Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem vállalsz gyereket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem vállalsz gyereket?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem, akik határozottan elutasítják, hogy gyermekük legyen, bár egészségileg alkalmasak lennének rá.

dec. 30. 20:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
67%
Erre a világra? (F!)
dec. 30. 21:39
 12/31 anonim ***** válasza:
75%

-Fontosabb az én életem

-Nem szeretem a gyerekeket

-Nem bízom egy nőben sem

-Éghajlatváltozás

-Digitalizáció

-AI

-Emberek elkorcsosulása

-Szemét élelmiszer

dec. 30. 21:45
 13/31 anonim ***** válasza:
85%
Mert olyan vagyok, hogy csak akkor vállalnék gyereket (akár egyet is), ha egyedül is el tudnám tartani, mellette is meg tudnék állnék egyedül a lábamon, helyt állnék az életben. Ez az ahova én sose fogok eljutni. Örülök, hogy magamról gondoskodni tudok, nem függök senkitől, nem kell kiszolgálnom senkit. Nekem ez a legfontosabb, nem a gyerek. És akkor még ott van az a szempont, hogy mégis csak én vinném vásárra a testemet, egészségemet egy szüléssel. Az egészségemre meg megint nagyon kényes vagyok. Szóval összességében nekem sajnos nem éri meg. De nem utálom a gyerekeket, biztosan sok örömet okoznak az életben, de túl nagy ára van, nekem meg másak a prioritásaim.
dec. 30. 21:47
 14/31 anonim ***** válasza:
82%
Alapvetően szeretem a gyerekeket, jól elvagyok velük, és engem is szeretnek a gyerekek, de otthonra nem kellene 0-24ben. Erre jön csak az, hogy inkább az összes eremet felmetszeném, mint hogy a magyar közegészségügyben szüljek, arról nem is beszélve, ha esetleg a gyereknek lenne valami baja, akkor sem bíznék magyar kórházban. A közoktatás minősíthetetlen ahogy van, ilyen helyre akkor se szülnék, ha amúgy lenne bennem vágy a gyerekre.
dec. 30. 21:55
 15/31 anonim ***** válasza:
82%

#1 leírta az én válaszom. Nem vágyok rá, soha nem is vágytam. Nem látom magam terhesen, vagy anyaként. Sosem szerepelt a terveim között. Amiket te írtál:

-nem szeretem a gyerekeket, vagy inkább pontosabban nem találom velük a közös hangot. Nem foglalkoztatnak, én sem tudom őket szórakoztatni.

-a párkapcsolatom azért (is) megfelelő, mert ő is így gondolkozik

-az anyagiak is egy ok. Nagyon költséges plusz egy ember, és hatalmas felelősség, hogy mindene meglegyen.

-eü és oktatás dologgal egyet értek, generációk kellenek majd, mire ez rendbe jön

-a klímaváltozás is stimmel, úgy általaban a környezetünk állapota, minden egyben. Hozzá tenném a háborúkat is.

Plusz:

-hatalmas felelősség, és sok nyűg

-és hatalmas egészségügyi kockázat is

-türelmetlen vagyok

-a függetlenségem fontos nekem, nem bírnék egy ekkora megkötést

dec. 30. 21:58
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka van tobek kozt

Depresszios vagyok eletkedvem nincs nem hogy gyereket nevelni

Nincs megfelelo kapcsolatom hozza

Nem tudnek szules utan visszamenni dolgozni, nem lenne aki vigyazzon a gyerekre

Nem akarnam hogy a gyerekem is szenvedjen, mert benne vqn a pakliba hogy neki se lesz rozsas elete

dec. 30. 21:59
 17/31 anonim ***** válasza:
79%
#14 vagyok, azt kifelejtettem, hogy szeretem a kényelmes életet. Hogy hétvégén addig alszom, amég akarok, munka után beülhetek a barátaimmal valahova, last minute utazások, koncertek, stb simán lehetségesek, nem kell állandó gyerekfelügyelet miatt aggódni, hogy most a nagyi vagy bébiszitter hogy meddig ér rá, nem kell éjjelente felkelni miatta, nem kell hajnalban felkelni reggelit csinálni, vagy a versenyeire járni hétvégén, vagy órákat tanulni vele (mert ugye az oktatás meg mindig sz@r, de azért hülye se legyen a gyerek). Igen-igen, lehet lepontozni, meg önző dögnek tartani, de szerintem sokkal nagyobb önzőség annak ellenére gyereket vállalni, hogy az ember tisztában van ezekkel, hogy mindez mennyire fontos neki, de úgy van vele, hogy beáldozza, aztán végtelenül frusztrált és csalódott lesz, ami megint nyilván a gyereken fog csattanni. Ez nagyobb önzés szerintem.
dec. 30. 22:04
 18/31 anonim ***** válasza:
79%
Ne kelljen szegénynek heti 6 napot három (vagy más) műszakban a munkahelyén sz#pni 70 éves koráig.
dec. 30. 22:07
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a kiegészítéseket, pontosításokat, az őszinteséget.
dec. 30. 22:30
 20/31 anonim ***** válasza:
63%
Mert nem vágyok gyerekre, ennyi, nincs különösebb oka. Semmi bajom velük a rokonságban vagy bárhol, csak itthonra nem kéne 0-24-ben.
dec. 30. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!