Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha két negyvenes korú ember...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha két negyvenes korú ember talál egymásra ott már inkább ne házasodjanak össze, hogy a felnőtt korú gyermekeik örökségét ne veszélyeztesse a dolog?

Figyelt kérdés
Emiatt sok helyen van neheztelés a szülők felé...

#örökség #Késői házasság
okt. 12. 12:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Negyvenesként maradtam egyedül (nő vagy). Határozott elképzelésem volt arról,hogy milyen párkapcsolatot szeretnék. Még összeköltözőset sem, férjhez menni egyértelműen nem szerettem volna. Eleve csak olyan kapcsolatba mentem bele ahol a másik fél elfogadta ezt. Jelenlegi párkapcsolatomban -tizenéve tart - nem élünk együtt, de nagyon közel lakunk egymáshoz. Annyi időt töltünk együtt amennyit tudunk/szeretnénk, egymást segítjük. Anyagilag függetlenek vagyunk egymástól, mindkettőnknek megmaradt az otthona, az önálló döntései. Vannak közös barátaink, és megmaradtak azok a barátságaink is akikkel régóta kapcsolatban állunk. Nekem van gyerekem, Neki nincs. Én ha most ismerkednék hasonló kapcsolatot képzelnék el. És még véletlenül sem amiatt,hogy a gyerekeink mit/hogy örökölnek. Ennyi idősen már nehezebben alkalmazkodunk, lehetnek gyerekeink,van egy kialakított anyagi helyzetünk,megszokott életritmusunk, mindezeken nem egyszerű változtatni és nem egyszerű a nézetünkön változtatni. Senki nem 40 évesen fog elkezdeni spórolósnak lenni mert a másik ezt várja el, vagy két kézzel szórni a pénzt amit a másik összegyűjtött. A közös kassza kialakítása is bonyolult, és igen, kell a lehetőség külön is a családi/baráti kapcsolataink ápolására.
okt. 12. 13:40
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

Egy ismerősöm 50+ ment hozzá a 2. férjéhez. Ők külön városban is laknak 100 km-re egymástól. Mindkettőnek van saját ingatlana, felnőtt gyerekek, kisunokák.

Úgy működnek, hogy a férj csütörtökön megy s feleséghez, vasárnapig ott van. Mikor a feleség nem dolgozik, akkor ő megy 2 napra. Összességében kb a hét felét töltik együtt, van hogy szinte az egész hetet együtt, van, hogy kimarad egy hét, mert sok a munka, fáradtak stb. Elég aktív életet élnek. Sokat kirándulnak, nyaralnak, ezt mindig együtt teszik. Tökéletesen működik a házasságuk. Először furcsálltam, de rájöttem, lehet, ez a titok :)

okt. 12. 13:52
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezt nekik kell eldönteniük, nem pedig bármilyen társadalmi nyomás hatására cselekedni.

Létezik házassági szerződés is.

okt. 12. 13:56
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem törvényszerű az,hogy házasságot kössenek. 11-es válaszoló vagyok. A 12-es válaszban leírtak teljesen jól működő kapcsolatra utalnak, de minek házasodtak össze?Házasság nélkül is élhetnének így. Esetleg azért,hogy a későbbiekben majd ha egyedül marad valamelyikük özvegyi nyugdíjat kaphasson?Ehhez valóban kell a házasság ha eltérő a lakcímük. Más indokot nem látok erre.
okt. 12. 14:06
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Ha ennyire önzőek lennének a gyerekeim, tuti csak azért is házasodnak, h még kevesebb jusson nekik...
okt. 12. 14:53
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
Én megérteném a gyerekemet. A boldogság nem a házasságtól függ,és manapság amikor a szerelemért amerikai katonáknak utalhatnak nők...hát jobb ha a gyerek résen van.
okt. 12. 15:31
 17/20 anonim ***** válasza:
74%
Ez egyedül a pár döntése. Eszem megáll, ha a kölykök bele akarnak dumálni a szüleik életébe.
okt. 12. 15:45
 18/20 anonim ***** válasza:
82%

Hát ez gusztustalan.

A negyvenes ember vagyona az az ő vagyona és nem a gyerekeié. Már most az örökségen jár az eszük? Semmi, de semmi köze hozzá, hogy mit csinál az apja pénzével. Az ő pénze, ha eladja a házat, és holnap eljátssza a kaszinóban, azt is megteheti.

Szerintem a párod részéről ez ürügy.

A házassági szerződést meg én is gusztustalannak tartom, főleg, ha a gyerekek erőltetik.

Mondom én ezt úgy, hogy elváltak a szüleim, és apám, anyám újra házasodott. Mindenből ki lettem forgatva, a férjem tombol is mindig, ha szóba kerül, de én megmondom mindig neki: Apám döntése volt, az ő pénze volt, joga volt hozzá, pont. Emiatt én nem keserítem magam.

okt. 12. 16:36
 19/20 anonim ***** válasza:
47%

A kis tetvek foglalkozzanak csak szépen a saját életükkel. Gondolom, ha az apjuk akarna beleszólni a párkapcsolatukba, házasságukba, végtelenül fel lennének háborodva és vernék a mellüket, hogy ők kicseszettül felnőttek. Visszafelé ezt mégis hogy merészelik megtenni azzal az emberrel, aki felnevelte őket és talán “kicsit” több élettapasztalata is van?

Nem mellesleg jobb, ha tudják, hogy nem kell házasodni ahhoz, hogy egy büdös petákot ne lássanak apuci örökségéből. Az ugyanis csak akkor van, ha van mit örökölni. Apuci pedig dönthet úgy, hogy holnap a házát a szomszédra iratja, a vagyonát meg a templomra hagyja.

okt. 18. 21:36
 20/20 anonim ***** válasza:
Egy jó gyerek-szülő kapcsolatba nem történhet olyan,hogy kisemmizi a szülő a gyerekét. Ahogy az sem,hogy a gyerek magára hagyja a szülőt ha szüksége van a segítségére. Természetesen mindkét fél szemelőtt tartja a saját érdekét is.
okt. 19. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!