Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hivatkoznak sokan arra, hogy azért nem válnak el, mert X-szel vannak közös gyerekei, valamint arra, hogy anyagilag legatyásodással járna egy válás?
11-es, én már 9 éve várom ezt. Időközben rájöttem, átlag pasinak az életben nem lesz szeretője, ha meg mégis, azonnal le fog lépni egy hajléktalantól.
Amúgy a házasság érzelmi és gazdasági érdekközösség és a gazdasági mindennél tartósabb, ahogy volt a nagyszüleitek, szüleitek életében is.
Szerintem azért mert nem mindenkinek ugyanolyan a választásának az eredménye. Az én szüleim elváltak, mert megengedhették maguknak. Bár nem vagyunk gazdagok, és nyilvánvalóan ezzel mindenki sokkal rosszabb színvonalon kezdett élni, hiszen elfeleződött a háztartás, de mindketten fent tudták tartani magukat és a gyerekeiket.
Voltak gyerekként olyan ismerőseim, akik bár nem éltek rosszul, de nálunk rosszabbul és nekik ez nem volt járható út, jelentősen romlott volna az életszínvonaluk. Emellett náluk megvolt egy bizonyos társfüggőségi viszony is a szülőknél, vagyis bár borzasztó kapcsolatuk volt, de rettenetesen ragaszkodtak egymáshoz, még ha ezzel érzelmileg önmagukat és a gyereket is sértették. Már csak ebből az elválási képtelenségből is mindig azt mondogatták, hogy ők nem tehetik ezt meg. Szóval szerintem itt van egy lelki rész, meg egy anyagi is. Az anyagiak is fontosak, hiszen reálisan szülőként nem teszed ki a gyerekedet, akiért felelős vagy veszélynek.
Értem, 16-os.
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Lehet, hogy attól tart, idővel a veled való kapcsolata is ellaposodna, nem? Vagy csak gyáva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!