Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig elfogadott, hogy egy...

Meddig elfogadott, hogy egy gyereket babakocsiban visztek magatokkal?

Figyelt kérdés
Mikor mertek először elindulni babakocsi nélkül? Mi az a kor, amikor már ciki?
2015. jan. 13. 13:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%

2 éves, már babakocsi nélkül megyünk mindenhová.

Nem igényli már,hosszabb sétákat is nagyon jól bírja!

Mikortól ciki?

Szerintem 4 éves kor után már az.

2015. jan. 13. 13:03
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Én nem úgy élek az életem, hogy azt nézem, mikor ciki a gyerekem viselkedése. Azt figyelem, hogy nekünk hogy jó. Ha 4 évesen kocsival megyünk, akkor azzal. Ha 1.5 évesen nem hajlandó beleülni, akkor meg nem.
2015. jan. 13. 13:05
 3/16 anonim ***** válasza:
67%

Az én lányom nem ült meg babakocsiban, úgyhogy nagyon hamar leszokott róla.

Nekem az a furcsa, amikor egy 3-4 éves gyerek még benne ül, tolják, majd mikor érdekli valami, kipattan belőle és szaladgál. Tehát nem beteg, nem fáj semmije, és simán tudna már önállóan menni.

2015. jan. 13. 13:06
 4/16 anonim ***** válasza:
64%
Ciki? Hát amikor már kifolyik a gyerek a kocsibòl az viccesen néz ki :) Ez nagyban függ az adott gyerektől meg helyzettől is egyébként. 2,5 3 éves korig én simán tologattam (a legkisebb és még fogom is), főleg ha muszáj haladni, vagy nem lehet ész nélkül szaladgálni.
2015. jan. 13. 13:06
 5/16 A kérdező kommentje:

A fiam közel 2 éves. Szeret sétálgatni, de hosszú távokat még nem bír. Egyelőre nem merek vele elindulni babakocsi nélkül, ugyanakkor meg problémás, hogy nekem azt kell tolni, és nem tudok teljesen rá figyelni.

Hogy oldottátok meg az átmenetet?

2015. jan. 13. 13:13
 6/16 anonim ***** válasza:
55%

Nekem 2 èves a kisfiam. Nagyrèszt nem hasznàljuk a sportkocsit màr, önàllóan közlekedik bàr bizony van hogy teljesen màs irànyba futna mint amerre egyèbkènt indulunk ès sokszor csakazèrtis. Ő nem az a habitusú gyerek aki szèpen megfogja a kezed ès nyugodtan lehet sètàlni. Ő fut, ha kèzen fogom akkor pedig hiszitek szabadulóművèszt jàtszik borzolva az idegeimet.Van motorja azt imàdja, ès ezen ülve nagyon szófogadó is mert arra kanyarodik amerre kèrem. Àm a szàguldàs öröme itt is benne van, sokszor gondolok utàna mert haj de jó anyàt megelőzni.

A sportkocsi mint opció akkor lèp èletbe, ha elintèznivalóm van ami azt jelenti hogy forgalmas làmpàs kereszteződèseken,utakon kell àtmennünk. Itt nem kockàztatom se a motoros manőverjèt, se a futkozósat. Biztosabb ha bekötve csücsül. De ez nagyon ritka, mert próbàlom úgy szervezni a dolgokat hogy akkor intèzzek ügyeket ha a fèrjemre ràbízhatom

2015. jan. 13. 13:57
 7/16 anonim ***** válasza:
53%

Ha látom hogy fáradt (27 hónapos) és hosszabb távra mennénk, sőt cipelnivaló is lesz visszafelé, mindenképpen viszem a babakocsit. Ha rövid sétára megyünk akkor gyalog jön, bár benne van cipelem visszafelé-főleg ha fúj a szél vagy zavarja vmi.

Nálunk a nehezített verzió van, mert van egy 15 hónapos öccse is, így nem tudom hogy a dupla kocsit vigyem vagy semmit sem, mert a pici már nem akar megülni a kocsiban, van hogy kétfelé szaladnak a parkban én meg tolom a kocsit. Ez gyerekfüggő meddig ül el.

Ciki 3,5-4 éves korban - én legalább is sajnálkozva nézem, hogy biztos beteg a kisgyerek.

2015. jan. 13. 13:59
 8/16 anonim ***** válasza:
Bocs.. el írtam.. èrintőkèpetnyő hibàja.. Nem gondolok hanem LOHOLOK utàna sokszor
2015. jan. 13. 14:00
 9/16 anonim ***** válasza:
55%
20 hós a lányom, jelenleg még mi is sokat babakocsizunk és szerintem még tavasszal-nyáron is fogunk, mert hosszú sétákat még ő sem bír, messze a játszótér is, hazafele meg már cipelteti magát, amit én nem bírok. Úgyhogy mi is úgy nézünk ki, hogy ő elől sétál, futkározik, aztán ha elfáradt, akkor babako
2015. jan. 13. 14:35
 10/16 anonim ***** válasza:
55%

Korábban is el mertünk indulni babakocsi nélkül, de fixen 2,5 éves korától közlekedtünk motoron és futóbiciklivel. Szerencsére szóval jól irányítható, szófogadó volt, úgyhogy semmi probléma nem volt soha.

Bár úgy vettem észre, nem minden kisgyerek tanítható meg ilyen idősen, hogy megálljon a zebránál, lámpánál, járdaszegélynél, vagy ha a felnőtt azt mondja, illetve arra menjen, amerre a szülő mondja, és ne csábuljon el más irányba, ha ott valami érdekeset lát.

Egyébként én is mindig súlyos betegségre gondolok, ha 3 év feletti gyereket látok babakocsival.

2015. jan. 13. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!