Hogyan szoktatnátok le 2éves gyereketek a cumisüvegről?
Én egyszerűen kidobtam a cumisüveget egyik napról a másikra(mérgemben, mert a fogaival már a cumit szétrágta), és átmenetileg váltottam a csőrös pohárra. Először furcsállotta, de azután tetszett neki. Csak reggel meg este iszik ebből, napközben pohár. Most 2 éves és 2 hónapos, úgy gondolom, a csőrös pohár maradhat még egy darabig, abba amúgy sem fér 3-4 dl, csak kevesebb, és ezt az adagot fogom fokozatosan csökkenteni, majd elhagyjuk ezt is, na meg az esti folyadékivást, mert végül is erről kell majd leszokni, ha lekerül a pelus. Bár nekünk ez még odébb van, még hallani sem akar a szobatisztaságról.
A nagyobbik fiammal sikerült így, amikor már napközben lekerült a pelus(2,5 volt akkor), esténként elkezdtem csökkenteni a folyadékot, végül megszokta, hogy vacsora, fürdés, alvás, és fürdés után már nincs ivás, max egy-két korty víz. Hát így próbáljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!