Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A mai nők azzal az alapállássa...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai nők azzal az alapállással közelítenek a világhoz, hogy nem kell nekik férfi?

Figyelt kérdés

A médiában és itt az oldalon is valahogy az az üzenet jön át, hogy a nők többsége a férfiak többségét "selejt"-nek tartja és ehhez képest milyen jó egyedül élni. Az az érzet képződik, hogy a nőknek ma a szingliség a jó és csak a majdnem tökéletes párkapcsolat lehet ennél jobb egy kicsivel.

Ez elég kontrasztban áll a régebbi korokkal, mert alapvetően az adta minden párkapcsolathoz az alapot, hogy a két nemnek szüksége volt egymásra. Úgy fogalmazták meg, hogy a nőknek szükségük volt anyagilag a férfiakra, a férfiaknak meg érzelmileg és testileg a nőkre. Ebből az egyenletből az első része már nem igaz, a második viszont inkább, mert a férfiak ma is nagyon szeretnének szexelni a nőkkel.

Ez persze csak az elmélet, valóságban azért látok arra is példát a környezetemben, hogy egy nő nagy kompromisszumot kössön és olyan pasival jöjjön össze, akivel pár évvel korábban nem tette volna meg, mondjuk mert ketyeg a biológiai órája, családi nyomás van, stb. Viszont sok olyan is van, aki meg tényleg azt mondja nem kell neki férfi. Lehet ez lesz a jövő akkor mégis, a férfiakkal szembeni elvárások tovább nőnek és egyre több ember lesz egyedül.

aug. 26. 12:39
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
77%
Szexre nekem is kell férfi, de más szempontból minek? Egy párkapcsolat csomó időt, energiát felemészt és nem hoz annyi “hasznot”, hogy ez nekem megtérüljön. Egyedül vagyok boldog és kiegyensúlyozott.
aug. 26. 12:46
 2/60 anonim ***** válasza:
82%
ugyan. ha a média a valóságot reprezentálná, minden második ember transznemű lenne.
aug. 26. 12:47
 3/60 anonim ***** válasza:
87%

Nekem szuksegem van/volt ferfire erzelmileg. Sosem gondoltam, hogy egyedul jobb, mint egy jol mukodo kapcsolatban. Viszont, ha ilyen nem volt az eletemben, akkor szivesen voltam egyedul.

Kivartam, ismerkedtem, es aztan talaltam olyan tarsat, akivel sokkal jobb egyutt lenni, mintha szingli lennék. Vagytam ferfire, de nem volt mindegy, milyen.

aug. 26. 12:47
 4/60 anonim ***** válasza:
51%
a gyk-ból meg végképp nem szabad kiindulni. a válaszok nagy része olyan emberektől származik, akik egész nap itt lógnak, és akiknek ilyen-olyan szempontból nagyon nem jött be az élet.
aug. 26. 12:49
 5/60 anonim ***** válasza:
96%
a valóságban a legtöbb ember hozzáállása az, hogy szar kapcsolathoz képest valóban sokkal jobb egyedül élni. egy jó kapcsolat viszont sokkal jobb, mint egyedül élni. aki úgy látja, hogy utóbbi valamiért nem fog neki összejönni, az megpróbálja feldolgozni. valaki úgy, hogy igyekszik nem venni tudomást egy kapcsolat jó oldalairól, és minél inkább a szingliség előnyeire helyezni a fókuszt. és persze sulykolja kifelé-befelé, hogy ez neki mennyire jó. de ez végső soron teljesen érthető. én is ezt csinálnám, ha úgy látnám, hogy semmi esélyem jó kapcsolatra.
aug. 26. 12:50
 6/60 anonim ***** válasza:
84%

Nagyjából igen.

Különösen igaz ez azóta, hogy a férfiak egyáltalán nem akarnak gyereket, és aki igen, az is gyorsan meggondolja magát és lelép a szeretővel. A hűséget hírből sem ismerik, a házasság szitokszó. Az még mindig alapelvárás, hogy a nő legyen házicseléd, ingyenprosti, de csak ha a pasinak igénye van a társaságára, különben csendben várjon a sorára a sarokban.

A szexuális szabadosság viszont nem hozta el a tudást, a többség mai napig nem tud rendesen felizgatni egy nőt, kielégíteni meg minek. Elvégre ha a puszta ki-be húzgálástól nincs sorozatorgazmusa, akkor fapina, és csere.

Most egészen őszintén, szerinted egy mai modern párkapcsolat melyik része jó a nőknek?

aug. 26. 12:50
 7/60 anonim ***** válasza:
96%

Igen, és jó oka is van ennek.

Én ugyan nem vagyok egyedül, 10+ éve vagyok párkapcsolatban, de ettől még tudom, hogy a férfiak sajnos nagyobbik halmaza sz.arházi selejt valóban, és teljesen megértem, ha valakinek nincs szüksége abból a halmazból kikerülő férfira.

Én is jól éreztem magam/jól tudnám érezni magam egyedül is, szóval azt is megértem, hogy csak olyannal jön össze egy nő, akivel jobb, mint egyedül, nem elvesz az életéből, hanem hozzáad. De amúgy férfira is igaz ez, megértem azt is, ha férfi gondolkodik így.

A nőknek sem csak anyagi motivációik voltak arra, hogy társuk legyen, elég primitív gondolat. Én már tiniként megtapasztaltam, milyen halálosan beleszeretni fiúkba, és azóta sincs másképp, kizárólag a szeretet és a testiség motivál párkapcsolatra, az anyagiak így felnőttként csak annyit számítanak, hogy ne tegyen tönkre és ne húzzon le anyagilag a saját párom.

Csak ugye szeretetet és szexuális vágyat nem tud kiváltani akárki.

A pozitív jövő az lenne a férfiak számára, ha megtanulnának alkalmazkodni a helyzethez, és fejlődnének, jobbá válnának, de az a probléma, hogy ahhoz, hogy a férfiaknak mondjuk a 80%-a fejben rendben legyen és kicsi nőellenesség és rosszindulatú szexizmus se legyen bennük, az szerintem minimum 2 generáción átívelő változási folyamat.

Nem magukkal a férfiakkal van gond, hanem a sok éves berögződésekkel, neveltetéssel, de ezek ellenére is vannak azért normális férfiak, akikkel jó együtt lenni. Több kellene ilyenekből.

aug. 26. 12:53
 8/60 anonim ***** válasza:
10%

Nagyon sok a pökhendi, lenéző, férfiutáló nő. Velem is éreztette már sok nő teljesen random, mennyire szarok a férfiak. Én meg így okay...

Kerüld ezt a típust. Általában nincs tartós kapcsolatuk, egyik férfi sem bírja elviselni őket hosszú távon.

aug. 26. 12:53
 9/60 A kérdező kommentje:

A fiatal nők jelentős része sem akar gyereket, most ilyen a korszellem, túl sokáig tanulnak az emberek, az élményekre helyezik a hangsúlyt, nem annyira akarnak lemondani a kényelemről. A hűtlenség is ugyanúgy van nőknél is, ne csináljunk úgy, mintha csak férfiak lépnének félre. Az hogy ki mennyire tudatos szexuálisan nem tudom, valóban sok érzéketlen férfi lehet, de sok esetben a non sem ismerik a saját testük vagy nem jól kommunikálják mit akarnak, itt lehetne fejlődni mindenkinek. Modernebb háztartásokban a házi munkát is megosztva végzik.

aug. 26. 12:56
 10/60 anonim ***** válasza:
83%

"Most egészen őszintén, szerinted egy mai modern párkapcsolat melyik része jó a nőknek?"

amit te írsz, az pont hogy nem egy modern párkapcsolat, hanem tipikusan a múltban ragadt gondolkodás, legalábbis ami az alapjait illeti: az asszony legyen ingyencseléd, általában kussban legyen és ne legyenek igényei, szexuális igényei meg végképp ne legyenek, csak viselje hogy az ember meghágja ott és akkor, ahol és amikor az kívánja, meg közben eljár k.rvázni vagy csalja mint a gép (ez is gyakoribb volt régen, amikor sokkal inkább külső tényezők befolyásolták a párválasztást)

aug. 26. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!