Mikor vállalsz gyereket? Melyik az elfogadott?
Házasság után vállalunk gyereket
Házasság előtt vállalok gyereket, a templomba tele pocakkal esküdök meg a férjemmel.
Mi annak az oka, hogy valaki házasság előtt vállal gyereket?
Régen úgy volt, hogy házasodnak a párok utána vállalnak gyereket (Ez régen így volt) most is így van, viszont van kivétel ezalól. Történetesen mind húszonéves korosztálynál tapasztaltam. Nem mindenkinél, de ismerek párat.
Én mindig is szerettem volna férjhez menni(lagzit)házat és utána babát várni. Én így nőttem fel ezt láttam és szerencsére a párommal is egyeztünk/egyezünk ilyen téren.
Eljegyzés után sikerült házat vennünk,rá egy évre megvolt az esküvő és lagzi amibe a szülők is adtak pénzt mert nálunk így szokás.Majd közösen döntöttünk úgy hogy még várunk 1 évet a babával. Azóta több év eltelt mert a baba nemjött könnyen, rengeteg mindenen túl vagyunk/túl mentünk, azóta építkeztünk is és most már 14 hetes vagyok☺️
Nem vagyok ellene ha valaki nem házasodik és van közös gyermek,nekem inkább az nem tetszik ha valaki azért házasodik mert jön a baba és pl.nemvolt betervezve,meg ha csok-és babavaro miatt van mindez mert sajnos van ilyen az ismerősi körben,de a legtöbb barát ahol van baba ott előtte volt esküvő is,egy helyen mondjuk pár évre volt a gyerekek után .
5 év után házasodtunk, mert előbb az alapjainkat akartuk megteremteni, csak utána költeni egy olyan lagzira, amilyet szerettünk volna. Utána rögtön ráálltunk a babatémára, de csak egy évvel később jött össze.
Nekem bármelyik verzió elfogadható. Az fura, ha valahol a baba miatt házasodnak, de ezt is eltudom fogadni.
Nekünk előbb volt a házasság, aztán a gyerek, de anyáméknál pl fordítva volt, mar terhesen házasodott össze apámmal. Templomi egyikünknél sem volt, nem sok köze van a házassághoz. Aki keresztény annál megértem, de azért a rendes szertartás az a polgári.
Szerintem minkettő oké, csinálja mindenki ahogy akarja.
Nem értem az 5-ös válaszolót mi a búbánatos pitsáért kellett lepontozni:)
Mert az igazat leírja őszintén?Nem értem az embereket.Sokan csak a támogatások miatt házasodnak vagy vállalnak gyereket,és?
Mert rohadt uncsi, hogy a sok frusztrált gumicsontrágó mindig jön ezekkel a nyomorult támogatásokkal. Miközben ilyen eset, hogy előbb gyerek aztán esküvő, már régen is bőven volt. Igazából nem is értem mi köze lenne a kettőnek egymáshoz. Aki fel akarja venni a csokot vagy a babavárót, az is tud tervezni, és gyerek előtt házasodni. És annak is becsúszhat korábban a gyerek, aki nem vesz igénybe ilyeneket.
Nem az volt a kérdés, hogy miért házasodnak és vállalnak gyerket az emberek (bár akinek van egy kis esze az amúgy sem csinál csak ezek miatt, akinek meg nincs, az nem kapja meg őket az alacsony jövedelme miatt, szóval ez is szar duma). Hanem hogy miért van sok helyen előbb gyerek, aztán esküvő. Ennek pont mi köze lenne a támogatásokhoz?
Még egyszer akkor leírom mert látom értelmi képességeid nagyon megfogyatkoztak.Az 5-os azt írta hogy azért házasodnak sokan és pont és ennyi:) Érteni kell a sorok közötti összefüggéseket bár nekem qrvára mindegy ki miért házasodik vagy szül évente vagy a bánat tudja mit csinál hisz az ő dolga:-D
Na szia
A személyeskedés látom megy, cáfolat nem. (Megfogyatkoztak? Ismertél tán korabban is, hogy ezt így gondolod? Vagy csak nem tudod a szó jelentését?)
Amit az ötös írt, az szimplán nem a kérdéshez kapcsolódik. Hiszen továbbra sem az volt a kérdés, hogy miért házasodnak sokan. Nagyon nem. Érteném az összefüggést ha lenne, de kifejettem, hogy miért nincs. Csak egyesek annyira fixáltak, hogy bármi is amúgy a téma, ezt bedobják mint jolly joker. Mint a piás nagybácsi aki mindig ugyanazt az unalmas viccet süti el, ha kell, ha nem.
Na szia
5ös vagyok.
Ez a kérdés:
"Mi annak az oka, hogy valaki házasság előtt vállal gyereket?"
Sokan azért házasodnak csak akkor amikor már teherbe estek, mert akkor jönnek rá, hogy csak akkor kapnak babavárót és megelőlegezett Csok-ot.
Ezzel foglalkozom. Sorra jönnek, hogy jön a baba felakarják venni, ilyenkor kiderül, hogy házasság kell hozzá, ezért elszaladnak összeházasodni. Ennyi.
#29! Dehogyis! Sokan ezért házasodnak ha a nő várandós, hogy a gyermek házasságna szülessen, illetve ne kelljen a sokak számára megalázó apasági nyilatkozatos mizéria...
Akinek a csok a lényeg, az többségben először "csak" házasodik. A csokhoz nem kell azonnal gyerek, elég 4 éven belül (ha 1 gyerekre vettétek fel). Ha kettőre, akkor 8 évetek van, ha hátomra, akkor pedig 10 évetek. Két barátnőm házasodott csok miatt, egyiknek sincs még gyereke. Valamint 3 barátnőm becsúszott gyerkőc miatt, de egyik sem vette igénybe a csokot. A gyermek miatt házasodtak. Nyilván van olyan is, aki terhes lesz, majd a kellemeset a hasznossal "eszükbe jut", hogy ebből csok is lehetne, de nem ők vannak többségben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!