Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi baja van egyeseknek a monogámiával?
Figyelt kérdés
Több helyen is olvasni hozzászólásokat,hogy ez természetellenes vagy,hogy ellene megy az evolúciónak,meg nem normális,meg az ember poligám,stb....
Nem értem ezeket most miért ne gondolkodhatna más másképp vagy miért ne dönthetne valaki úgy,hogy monogám akar lenni?
Nem poligám, hanem időszakosan monogám, ha te egy életre akarsz együtt maradni valakivel, az tudatos döntés és valószínűleg lesz egy pár crushod, amit el kell rendezned magadban, hogy a partnered ér többet, vagy a fellángolás. Van akinek ez nem megy és a könnyebb utat akarja választani, hogy bárkivel dughasson, akkor is, ha a partnerének ez fájna.
tegnap 16:23
2/17 anonim válasza:
Szerintem a monogámia a normális.
Sok "ember" úgy él mint az állatok, rájuk ez nem igaz. Ettől még aki többet szeretne nem kell ezekhez a hülyékhez igazodnia.
tegnap 16:31
3/17 anonim válasza:
Mindenkinek a saját döntése, és egyik oldalnak sem szabadna a másikat megkérdőjelezni
tegnap 16:33
4/17 anonim válasza:
Ne is mondjad, nekem még ismerősök is mondták, hogy milyen régimódi vagyok mert én úgy vélem, hogy a PÁRkapcsolatba nem fér el plusz személy. Árral szemben úsznak, de én vagyok a begyepesedett. Mondtam nekik, hogy fogadják el, én sem bánom, hogy több partnerük van egyszerre. De hiába, inkább már alig állok velük szóba.
tegnap 16:49
5/17 anonim válasza:
Ez egy olyan téma, ahol gyakran különböző dolgokat mosnak össze a különböző válaszadók. Egy dolog az, hogy mik a döntéseid (sok ember elkötelezett monogám kapcsolatban van és hűséges a párjához). Egy másik az, hogy fejben hogy működsz valójában (sok ember képes megkívánni mást is a párján kívül, azaz fejben nem monogám, de mivel monogám kapcsolat mellett döntött, nem fog csinálni az illetővel semmit).
tegnap 17:10
6/17 anonim válasza:
igen! mert az ember soha nem volt monogám,és ez tény. a monogámiát a kereszténység elterjedése hozta el és erőltette ez emberekre. egyébként a nők elnyomása is ezzel kezdődött. ebben a modern világban már a vallás kezd háttérbe szorulni. így a szexuális vágyakat is kezdik az emberek lassan szabadabban megélni. egyébként a hűségbe régen is sok embernek párnak beletört a bicskája.
tegnap 17:20
7/17 anonim válasza:
De hát a kérdező nem arra kíváncsi amiről te írtál. Hanem arról, hogy sok ember szerint elfogadott több emberrel csalni a párját mert úgyse monogám az emberi faj:
"meg nem normális,meg az ember poligám,stb...."
Ki az Magyarországon aki több nejű, vagy több párja van együtt hivatalosan? Senki. Maximum nyitott kapcsolatban vannak, de akikkel szexelnek azokkal nincsenek párkapcsolatban. A poligámia nem elfogadott.
tegnap 17:23
8/17 anonim válasza:
#7 A kérdező egy szót sem írt megcsalásról.
tegnap 17:26
9/17 anonim válasza:
Mert a monogámia hiánya egyenlő a poligámiával? Nem hanem azzal, hogy hűtlen valaki és nem fejben. Az természetes.
tegnap 17:31
10/17 anonim válasza:
Szerintem a többség az monogám kapcsolatban gondolkodik, de sorozatmonogám.Ez azt jelenti, hogy x évig(2-5-10) együtt van valakivel, majd keres mást, akivel szintén kizárólagosan van együtt x ideig.
Egyébként még régesrégen, mikor a házasság intézménye divatba jött, akkor sem léteztek ilyen 50 éves kapcsolatok.Tartott egy házasság 5, max 10 évig, de az már nagyon hosszúnak számított.Egyszerűen azért, mert a házaspár egyik tagja meghalt valamiért.Ha ez manapság is így lenne, akkor nem lennének "sorozatmonogámnak" nevezett emberek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!