Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ember monogám faj?

Figyelt kérdés
Nekem személy szerint sosem volt komoly kapcsolatom 29 évesen, mindig csak szex kapcsolataim voltak. Nehezen tudom magamat elképzelni egy komoly párkapcsolatban, illetve hogy valaha apa legyek

2024. jan. 24. 17:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Az emberek nem egyformák. Van, aki ilyen, és van, aki olyan.
2024. jan. 24. 17:14
 2/12 anonim ***** válasza:
38%
Igen, az.
2024. jan. 24. 17:32
 3/12 anonim ***** válasza:
36%

Alapvetően nem.

Az állatvilágban a monogámia azt jelenti, hogy az egy kiválaszt EGY (azaz 1) társat és azzal leéli az EGÉSZ életét. Az emberek körében a monogámia pusztán időszakokra szól. Két hónap, két év, két évtized...

Ha megnézzük, hogy egy átlagos ember milyen gyakran váltogatja a partnereit, abból kiderül, hogy etológiai értelemben nem vagyunk monogámok.

2024. jan. 24. 17:34
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Amiről te beszélsz az egya nem függ össze a monogám életmóddal párkapcsolaton belül.

Aki aromantikus, fél az elkötelezettségtől valami miatt az nagyon jól teszi, hogy komoly párkapcsolatban nem vesz részt. Viszont alapjában véve az ember társas lény.

Aki képes félrelépni, vagy nyitott kapcsolatban vesz részt az igazán nem szereti a párját. Persze kivételek vannak, de hát kivételek.

2024. jan. 24. 17:36
 5/12 anonim ***** válasza:
43%

Ha monogámok lennénk, akkor kiválasztanánk egy társat fiatalon és azzal élnénk le az életünket, még csak kísértést sem éreznénk mások iránt.

Tekintve, hogy az emberek 90%-a nem ilyen, ezért butaság lenne azt állítani, hogy monogám faj lennénk.

2024. jan. 24. 17:41
 6/12 anonim ***** válasza:
25%
Én nem azt írtam, hogy monogámok vagyunk egyáltalán hanem azt, hogy társaslények vagyunk. Viszont az állatokhoz nem hasonlíthatjuk magunkat, ők ösztönösen viselkednek. Az embernek van maga való esze és a szerelem nem tart örökké, a szeretet tart össze ideális körülmények között. A szerelem érzésébe valószínűleg belepusztulnánk életünk végéig.
2024. jan. 24. 17:48
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem itt a pontozgatók nem értik, hogy az állatvilágban mit jelent a monogámia.

NEM azt jelenti, hogy az éppen aktuális párjához hűséges az állat, hanem azt, hogy ivarérett korában egyet kiválaszt és haláláig azzal marad. Na ez mégis mennyire jellemző az emberekre? 1%-uk ilyen? Vagy annyi se.

Megjegyzem, nincs ezzel semmi ban.

2024. jan. 24. 17:52
 8/12 anonim ***** válasza:
24%
Azért pontoznak le, mert nem állatok vagyunk így fölösleges összehasonlítani velük az emberi fajt.
2024. jan. 24. 17:55
 9/12 anonim ***** válasza:
72%
En siman leélném az életem az elsővel is. Mindig a pasik lépnek le.
2024. jan. 24. 17:58
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

8 loool, na te is mondtál egy okosat. Mintha nem lenne ezer meg egy hasonlóság az állat és az ember között. És mintha nem lehetne rengeteget megtudni az emberről az állatok vizsgálata során.

Pavlovot is ki kellett volna oktatnod. XD

2024. jan. 24. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!