Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiborit a kisfiam! Mit tudok...

Kiborit a kisfiam! Mit tudok tenni ilyen helyzetben? Mivel probalkoznatok? Volt mar valaki igy?

Figyelt kérdés
Kisfiam Zolika, 2 eves lesz februarban. Okos, mindent megert, de meg nem beszel, csak alap szavakat mond. Az esti lefekves remalom. Nem tud nelkulem elaludni. Fogni kell es ringatni, o kozben a hajamat tekergeti. De annyira, hogy mar orditani tudnek. Valamelyik ejszaka, lekellett vagni a hajamat az ujjarol, annyira belevagott neki. Probaltam neki plussalatot adni, megfogja az egyik kezevel, de a masikkal tekeri tovabb. Probaltam mar parolat adni neki. Az sem hasznal. Probaltam sirni hagyni, de masfel ora orditas utan, elkezdett hanyni es kohogni, majd meg fulladt. Napkozben ha felveszem, akkor is tekerheti, hanincs a kozelben az enyem, akkor a sajatjat. Mar azzal is megelegednek, ha csak ringatni kene es nem csavarna a hajam. Probaltam, hogy meselek neki, vagy mindig elveszem a kezet, de egybol ordit. Tanacstalan vagyok, nem tudok ejszaka aludni, a kanapen alszok a kisfiammal, apa az agyon. Egesz ejszaka a hajamat szorongatja, tepi es huzza almaban is. Valami otlet? Koszonom a rendes valaszokt.

2012. dec. 28. 22:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ezekről csak határozottsággal tudod leszoktatni. Ha rongál miközben a kistesóval foglalkozol, vagy bántja, büntesd meg. Mondd el neki azt is hogy miért kapja a büntit, nehogy az is a kicsi "miatt" legyen. Ha rongál, hagyd figyelmen kívül. Akkor foglalkozz vele, amikor szépen lenyugodott. Egyszerűen hagyd ott, és ha abbahagyta, dicsérd meg.
2012. dec. 29. 00:12
 12/12 anonim ***** válasza:
61%
9. vagyok! Igen, én is ezt tudom mondani, mint az előző. Ha üvölt, hisztizik, hagyd figyelmen kívül. Tudom, mondani könnyű, de nem szabad figyelemmel jutalmazni a rosszaságot. Ezt akarja elérni, de nyilvánvalóan rossz eszközökkel. Bármilyen módon figyelmet szentelsz neki, elérte a célját, egy rossz eszközzel. Hadd hisztizzen, üvöltsön, semmi baja nem lesz. Ha lilul, max. langyos vízzel letörölgeted menet közben, aztán tomboljon tovább. Megunja majd, hogy ezzel nem ér el célt. Ha bánt, javaslom, hogy az ő szintjén "viszonozd". Húzd vissza a haját, csípd meg gyengéden, hogy érezze, persze ne úgy, hogy fájjon. Ugye ha erről nem szokik le, az oviban sokkal erősebben visszakapja, vagy bármelyik másik gyerekpajtástól, és jön majd neki a meglepetés, hogy nem úgy működik a dolog, ahogy elképzelte. Ráadásul a beilleszkedést is nehezíti ez ilyenkor. Viszont fontos nagyon, hogy kommunikálj vele! Elmondd, hogy pl. miért húztad vissza a haját. "Anyának is így fáj, mint neked." És ne engedd, hogy a kistesót bántsa, de engedd, hogy törődjön vele, játsszon a maga módján. És még fontosabb, hogy dicsérd, ha jól viselkedik! Dicsérd, ha ügyes! Érezze, hogy ő fontos! Pl. kaphat boltban kis engedményt, hogy két csokit választ, egyszer úgy megölelgeted, hogy olyan nagyon büszke vagy rá, mert nagyon ügyesen viselkedik. Szakállas trükk, de bevetheted, hogy mikor sír a kistesó, mondhatod a nagynak, hogy "Nézd meg, ő milyen pici, hogy sír! De te már nagy vagy és ügyes! Te nem vagy ilyen síró pityogó." Hajrá! És sok sikert! :)
2012. dec. 29. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!