Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van értelme olyannal lenni, aki rendszeresen órákig nem ír vissza?
Pár hete ismerkedek valakivel, illetve már eléggé úgy néz ki, hogy együtt vagyunk. Heti párszor találkozunk, mindig szupi programokra visz, amiket ő fizet, jön értem kocsival stb, figyelmes meg minden, de a köztes időben alig van kontakt. Napi pár üzenet és ennyi. Nekem ez baromi fura, az exem kb. folyton írogatott vagy hívogatott napközben. Az a baj, hogy ez engem folyton gyomorgörccsel tölt el, mert idegeskedek, hogy “most akkor mi van? Már nem érdeklem? Van valakije?” Létezik olyan, aki ennyire nem igényli a talikon kívüli dumálást? Feleslegesen idegeskedek vagy totál jogos?
Mielőtt azzal jönnétek, hogy ne akaszkodjak rá és kössem le magam valamivel, nagyon tartalmas életem van, munka mellett sokat sportolok, sok barátom van, akikkel találkozgatok, intézem a dolgaimat, ettől független nekem több kontaktra van igényem.
Ebben igazad van, én általánosságban gondoltam. De igen, így egyetértek teljesen.👌
#81 "utálok örökké írogatni meg a telefont nyomkodni"
Igen, tipikus kisarkított, demagóg hozzáállás. Csak azt felejted ki a képletből, hogy a másik oldalon meg egy élő, érző ember van, aki mondkil adott esetben nem csak heti kétszer akarna tudni a szerelméről.
Soha nem tudtam megérteni az ilyeneket, akik a sokszor már sznobizmusba hajló elveiket fontosabbnak tartják, mint az emberi érzéseket. Nem kérlek, attól nem leszel jobb ember, hogy csakazértse írsz, mert hogy fúúj, az telefon, és én nem fogom nyomkodni. Sőt... ez egy jó szegénységi bizonyítvány az érzelmi érettségedről.
"A barátaim ezerszer többet érnek mint egy hapsi aki pár hete leápol. Eléggé ki van fordulva az értékrended babám."
Jó, hát neked, akinek napi két mondatot ér egy párkapcsolat, meg akinek ezek szerint párhetente egy gyors numerából áll, annak persze. De értelmesebb körökben egy párkapcsolat nem csak ennyiből áll. Sőt! Tudod, - bár nálad ez lehet, hogy máshogy van - nem a barátaid azok, akiket intim közelségbe engedsz magadhoz, akivel majd megosztod az életedet, és aki a hozzád legközelebb álló személy lesz.
Ha meg a kezdeti fázisban sincs meg az érdeklődés, akkor a fene megette az egészet. Normális körülmények között pont ez az az időszak, amikor az ember ég a vágytól, hogy megismerje a másikat, és minél többet kommunikáljon vele. Az ilyen, aki hetente egyszer-kétszer megerőlteti magát, de amúgy meg találkozók között az se érdekli, hogy a másik még létezik-e, na, az ilyen tipikusan az, akiben elég csekély az érdeklődés a másik iránt. Lehet, egyszerűen csak azért, mert érzelmileg erősen visszamaradott, lehet, azért, mert neki az értékrendjében a párkapcsolat csak egy sokadik tényező, valahol a Netflix és a videojátékok alatt pár szinttel, vagy egyszerűen az van, hogy több vasat tart a tűzbe. Egyik sem jó ómen.
De mi lenne akkor, ha egyszerűen csak megtalálnák egymást azok akik szeretnek/igénylik az egész napos chatet, meg azok akik nem szeretik/igénylik? Nálunk pl se nekem, se a páromnak nincs igénye arra hogy munkaidőben üzikkel bombázzuk egymást. Ezen akkor mi a demagóg vagy sznob vagy akármi?
(Nem én voltam a #81-es de egyetértek vele, én is általában este nézem a messengert és akkor írok vissza annak aki írt napközben. De jellemzően este se maradok ott órákig, mert akkor van szabadidőm amit szeretnék eltölteni a telón kívül.)
#93: Ne sarkítsd ki, amit mondtam! Itt nem munkaidőről van szó, hanem arról, hogy amikor nincs találkozó, akkor kb. tojuk rá.
Vagy neked, ha pl. úgy alakul, hogy egy ideig csak hetente egy napot lehetnél együtt pároddal, akkor a maradék 6 napban te nem éreznéd szükségét, hogy tartsátok a kapcsolatot?
"én is általában este nézem a messengert és akkor írok vissza annak aki írt napközben"
Igen. Csakhogy itt van mögötte egy konkrét személy is, akivel ideális esetben szeretne az ember beszélgetni. Vagy neked ezt azonnal felülírja annak ténye, hogy az telefon, és akkor azt csakazértse használod X időnél tovább?
"van szabadidőm amit szeretnék eltölteni a telón kívül"
Itt is csak az eszközt magát látod, és nem azt, akivel az eszköz segítségével tarthatnád a kapcsolatot.
"Jó, hát neked, akinek napi két mondatot ér egy párkapcsolat, meg akinek ezek szerint párhetente egy gyors numerából áll, annak persze. De értelmesebb körökben egy párkapcsolat nem csak ennyiből áll. Sőt! Tudod, - bár nálad ez lehet, hogy máshogy van - nem a barátaid azok, akiket intim közelségbe engedsz magadhoz, akivel majd megosztod az életedet, és aki a hozzád legközelebb álló személy lesz."
Ez rendbe van, DE a kérdező nem olyan "kapcsolatban" van amely halad hiszen beszélni nem mer vele, a pasi áll mindent, az exhez hasonlítja, de egy tapodtat se mozdulna. Ő tőle várja el, hogy pattogjon, keresse, memékkel tegye boldoggá, neki nem elég, hogy NAPONTA ír neki, sem a randik száma. Egy kapcsolat NEM abból áll, hogy csak az egyik fél ragaszkodik amíg a másik csak ül a babérjain. Egyáltalán nem meglepő, hogy keveset ír neki és csak kezelgeti pár hete. Itt nemcsak a pasas sáros. Aki abból indul ki, hogy a reelezgetés a kapcsolat értelme, vagy, hogy a barátokat nyugodtan lehet hanyagolni egy alig ismert pasi miatt az nem tudja, hogy mit jelent az értékrend.
"Az úgy néz ki, hogy napközben történik veletek ez-az, megosztjátok egymással, képeket küldtök vagy random cikkeket"
Van aki dolgozik is, nemcsak úgy csinál.
95
Jézusom te mit zagyválsz itt összevissza? Hallucinálsz? Egyik sorba leírod, hogy a pasi fizet minden programot, következőbe meg azt, hogy csak kezelget. Most akkor mi van?? Ez nem teljesen ellentmondásos neked?😂 Meg ilyeneket írsz, hogy hanyagolom a barátaimat, ilyet hol olvastál? XD Azt írtam, hogy nekem mindegy, hogy a barátaim 5 perc után vagy fél nap után tudnak visszaírni, ha épp elfoglaltak. Ebből hogy jutottál arra, hogy hanyagolom őket??
Annyi biztos, hogy a magyar oktatás nem termel ki szövegértő embereket, ennek erősen jó példáját láthatjuk esetedben is. Meg hogy “a reelezgetés a kapcsolat értelme”, ilyet is honnan szültél, mikor mondtam ilyet? Azért, mert elvárom, hogy akkor is foglalkozzon velem a párom (meg nyilván én is vele, mert egy párbeszédhez ugye két ember kell), amikor nem vagyunk együtt, az neked már azt jelenti, hogy a kapcsolat értelme a reelezgetés? Bocs de nem vagy százas…
"Azért, mert elvárom..."
Hogy öt percenként irogasson? Vedd már észre magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!