Mikor vállalsz gyereket? Melyik az elfogadott?
Házasság után vállalunk gyereket
Házasság előtt vállalok gyereket, a templomba tele pocakkal esküdök meg a férjemmel.
Mi annak az oka, hogy valaki házasság előtt vállal gyereket?
Régen úgy volt, hogy házasodnak a párok utána vállalnak gyereket (Ez régen így volt) most is így van, viszont van kivétel ezalól. Történetesen mind húszonéves korosztálynál tapasztaltam. Nem mindenkinél, de ismerek párat.
Az 1-es vagyok .
Azt elfelejtettem hogy számomra mindkettő elfogadott.
Mert sokan csak a gyerek meg a támogatás miatt kénytelenek összeházasodni.
Mi pl.soha nem házasodtunk meg.
Pár honaposan esküdtem, az oka a kovid és külföldi élet volt. Hiába közel 2 éve voltam már el jegyezve, a vírusra való tekintettel lehetetlen volt az esküvőt megszervezni, pláne hogy a sok eltolt esküvő miatt se helyszín se időpont nem volt. Aztán kiderült, hogy úton a kis szerelmük, és mivel itt sokkal bonyolultabb a név adás a babának (vezetéknév) ezért konzul segítségével megtartottuk a pici polgári esküvőnk itt külföldön.
Amilyen szolid volt, annyira szép is.
Az esküvő napján lett pozitív a tesztem.
A gyerek megvárta :)
Mind a kettő elfogadott. Tudod, hogy 2022-t írunk?
Miért vállalnak házasság nélkül? Mert nem tartják fontosnak a házasságot. Sok szempontból nem is az. Amilyen szempontból pedig jobb (gyorsabb ügyintézés, tisztább jogviszony), azok a szempontok nem mindenkinek számítanak.
Egyébként én/mi akartunk házasságot, nagy esküvőt viszont nem. Se hosszas tervezgetést.
Szeptemberben eljegyeztük egymást -csak kettesben nulla felhajtással, nulla külső kommunikációval, megrendeltük a jegygyűrűket, december elején megérkeztek, meg is ünnepeltük ("jöhet a baba!"), szilveszterkor pozitívat is teszteltem, egyből összejött, januárban esküdtünk.
Külső szemlélő számára biztos úgy tűnt, hogy csak a gyerek miatt, de hamarabb volt a szándék. Nem magyarázkodtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!