Kiborit a kisfiam! Mit tudok tenni ilyen helyzetben? Mivel probalkoznatok? Volt mar valaki igy?
Nem tudom, mennyire lesz használható a válaszom, mert minden gyerek más, de nekem kis szigorral sikerült leszoktatnom a hajtépésről. Arról nem, hogy a hajamat fogva aludjon el, már elmúlt 2,5, és a mai napig agy altatom, de ha elkezdte tépni, egyszer rászóltam, a következő alkalommal pedig otthagytam. Sírt egy percig, akkor visszamentem, mondtam, hogy vele maradok, de a hajamat nem tépheti. Beletelt egy pár hétbe, de abbahagyta, már nem húzza.
Egyébként tudom, milyen irritáló tud lenni, amikor egy órán keresztül a hajamat fogja, ahelyett, hogy aludna, de ez azért viszonylag ritka. És olyan sok helyről hallom, hogy így alszik el a kisgyerek, hogy biztosan oka van ennek.
Én is csak azt tudom mondani, hogy kellő elszántsággal és határozottsággal kell leszoktatni. Neked ez fáj, és ez fontos szempont. Én azt csinálnám, hogy amikor fáj, akkor picit és finoman visszahúznám, míg észre nem veszi. És mondanám neki, hogy "Látod, anyának is így fáj, ha húzod a haját! Mindjárt sírni fogok!"
Szerintem, ő még nagyon nem érzi át a helyzeted, de ez tényleg elég nehéz és megterhelő lehet. És szerintem, fontos, hogy neked se fájjon, ahogy ő el akar aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!