Mikor vállalsz gyereket? Melyik az elfogadott?
Házasság után vállalunk gyereket
Házasság előtt vállalok gyereket, a templomba tele pocakkal esküdök meg a férjemmel.
Mi annak az oka, hogy valaki házasság előtt vállal gyereket?
Régen úgy volt, hogy házasodnak a párok utána vállalnak gyereket (Ez régen így volt) most is így van, viszont van kivétel ezalól. Történetesen mind húszonéves korosztálynál tapasztaltam. Nem mindenkinél, de ismerek párat.
Mi 19 és 20 évesen jöttünk össze (3 év múlva ) 22 és 23 éves házasodtunk és vettük házat, meg akkor már megvolt a szép autónk amit szerettünk volna, illetve férjemnek is meg nekem is rendes határozatlan idejű munkahelyünk volt,
és most 23 és 24 évesek vagyunk (1 év házasság után) 13. Hetes terhes vagyok, lassan befejezzük a lakás felújítását és mire jön a baba (pont 2. Házassági évfordulónkra)
reményünk szerint a saját házunkban tudunk haza menni ☺️
(Mindent saját pénzből és erőből értünk el amit eddig sikerült)
Mi direkt így szerettük volna, hogy amit csak tudunk meg teremtsünk, és fiatal szülők legyünk mert 2-3 gyereket szeretnénk.
Nem a hagyományok miatt házasodtunk hanem mert szeretjük egymást, nem a hagyományok miatt jött a baba hanem azért mert akartuk.
Véleményem szerint ha egy pár együtt akar élni akkor együtt lesz papírral és anélkül is, illetve ha akarnak gyereket akkor is lesz ha házasok és akkor is ha nem ☺️
"Mi 19 és 20 évesen jöttünk össze (3 év múlva ) 22 és 23 éves házasodtunk és vettük házat, meg akkor már megvolt a szép autónk amit szerettünk volna"
Azt áruljátok már el nekem, most komolyan, hogy lehet 3 év alatt autót meg házat venni önerőből? Ahhoz havonta több százezret kellene félrerakni, nem költöttetek semmire ezidő alatt?
Képzeld el drága 17#
Hogy az autót akkor vettük amikor össze jöttünk hitelre amit már kifizettünk.
A házat 2,5 millióért vettük abban a faluban ahol felnőttem, illetve a felújításra vettünk fel hitelt.
A saját erőt úgy értettem, hogy nem a szülők pénzéből vagy a nagyszülők örökségéből van.
Illetve ha annyira érdekel a fizetésünk amihez szerintem semmi közöd, de csak hogy megnyugodj, a férjem öntödében dolgozik, plussz nagyon sok a kötelező túlóra így havonta 400-450 et hoz haza, nekem pedig 2 munkahelyem volt (már táppénzen vagyok a baba miatt) egy 8 meg egy 4 órás, amiből 300-350 et kerestem, direkt a “félrerakás” illetve majd a szülés miatt.
Plussz amit csak tudunk mindent magunk csinálunk a házon, kivéve a villanyt, vizet, gázt.
Nyilván az ilyen dolgokban már a családtagok is segítenek kétkezi munkával.
Nem abból kell kiindulni hogy 30 milliós kocsi meg 50 milliós ház.
Ki lehet azt hozni olcsóbban is ha tudsz kompromisszumot kötni, illetve ha szeretnéd hogy valamikor az életben a tied legyen.
Ha úgy adódott volna, hogy a házasság előtt besikerül a gyerek (bár mi nem kísértettük a sorsot, rendesen védekeztünk, amíg nem akartunk gyereket), akkor templomba már csak azért sem szaladtam volna, mert semmiképp sem akartam templomi esküvőt.
A polgárink is extra szűk családi körben volt, se lakodalom, se ebéd, mindenki ment utána a dolgára. Ilyet lehet, hogy megejtettem volna a baba érkezéséig is, mert jóformán semmi szervezést nem igényelt, és egyébként hosszútávon házasságban képzeltük el az életünket.
De egyébként azt hülyeségnek tartom, akik csak azért szaladnak megesküdni, mert úton a gyerek, amúgy meg tervbe sem volt, csak mit szólnak mások, hogy vadházasságban szül gyereket. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!