni hozzászólásokat,hogy ez természetellenes vagy,hogy ellene megy az evolúciónak,meg nem normális,meg az ember poligám,stb....

Nem értem ezeket most miért ne gondolkodhatna más másképp vagy miért ne dönthetne valaki úgy,hogy monogám akar lenni?

tegnap 16:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%
Senkit nem vertem át soha életemben és örülök neki. Minden ismerkedésemkor a szeretet és együtt érzés motivált, eszembe sem jutott olyat tenni amiről tudtam hogy nekem rosszul esne. Ez a normális ha jó ember vagy. Az önző élvezetek, arra is van megoldás de akkor olyan legyen a párjuk aki ezt megérdemli, vagy jól viseli. Vannak nők akik elfogadták hogy szerintük a pasik hűtlenek ezért nem csinálnak ügyet belőle, úgy tesznek mintha minden rendben lenne mert elfogadták hogy csajozik a pasijuk. Tehát ha valaki ki akarja élni magát kereshet olyan párt aki ezt eltűri vagy olyat aki megérdemli met ő is hűtlen. Az elfogadhatatlan hogy olyan nőt csaljak aki ettől összetörik és meg sem érdemli vagyis ő hűséges hozzám. Tehát ha dugni akarok össze vissza akkor ezt nem fogom egy olyan rendes hűséges nő mellett aki nem bírja elviselni ha megcsalják. Az más ha ő is szexmániás és ő is unja a hűséget. Én arra jutottam hűséges maradok, eddig sem vertem át senkit, más párjára sem hajtottam, vagyis hűségpárti voltam eddig is, ezután is. Így nem kell lelkiznem bűntudattal kínlódni.
tegnap 18:12
 12/17 anonim ***** válasza:
69%

"Egyébként még régesrégen, mikor a házasság intézménye divatba jött, akkor sem léteztek ilyen 50 éves kapcsolatok.Tartott egy házasság 5, max 10 évig, de az már nagyon hosszúnak számított.Egyszerűen azért, mert a házaspár egyik tagja meghalt valamiért.Ha ez manapság is így lenne, akkor nem lennének "sorozatmonogámnak" nevezett emberek."

Ez nem igaz, a 30-35 éves korosztályból régen is kevesen haltak. Amikor a házasság intézménye elterjedt, akkor leginkább gazdagási érdekkapcsolat és munkakapcsolat volt, nem igazán számított, hogy akár csak az elején is vonzónak tartjátok-e egymást.

tegnap 18:15
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

#12 Nem volt az annyira kevés.

Nem csak betegségre kell itt gondolni, hanem halálos balesetre, háborúra, súlyos sérülésből adódó elhalálozásra, és igen.Rengeteg nő pedig a szülésbe! halt bele.

tegnap 18:25
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Olyan párt keresek aki eleget ad az életemhez, jól bánik a pénzzel, jó az anyagi helyzete, okos, szorgalmas, eleget ad a kapcsolatba lelki anyagi és munka értelembe. Ha később nem tud ellenállni a kísértésnek addig se legyen időpazarlás a kapcsolat, ha eleget adott bele mindenből akkor nem fogom kidobott éveknek venni és kihasználásnak mintha én kétszer annyit adtam volna a kapcsolatba mint ő aztán ha szakítani kell mondjuk hűtlenség miatt akkor joggal érezném hogy ez kihasználás volt. Tehát olyan kapcsolatot akarok aminek minden éve megéri nekem is és nem csak neki. Szakítás esetére is ő és én is jól járjunk az együtt töltött évekkel. Tanulhatunk fejlődhetünk, a kapcsolat alatt egymás kiegészítése segítése arányosan az mindkettőnknek jó és ha szakítunk mondjuk hűtlenség miatt akkor sem volt felesleges együtt lenni mert neki is nekem is hasznos lesznek a közös évek.

Erre jutottam, ha előfordul hűtlenség, legalább addig is megfelelő nőt keresek akivel nem lesz időpazarlás együtt lenni akkor sem ha később szétmegyünk bármi miatt.

tegnap 18:26
 15/17 anonim ***** válasza:
63%
Szociológusok is sokan kutatták ezt és igen a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a sorozatmonogámia az emberek természetes viselkedése. Ezt természeti törzseknél is meglehet figyelni, hogy kialakulnak párok, de ezek idővel felbomlanak és újrarendeződnek. A klasszikus monogámia, házasság pedig elsősorban a magántulajdon védelme érdekében alakult ki, hogy követhető legyen ki ki után örököl, a házasság előtt szüzesség is többek közt ezt szolgálta, mert régen nem voltak annyira hatékony fogamzásgátlók.
tegnap 18:56
 16/17 anonim ***** válasza:
Azon kívül, hogy én nem vagyok rá képes, semmi bajom nincs vele.
tegnap 21:16
 17/17 A kérdező kommentje:

6/

Hát én nem vagyok vallásos.

tegnap 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!