Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Éjszakai pelusról leszoktatás...

Éjszakai pelusról leszoktatás felkeltéssel vagy anélkül?

Figyelt kérdés
Kislányom elmúlt 4 éves és szeretnénk már végre megválni az éjszakai pelusról. Eddig kisebb sikerrel, mert mindig bemegy az ágyba a pisi. Amikor éjfélkor pisiltetem hajnalban csorog be, amikor 2 körül pisiltetném már pisis :-( Volt aki azt tanácsolta, hogy várjam meg, amíg száraz pelussal kel, de nem látom esélyét, hogy ez megtörténne. Kinek mi vált be?

2013. ápr. 22. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Este legekvés előtt pisiltetés, majd pelenka nélkül altatás!

Jó sok törölköző alá, hogy az ágy ne ázzon át.

2 hét utàn már nem pisilt be, mert reggel kellemetlen volt neki a hideg ruha...

2013. ápr. 22. 14:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Uhh.

Gumilepedő első sorban.

Másodszor este pisiltetés onnantól nincs inni, aztán bilit bevinni hogy tudja hol van és ha éjjel megébred akkor tudja intézni.

Az én fiam talán 3 este pisilt be egymást követően utána minden reggelre tele volt a bili.

2013. ápr. 22. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:

enyém 3,5 éves, volt már pár hónapig totál ágytiszta!

nálunk úgy volt, hogy reggel mikor kelt, nem volt rajta pelus, mindig a wc-ben találtam. kérdeztem mikor volt kint, mondta sötét volt, pisilnie kellett, így levettük.

f8kor szokott feküdni, ha 6 után ivott akkor felkeltettem éjjel és kivittem pisilni, ha nem ivott már este akkor nem keltettem, nem volt baleset.

aztán beteg lett februárban, infúziót kapott, stb, akkor pelust adtunk rá mert ágyhoz volt kötve, na akkor teljesen visszaesett.

most ott tartunk, hogy megint száraz a pelus reggel általában (mondjuk heti 5 nap), de azt mondja kényelmesebb neki éjjel, hogy ha felkel pisilni akkor pelusba csuroghat :D

szóval most jön a meggyőzés aztán úgy tervezem, hogy pár alkalommal kiviszem, utána elhagyjuk.

amúgy senki nem tanácsolja a keltést, de valahogy én úgy érzem, hogy azzal áll neki össze a kép, hogy márpedig ki kell szállni az ágyból ha pisilnie kell.

2013. ápr. 22. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

off!

Nem akarok leszólni senkit de 3,5?

Jó későn kezdtétek vagy csak én sokaltam a pelus árát ennyire? :)

a gyerekem nem volt 2 éves nem volt pelenkája rosszul voltam tőle mikor 2 évesen már mindent evett és a pelusba kakált.. Kész voltam a látványtól és attól, hogy bárhova mentünk őt pelenkázni kellett:)

2013. ápr. 22. 15:15
 5/9 anonim ***** válasza:

3. vagyok. 4es ezt nekem írtad? :O

mint írtam most 3,5 éves, ágytiszta volt, de télen kórházban volt ahol ágyhoz volt kötve és nyomatták bele az infúziót, így pelust kellett adnunk rá. és rajta maradt mert kis lustaság.

amúgy szerintem semmi nincs abban ha egy ennyi idős gyerek nem ágytiszta, még 4,5 évesen is belefér, ezért egy hormon felelős aminek ki kell alakulnia ahhoz, hogy megérjen rá.

nem attól lesz ágytiszta a gyerek ha nem kap inni egész délután, így nincs mit kipisiljen, mint írtam egy hormon... :)

de ügyes a gyereked, büszke lehetsz rá, de azért megdöbbenni nem kéne ezen! :) nem nappali szobatisztaságról beszélünk, enyém is 2 évesen lett nappalra szobatiszta, levettem róla a pelust és 2 hét múlva már nem volt baleset. de az is ráér szerintem 3 éves korig

2013. ápr. 22. 15:20
 6/9 A kérdező kommentje:
itt most valóban az éjszakai pelusról van szó... nekem 2 éves a kicsi és a nappali pelusokkal nincs gond. A kérdésem az éjszakai pelus elhagyásáról szólt és köszönöm a válaszokat
2013. ápr. 22. 15:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezt nem tudtam, hogy hormon szabályozza :) Ez nekem volt meglepő :)

Megdöbbentem mert én is januári szuletésű vagyok és következő és májusában már szobatiszta lettem Tesóm februári és ugyanúgy.

Lövésem nem volt róla, hogy hormonok vannak a dologban.

Nálunk most volt kukac felszedés februárban :S És utána játszotta el, hogy kétszer a gatyába kakilt, de bepisilni többször is (csípett és nem akart szólni, aztán mikor már nem bírta tartani visítva pisilt szegényem de azt is a gatyába) mondjuk szerencsénkre ez nem tartott 1 hétig nála.

Betegség miatt sajnos tényleg visszaesnek hamar.

Nem leszólni akartalak írtam is, csak nekem fura. Főleg a 4.5 év.

Jó mondjuk a kórházban annó én is láttam érdekességet.. Tök egészséges gyerekre ráhúzta az anyja a pelust a gyerek szólt neki (4-5 körüli) hogy pisilni kell az anyja meg mondta, neki hogy most nincs kedvem felállni pisilj a pelusba... az már nekem azért gáz volt de sebaj.

2013. ápr. 22. 15:30
 8/9 anonim ***** válasza:
20%

-engem is probaltak leszoktatni!!nem sikerult mert meg ma is pelenkat es gumibugyit hordok!

most eppen egy tena pants es egy kiralykek szinu patentos gumibugyi van rajtam!(28L)

2013. ápr. 23. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Mennyit iszik? Az én lányom ha este 1,5-2 decinel több folyadekot iszik, garantaltan bepisil hajnalban. Amúgy sosem. Sokat iszik napközben, de 5-6 óratól elkezdem figyelni, hogy mennyi az annyi... 3 éves, és még sötétben éjjel nem tud egyedül kimenni.
okt. 23. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!