Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Férj-feleség külön kassza?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férj-feleség külön kassza?

Figyelt kérdés

Kinek mi a véleménye arról, hogy férj és feleség külön kasszán él egy házasságban? Kiadásokat felesben (50-50 %) fizetik, miközben a férj közel 3szor annyit keres, mint a feleség. A bevásárlásokat, az otthonra szükséges dolgokat általában a feleség vásárolja.

Ezt nem rég hallottam az egyik barátnőmtől. Csak számomra irreális ez?

nov. 7. 11:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavar, mindenki élje úgy az életét, ahogy neki jó. Gondolom azért van így, mert a férj jobban ért a befektetésekhez, ezért a saját fizetése oda megy, illetve drágább , közös nyaralásokra.

Egyébként nincs jelentősége, mert a házasságban felhalmozott vagyon közös.

nov. 7. 11:16
 2/18 anonim ***** válasza:
75%
Semmi probléma sincs vele! Rengeteg a pénzügyileg analfabéta ember, az hogy házasság, ilyenkor semmit sem jelent. Én is beadom a kötelezőt, a többivel én rendelkezem. Ettől vagyok boldog, ettől van saját életem. Ha odaadnám az összeset, már régen elváltunk volna. Számomra egy nő is legyen önálló, életképes. Nálam felejtős az, hogy havi 200-300-ezret a feleség eltapsol. Ha kell neki magára valami, azt vegye meg saját pénzből, ezt teszem én is.
nov. 7. 11:46
 3/18 A kérdező kommentje:

Pont ez az. Se drágább nyaralás, nyaralni egyáltalán nem járnak, se befektetés, se semmi. Hónapról hónapra élnek. Sőt, fizetés előtti héten már a barátnőm félre tenni szánt pénzét élik fel. A barátnőm a harmadannyi fizetéséből szinte semmit nem költ magára, próbál spórolni, amin lehet. Voltunk együtt vásárolni, tényleg nem vesz drága dolgokat és feleslegesen se semmit.

Én csak segíteni, vagy tippet adni szeretnék neki, de nyilván nincs beleszólásom az anyagi dolgaikba.

nov. 7. 11:49
 4/18 anonim ***** válasza:
59%
Ezt mar az elejen tisztazni kellett volna, amikor osszekoltoztek. Mi is anno alberletben kezdtuk, nalunk is o keresett tobbet, en meg csak a fizetesaranyos fizetesbe mentem bele. Mert nekem az nem volt buli, hogy minden penzem elfogy, a tartalekaimat elem fel, amikor siman eleldegeltem volna meg anyueknal. Es o meg habzsi dozsizik, hogy tobb penze marad. Elottem is megelt egyedul.
nov. 7. 12:09
 5/18 anonim ***** válasza:
81%
Az elég felháborító, ha a rezsit fizetik csak felesben, a többi dolgot ami még szükséges a háztartásba, beleértve a kaját is, meg kizárólag a feleség jóval kevesebb pénzéből.... De nem lehet mit tenni, ha a barátnőd ennyire buta és csak nézi, hogy a férjecske meg mindennel ellátja saját magát az ő kárára.
nov. 7. 12:13
 6/18 anonim ***** válasza:
21%

Ha hónapról-hónapra élnek, akkor miért kellene még a bevásárlásokat is a faszinak állnia? Még jó hogy 50-50, mit számít hogy ki mennxit keres, legyen önálló mindkét fél.

Autót ki tartja fent? Albérlet, rezsit ki fizeti ki? Szabadidős foglalkozások pl kondi bérletet ki fizeti ki? Hitel van-e? És még ezek csak a nagy dolgok voltak, miért csak az otthonra szükséges dolgokig sikerült fejben eljutni?

nov. 7. 12:18
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért nagyon attól függ...

Ha a pasi a fennmaradó pénzét arra költi, hogy éttermekbe járogat, meg hülyeségeket vesz magának, akkor értem, hogy mi a probléma.

Viszont ha a pénze mondjuk egy megtakarítási számlára megy, albérletet vagy hiteltörlesztőt fizet belőle vagy bármilyen egyéb közös kiadást fedez, akkor teljesen fair felállás.

nov. 7. 12:26
 8/18 anonim ***** válasza:
23%

Hogy lehet, az, hogy felesben fizetik???? Azt irod 50-50%, utana meg, hogy a "bevasarlast a nő fizeti"

November van, es mindig honap elején szoktam megrendelni a dolgokat, mert akkor van a legtobb akció ecofamilyn, 60 ezerben állt meg ez a honap, és nem vettem kb semmi luxist a szaloncukron kívül!

Auchanban otthagytam eddig 40et, és porzik a fagyaszto, uh a hentesnel is ott fogok hagyni ugy 30at. 🙄 Jelenleg a haztartas a legnsgyobb kiadas, csak a kaja olyan 250-300 (igaz, en glutenerzekeny vagyok) de ha nem lennék, akkor is 200 lenne kettonkre minimum...)

nov. 7. 12:32
 9/18 A kérdező kommentje:

6os

Auto nincs, albérlet és rezsit 50-50%ban fizetik, kondi bérlet és egyéb szórakozás nincs, vidékről van szó... 30 feletti párról, tehát nem járnak discoba sem. Az otthonra szükséges dolgokat, mint pl mosószer, takarítószer, tisztálkodás, stb, vagy a konyhába szükséges főzési alapokat a barátnőm vásárolja. El szoktam vinni néha, hogy ne kelljen cipekednie, tehát látom! A férj csak néha néha megy vásárolni, ha valami olyan ételt főznek, amihez több dolog nincs otthon.

Számomra ez teljesen úgy jön le, mintha a férj anyagilag lehúzná a barátnőmet: kiadásokat felez, nagy bevásárlást intéz, a férj pedig elvan, minc marci hevesen a tripla fizetésével. Nekem ez inkább Kihasználás felé húz, mint házasság felé. De lehet hogy elfogult vagyok a barátnőmmel szemben és azért látom így... De akkor adott a kérdés a férj hova teszi a fizetésének jó részét? Plusz milyen férj az, aki a a kiadások felezése után még be is vásároltat a feleségével? A 4es hozzászóló kb jól irta a feleség majdhogynem azért dolgozik, hogy a közös életük rendben legyen, míg a férjnek habzsi dözsi..

nov. 7. 12:42
 10/18 A kérdező kommentje:
Az albérletet és a csekkeket 50-50% ban fizetik. Talán így érthetőbb.
nov. 7. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!