Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vigyem a 3,5 évest,...

Hogyan vigyem a 3,5 évest, babakocsiban vagy anélkül?

Figyelt kérdés

Tudom fura elsőre, hogy minek már egy 3,5 évesnek babakocsi. Röviden vázolom a dolgot:

Holnap kora délután el szeretném vinni a 3,5 éves lányomat egy kirakodó vásár szerű rendezvényre, kb 2-3 óra hosszát lennénk ott. Apa dolgozik az ország másik felén, tehát csak ketten mennénk. Ezeken a vásárokon mindig nagy tömeg van (megyeszékhely), viszont 29 hetes terhes vagyok, sokáig vérezgettem az elején/közepén és feküdnöm kellett hetekig, így emelgetni és cipelni nem tudom ha elfárad, vagy nyűgös, vagy bármi ilyesmi baja lenne, nem is bírnám már szerintem. Viszont mindenképpen el szeretném vinni, egyrészt mert már jó rég nem voltunk bent a városban, már hetek óta ígérgetem neki, hogy elmegyünk valamerre (a nagyvárostól kb 8km-re lakunk, nem járunk be csak ritkán). Másrészt ott lesz az egyik nagymamája is (dolgozni fog, de tud valamennyire velünk beszélgetni közben, és a lányommal foglalkozni), akit ritkán lát, kb 3-4 havonta. Tehát az nem is nagyon kérdés már, hogy elviszem.

Csak azon dilemmázom, hogy babakocsival vigyem, mert az a biztos (nem tudom meddig ülne meg benne, mert már majd 1 éve nem használtuk, kicsi esernyőkocsi), vagy vágjak bele kocsi nélkül, és sétáljon mellettem?

Ki mit gondol erről?

Köszönöm a véleményeket.

2013. máj. 10. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
szia. én biztos elvinném babakocsiban. Nem feltétlen muszáj végig benne ülnie, de ha elfárad legalább van hova leülnie, lefeküdnie. azért pocakosan nem kellene emelgetned és ezt szerintem azok is megértik akik esetleg ferde szemmel néznének rád amiért ekkora gyereket babakocsiban viszel.
2013. máj. 10. 10:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Kocsi nélkül.

Ha beleteszed babakocsiba, nem valószínű, hogy több órát el fog benne ücsörögni, ugyanúgy ki akar majd jönni, ugyanúgy akar majd sétálni, mozogni, ugyanúgy akarhatja majd, hogy vedd fel, ha kicsit nyűgösebb lesz és akkor még a kocsit is pluszban tolhatod.

Gondolom lesznek ott padok vagy valamilyen ülőalkalmatosságok a közelben, tudsz venni magatoknak enni, inni, leültök kicsit megpihentek és utána tudtok tovább sétálni és talán nem fárad majd el annyira.

Én felnőttként mondom, ha 2-3 órát ülnöm kéne, hogy bizony nekem is áldás lenne, ha 1 óra után sétálhatnék.:)

2013. máj. 10. 10:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Te ismered a lányod. Ha a saját fiamból indulok ki, aki 2 éves kora óta nem babakocsizik, de már akkor is gond nélkül lesétált 3-5 km-t, biztos nem vinném kocsiban. Szerintem a másodiknak van igaza, úgysem ülne meg benne, egy ilyen vásáron meg tömeg van, nehéz lesz fogni a kezét és még a babakocsit is tolni. Ha nem elszaladgálós, fáradékony kislány, akkor szerintem nélküle vidd.
2013. máj. 10. 10:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem vinnék kocsit. Egyrészt, mert utálom tolni tömegben. Ha a lányod nem akar beleülni, akkor még a kosival is kacsázhatsz az emberek között. Igen, valószínűleg lesznek padok, ahova le lehet majd ülni.

Nem írtad, autóval vagy busszal mentek be a városba. Ha autóval, akkor a másik indok, hogy ne vigyek babakocsit.

Nem írtad, hogy reggel, vagy délután mennétek. Én ebéd utánra időzíteném és kellene legalább egy fél órát aludnia ebéd után. Nem tudom, meddig bírja a lányod.

Az én fiam 3 éves, de ha nem alszik, akkor is bírja este 9-ig, nem nyűgös, de a fiúk másabbak, tudom, van egy lányom is, ő igazi hiszti 2 évesen.

Szóval, én nem vinném, mert én tuti úgy járnék, hogy csak tolnám a tömegben és még a gyerekre is figyelni kell, ne keveredjen el a tömegben.

2013. máj. 10. 10:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Mi sem használunk két éves kora óta babakocsit, nekem fura is lenne a 9 hóanpos lányom helyett a 3,5 évesemet tolni :)

Nem volt kézbe szoktatva sosem, babakocsit bírta, aztán meg ha sétáltunk, akkor sétáltunk, szóval ő is tud sétálni km-eket nyavalygás nélkül (inkább én kezdem a nyavalygást, mikor nem haladunk semerre)

Motort vagy futóbringát nem használtok? Mi korábban még motorral, aztán futóbringával közlekedünk. Mármint a fiam. Még azzal is nekem kell megvárnom, úgyhogy nem egy utánaszaladós típus. Még ha tömeg is van, szerintem jobban jársz egy kismotorral, mint babakocsival.

2013. máj. 10. 10:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Én ilyen helyzetben mindenképpen vinném a babkocsit ,lehet,h nem fogjátok használni,de ha bármi lenne akkor tartaléknak ott van és nem kell emelgetned,ha esetleg elfárad akkor neki is lehet,h jó lesz benne ücsörögni.
2013. máj. 10. 10:38
 7/9 anonim ***** válasza:
ha már egy éve nem babakocsiztok, akkor szerintem nem kellene vinni, és a gyereket sem kell már cipelni, elég nagy a sétához, inkább iktassatok be közben pihenőket.
2013. máj. 10. 10:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Én hosszabb utakra inkább a műanyag kismotort viszem, azzal hosszabb utat meg tud tenni, mint gyalog. És ha megunja és inkább sétálni akar, akkor nem is nehéz cipelni a motort. Én babakocsit már nem vinnék.
2013. máj. 10. 10:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem vidd el a kocsit, add oda az ott dolgozó nagyinak, (tegye be a sátorba) és ha szükséges akkor ott van kéznél. Egyébként meg sétálgattok amíg bírja a kicsi.

Én egyszer egy ballagáson megdöbbenve láttam,hogy kb. 4 éves kislánynak hoztak babakocsit! De amikor elfáradt és édesdeden aludt benne akkor megértettem! Még mindig jobb az emberek fúrcsa tekintete mint 1 nyűgös, fáradt kisgyerek.

2013. máj. 10. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!