Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben gáz lenne, ha a férjemre hallgatnék?
Még GYED-en elkezdtem egy kis vállalkozás-féleséget. Elég sok munkával jár, de nagyon szeretem csinálni, és valamennyi pénzt is hoz a konyhára, de egyrészt nem annyit, mint egy fizetés, másrészt kockázatos (veszteséggel nem jár, de előfordulhat, hogy egy munkára nem találok vevőt). A férjem azt szeretné, ha a GYED/GYES lejártával is ezzel foglalkoznék, mondván, eleget keres ahhoz, hogy ezt megengedhessem magamnak. De én úgy érezném, hogy a család rovására önmegvalósítok, és azt nem szeretném. A munkát magát viszont imádom, teljes lett tőle az életem.
Egyelőre még van időm dönteni, még jó darabig itthon leszek, addig akár be is indulhat rendesen a dolog, és akkor a kérdés tárgytalan. De ha így marad, és kb egy közmunkás fizetést tudok vele összehozni havi szinten... Ti mit tennétek a helyemben?
Utolsó, nagyon kedves vagy, de nem szeretném, ha felismernének, vannak itt családtagok, ismerősök, és elég egyértelmű lenne, hogy rólam van szó. :)
A többieknek is nagyon köszönöm, elgondolkodtató dolgokat írtok!
Ha megtehetitek, csináld!
De nem árt ha tudod, hogy megbüntethet az adóhatóság ha nem váltod ki az egyéni vállalkozóit. Ha te váltod ki, akkor havonta mindennel együtt 70 ezer forintot ki kell dobj a kukába (adó) akkor is ha nincs jövedelmed.
De ha a férjednek bejelentett 8 órás munkája van és emellett kiváltja a saját nevére az egyéni vállalkozóit, akkor te mint alkalmazott lennél a vállalkozásnál. Ilyenkor nem kell befizetni a 70 ezret, csak egy minimálisabb járulékot utánad (amit amúgy is kéne ha akarsz nyugdíjat meg orvosi ellátást).
Persze a fentiek nem érvényesek rátok, ha illegálisan akarjátok csinálni. Sajna ebben az országban a kisvállalkozók (fodrászok, kőművesek, szakik, akiknek kell az egyéni vállalkozói papír) el vannak lehetetlenítve. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!