Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem vállalsz gyereket?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem vállalsz gyereket?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól a kérdésem, akik határozottan elutasítják, hogy gyermekük legyen, bár egészségileg alkalmasak lennének rá.

dec. 30. 20:46
A kérdező szavazást indított:
Nem szeretem a gyerekeket.
Nincs megfelelő párkapcsolatom.
Anyagi okok miatt.
Az egészségügy, oktatás helyzete miatt.
A klímaváltozás miatt.
Egyéb ok miatt.
48 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
80%
Komolyan, nem lehet oda írni, hogy "mert sose volt bennem vágy arra, hogy gyereket akarjak"? Legalapvetőbb dolog, hogy van, akiben nincs meg az a bizonyos anyai ösztön! De, a klímaváltozás aaz tutibb tipp...
dec. 30. 20:56
 2/31 anonim ***** válasza:
69%

Mert:

- Közegészségügy

- Közbiztonság (egyre nagyobb a baj)

- Gazdasági helyzet

- Politikai helyzet

- Környezetvédelmi helyzet

- Közoktatás

- Lakosság mentális állapota és szellemi igényessége (roncstársadalom) romokban.

Ezt 50 év alatt sem lehet helyrehozni.

Illetve, nekem a 30 év körüli intelligens, kedves, aranyos, többféle szellemi igényekkel rendelkező nő jön be, de sajnos ritkaság napjainkban, aki nem akar gyereket.

dec. 30. 20:57
 3/31 anonim ***** válasza:
80%
Alapvetően sose volt meg bennem a vágy egy gyerekre, a felsorolt okok mind érvényesek nálam, ezek mellett undorodom a terhesség és a szülés gondolatától is.
dec. 30. 20:58
 4/31 anonim ***** válasza:
84%
És nő vagyok (3as voltam)
dec. 30. 20:59
 5/31 anonim ***** válasza:
84%
De igazából ez egyértelmű volt az utolsó néhány szóból, mindegy, kicsit fáradt vagyok. 😅
dec. 30. 20:59
 6/31 anonim ***** válasza:
26%
Mert én magam is egy nagyra nőtt óvodás vagyok :D
dec. 30. 21:00
 7/31 anonim ***** válasza:
59%
Egyedül nem tudnám eltartani és a mai világban ez a jövő szülés után.
dec. 30. 21:17
 8/31 anonim ***** válasza:
66%

Mert a szerelem fontosabb, mint egy gyerek. Nem akarom, hogy tönkretegye a kapcsolatom.

Sosem vágytam rá. Nem kell az a fajta felelősség, nyűg, kiadás.

dec. 30. 21:20
 9/31 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek az 1-gyel. Nem értem, miért nem lehetett odaírni, hogy mert nem akar.

Annyira benne van az emberekben ez a reprodukciós hajlam, hogy el se tudják képzelni, hogy van, akit ez egyáltalán nem érdekel, kicsit sem hoz lázba. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg szörnyű anya lennék. De szerencsére nem is gondolkodtam soha azon, hogy szülnöm kellene.

Egyébként pedig nem csak Magyarország, az egész világ helyzete siralmas (nem csak a klímaváltozásra gondolok...), amúgy sem akarnék ide gyereket.

32/N

dec. 30. 21:23
 10/31 anonim ***** válasza:
29%

"Annyira benne van az emberekben ez a reprodukciós hajlam"

Persze, mivel a fajfenntartás minden bolygón élő élőlény a dnsébe van kódolva kb.

dec. 30. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!