Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha két negyvenes korú ember talál egymásra ott már inkább ne házasodjanak össze, hogy a felnőtt korú gyermekeik örökségét ne veszélyeztesse a dolog?
Egy ismerősöm 50+ ment hozzá a 2. férjéhez. Ők külön városban is laknak 100 km-re egymástól. Mindkettőnek van saját ingatlana, felnőtt gyerekek, kisunokák.
Úgy működnek, hogy a férj csütörtökön megy s feleséghez, vasárnapig ott van. Mikor a feleség nem dolgozik, akkor ő megy 2 napra. Összességében kb a hét felét töltik együtt, van hogy szinte az egész hetet együtt, van, hogy kimarad egy hét, mert sok a munka, fáradtak stb. Elég aktív életet élnek. Sokat kirándulnak, nyaralnak, ezt mindig együtt teszik. Tökéletesen működik a házasságuk. Először furcsálltam, de rájöttem, lehet, ez a titok :)
Szerintem ezt nekik kell eldönteniük, nem pedig bármilyen társadalmi nyomás hatására cselekedni.
Létezik házassági szerződés is.
Hát ez gusztustalan.
A negyvenes ember vagyona az az ő vagyona és nem a gyerekeié. Már most az örökségen jár az eszük? Semmi, de semmi köze hozzá, hogy mit csinál az apja pénzével. Az ő pénze, ha eladja a házat, és holnap eljátssza a kaszinóban, azt is megteheti.
Szerintem a párod részéről ez ürügy.
A házassági szerződést meg én is gusztustalannak tartom, főleg, ha a gyerekek erőltetik.
Mondom én ezt úgy, hogy elváltak a szüleim, és apám, anyám újra házasodott. Mindenből ki lettem forgatva, a férjem tombol is mindig, ha szóba kerül, de én megmondom mindig neki: Apám döntése volt, az ő pénze volt, joga volt hozzá, pont. Emiatt én nem keserítem magam.
A kis tetvek foglalkozzanak csak szépen a saját életükkel. Gondolom, ha az apjuk akarna beleszólni a párkapcsolatukba, házasságukba, végtelenül fel lennének háborodva és vernék a mellüket, hogy ők kicseszettül felnőttek. Visszafelé ezt mégis hogy merészelik megtenni azzal az emberrel, aki felnevelte őket és talán “kicsit” több élettapasztalata is van?
Nem mellesleg jobb, ha tudják, hogy nem kell házasodni ahhoz, hogy egy büdös petákot ne lássanak apuci örökségéből. Az ugyanis csak akkor van, ha van mit örökölni. Apuci pedig dönthet úgy, hogy holnap a házát a szomszédra iratja, a vagyonát meg a templomra hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!