Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, erkölcsi /...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok, erkölcsi / etikai / morális szempontból melyik félnek van igaza ebben a bonyolult helyzetben?

Figyelt kérdés

Kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik komolyan átgondolták a kérdést (ami a szöveg végén lesz). Trollokra és egyéb idiótákra nem vagyok kíváncsi.

A történet, hogy aki szeretné, megismerhesse a körülményeket és az előzményeket is, amik fontosak lehetnek:

Középkorú pár, egyiküknek sem az első tartós kapcsolata. Online társkeresőn pár napos ismerkedés után személyes találkozás. A szerelem mondhatni "első látásra" születik köztük. Bizonyos területeken jó az összhang, hasonlóan látják a dolgokat. De jellemükben, viselkedésükben, gondolkodásmódjukban, szokásaikban nagyon sok téren különböznek. Tűz és víz a két ember. Ezért tökéletes összhang soha nem is volt köztük, a kapcsolat erősen hullámzó.

Ugyanabban a városban élnek, mindössze 3 kilométerre egymástól. Éveken át heti 3-4 személyes találkozás, a többi napon napi többszöri telefon vagy messenger.

Sok boldogság, sok öröm, sok sírás, sok vita, jó és rossz időszakok, több szakítás, de gyors kibékülések (kb. 5 alkalommal már 2-3 nap után, egyszer pedig 2-3 hét után).

A tipikus "se veled, se nélküled", mindkét részről.

A kapcsolatba minden területen X tesz többet, érzelmileg, segítségnyújtásban, anyagilag stb. Kettejük közül ő rendelkezik több jó tulajdonsággal és kevesebb rosszal. Y-nak is vannak nagyon jó tulajdonságai, és ő is intelligensebb az átlagnál. De több területen is kifejezetten "problémás típus". Az évek során kicsit tud javítani magán, elhagyni néhány rossz tulajdonságot; és X is sokat "dolgozik rajta", segít neki fejlődni, de az előrehaladást nagyon lassúnak és kevésnek tartja, és ez sokszor próbára teszi a türelmét. Y könnyebben elfogadja X rossz tulajdonságait, bár rendszeresen szóvá teszi, ami neki nem tetszik. X viszont úgy van vele, hogy nem is nagyon akar változni, mondván, így is kb. 10-szer annyi baja van Y-nal, mint fordítva.

Kb. az 5. évtől éri utol magát Y annyira anyagilag, hogy ezen a területen már kb. egyenlő a teherviselés. Mivel nem élnek együtt, így nem nagy dolgokról volt szó addig sem, "csak" sok kicsiről.

A jobb időszakokban többször felmerül az összeköltözés és a házasság is, "együtt akarnak megöregedni". De a sok különbség és probléma miatt bizonytalanok.

A szerelmet egy idő után már felváltja egy nagyon mély szeretet, egy erős ragaszkodás a másikhoz. Sok területen összecsiszolódnak. Más területeken nem, ezek állandó problémaforrások.

A 7. évben ismét erősödik a tényleges együttélés vágya. Így amikor X egy távoli városba akar költözni, közösen nézegetik az ingatlanokat. A döntés és az adás-vételi szerződés után X rögtön beköltözik, viszont Y még bizonyos okok miatt nem, így a következő közel 2 év mintegy "távkapcsolat"-ként működik, 2-3 hetente pár napot töltenek együtt X-nél, az idő többi részében a már azelőtt is megszokott napi többször online- vagy telefonos kapcsolattartás működik, napi több óra általában. Mindketten úgy érzik, erre rá fog menni a kapcsolatuk teljesen, meg a többnapos folyamatos együttlétekből adódó új problémákat sem tudják kezelni.

Aztán mire eljön az idő, hogy Y már az idő nagyobb részében lakik X-nél, mint otthon, egyre inkább érzik, hogy ez nem fog menni, hiába vannak pozitív változások is.

Plusz az évek során jönnek vagy erősödnek az egészségügyi problémák is mindkettejüknél.

De több a közös program is, többször jó a hangulat, szorosabbak a szálak, kevesebb az érzelem, mégis erősebb a ragaszkodás. Talán a megszokás miatt. Érzelmi hullámvasutak a jellemzőek.

Y még egy kicsit változik előnyére, de még mindig átlagon felül problémás. (Nem alkoholizmus vagy bármilyen szerhasználat, ne ilyesmikre gondoljatok.)

X viszont elég sokat változik a hátrányára, egyrészt a saját problémái miatt, másrészt mert belefáradt mindenbe. Anyagilag is rosszabbul áll már, így Y vállal kicsit nagyobb részt ezen a területen.

De alig pár hónap alatt lassan felőrlődik a kapcsolat, mindketten feladják a küzdelmet.

X nem akar új kapcsolatot. Néha mondogatja is Y-nak az utolsó hónapokban, hogy ő viszont keressen mást, akinek van hozzá türelme. Y azt mondja, nincs kedve ehhez, az ismeretségi köréből pedig senki sem az ideálja.

Közben ugyanúgy élnek, mint addig, csak már nincs intimitás, nincs szex. De a kirándulások, közös ebédek, filmezés, zenehallgatás, egyebek mind megmaradnak.

Végül ki is mondják, hogy "vége", nem tudnak párként működni.

De közel 10 évet nem olyan könnyű a kukába dobni egyiküknek sem.

Y azt javasolja, folytassanak mindent ugyanúgy, félig-meddig együtt élve, közös programokkal, ugyanúgy kölcsönösen segítve és támogatva egymást stb., csak már nem "párként", hanem "barátokként".

X átgondolja pro és kontra a dolgot. Azt is, hogy ha esetleg a jövőben mégis akarna új kapcsolatot, akkor így nehéz lenne, hiába, hogy már külön szobáik vannak... Tehát tulajdonképpen ezzel elzárja magát egy lehetséges jobb kapcsolattól, új szerelemtől.

Végül rábólint.

Így hát ugyanúgy élnek tovább, mint az előző hónapokban, sok idő együtt, napi kontakt a külön töltött időben is. Együtt vásárolnak, időnként otthon főznek, együtt járnak kirándulni minden héten, étterembe, cukrászdába, sétálni... Időnként együtt filmeznek vagy néznek zenéket. Y még a reggeli kávét is ugyanúgy az ágyba viszi X-nek. A saját szobájukat maguk takarítják, a konyhát, fürdőt továbbra is X takarítja. Szóval semmi nem változik tulajdonképpen. Csak fura módon picit kevesebb konfliktus adódik közöttük.

Alig pár hét múlva viszont X "gyanús" jelek alapján úgy sejti, Y-nak minimum kialakulóban van egy új párkapcsolata, vagy talán már össze is jött valakivel, csak titkolja...

Pár célirányos kérdés után kiderül, hogy bizony jól gondolta. Y azt mondja, az egyik elég új ismerőse, W, akivel egy online csoportban ismerték meg egymást nemrég, és személyesen is találkoztak már 3-szor vagy 4-szer, a legutolsó ilyen alkalommal nyíltan bepróbálkozott nála.

Y pedig kedveli W-t a belső tulajdonságai miatt, holott külsőleg tényleg nem az esete. (X tudja, hogy ez igaz, hiszen tudja, milyen Y ideálja, márpedig W nagyon távol áll attól. És azt is biztosra tudja, hogy az is igaz, hogy nemrég ismerik egymást, személyesen csak úgy 2 hónapja találkoztak először.)

De most Y úgy gondolja, ennek ellenére is lehet, hogy összejönne W-vel, mert "X-szel ellentétben, W-nek legalább kellene párként", ő meg élne a lehetőséggel, hogy mégis legyen párkapcsolata; illetve W belső tulajdonságai miatt is hajlik a párkapcsolatra. Nem szerelmes, de vannak pozitív érzelmei, és úgy gondolja, később kialakulhatna a szerelem is.

X kiakad ezen.

Utána még jobban kiakad, mikor kiderül, hogy Y úgy gondolja, hogy továbbra is ott lakna X házában az idő nagy részében. Legalább addig, amíg elválik, hogy lesz-e párkapcsolata W-vel, vagy sem. De lehet, hogy "igen" esetén is.

Zavarosak a nyilatkozatai, mert egyszer azt mondja, W-t nem zavarná, hogy ő a volt párjánál (azaz X-nél) lakik, és hogy ők (Y és W) csak ritkán tudnának találkozni a hatalmas távolság miatt. Ez konkrétan havonta pár napot jelentene, amikor Y a saját lakásában tartózkodik.

Egy másik beszélgetés folyamán meg Y azt mondja, hogy W "nem örülne" ennek...

X szerint "normális ember bele se menne egy ilyenbe", párkapcsolatra lépni valakivel, aki az exével együtt él barátként.

És persze X nem zárja ki, hogy Y abban is hazudik, hogy még nem volt köztük semmi W-vel, még csak puszi vagy kézenfogva sétálás sem, hanem "csak megbeszélték, hogy lehetne köztük több is, mint haverság / barátság".

(Y már volt hűtlen X-hez még a kapcsolatuk első éveiben - a végsőkig tagadta a fizikai és érzelmi megcsalást, és csak hosszabb idő után bukott le úgy, hogy már nem lehetett tagadni. X viszont soha nem csalta meg Y-t a közel 10 év alatt, sem fizikailag, sem érzelmileg, még csak nem is flörtölt senkivel.)

X szerint vagy barátként együttélés, ahogy megbeszélték ("így is együtt fognak megöregedni"), vagy egy új párkapcsolat. A kettő együtt nem lehetséges, Y-nak választania kell.

X szerint még így is sérelmes a dolog, mert Y etikátlan módon viselkedett: egyrészt azért, mert X szerint evidens az, amit ő előre átgondolt, hogy a barátként való együttéléssel mindketten lemondtak a jövőre nézve egy új párkapcsolat lehetőségéről.

Másrészt azért, mert még a "baráti szövetségkötés" előtti egy-két hónapban, amikor még X is javasolta, hogy Y keressen más párt, X többször is kihangsúlyozta, hogy csak annyi a kérése, hogy Y legyen őszinte mindig, és előzetesen szóljon, ha "kilátásban van valaki", ne pedig utólag, amikor már összejöttek.

Tehát X szerint Y-nak már akkor szólnia kellett volna, amikor W nyíltan bepróbálkozott. (Másik variáció szerint "amikor felmerült köztük, hogy lehetne köztük több is".) De Y nem szólt sem aznap, sem később. Ennek ellenére 2 nappal később újból találkoztak W-vel, ami így tulajdonképpen egy randi volt. Akkor is, ha igaz, hogy "nem történt semmi", ahogy Y állítja.

.........

Tehát az erkölcsi dilemma, hogy kinek van igaza, ki látja helyesen?

1.) X, aki úgy gondolta, hogy a közös megbeszélésük szerint fognak együtt élni Y-nal, azaz barátként, egymást segítve, támogatva, közös programokkal, ahogyan addig is, és "együtt fognak megöregedni". - Mindez pedig szerinte evidensen kizárja, hogy bármelyiküknek is új párkapcsolata legyen.

Ha pedig Y valóban nem gondolta át ezt előzetesen, és "normálisnak" tartja, hogy ismerkedik / randizik, akkor is szólnia kellett volna időben.

Egy házasságot is fel lehet bontani, egy párkapcsolatot is, egy barátságot is... De csakis tisztességes módon.

X ezért most úgy érzi, hogy Y "elárulta őt", mert "megszegte a megállapodásukat", továbbá "nem tartotta tiszteletben a kérését".

vagy

2.) Y, aki elmondása szerint nem is gondolt ilyen helyzetre előzetesen.*

Arra hivatkozik, hogy mivel ők X-szel már "csak barátok", így mindketten "szabadok", mindketten kezdhetnek új párkapcsolatot mással.

Továbbra is szeretne együtt lakni, de ha X elküldi, akkor természetesen kiköltözik. Szerinte semmi más nem változna, ha ő párkapcsolatot létesítene akár W-vel, akár mással, mert ő ugyanúgy segítené és támogatná X-et szükség esetén bármiben, még akkor is, ha X nem egyezik bele a további együttélésbe.

Arra is hivatkozik, hogy bár számára sem volt ideális az X-szel való párkapcsolata, de tulajdonképpen X kezdeményezte a szakítást; és ha X "meggondolná magát", azaz újra akarná kezdeni vele, akkor őt választaná. Viszont "ha X-nek nem kell, akkor miért ne lehetne neki párkapcsolata W-vel vagy mással, akinek meg kell", és "miért áldozná fel magát örök életére".

Köszönöm, ha végigolvastad. :)

júl. 4. 16:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha Y es X csak barátok, akkor Y termeszetesen szabad.

De azt akkor nem kivanhatja el hogy X-nel lakjon,kicsit szemtelenseg ez nem?

Amugy nagyon szomorú hogy egy kapcsolat így ér veget.

Az Y tulajdonsagait most hogy leirtad... Ember vagy a talpadon hogy birtad?

júl. 4. 23:53
 12/33 A kérdező kommentje:

Jó, hát kezdek hajlani arra, mert többen is írtátok, hogy akkor "szabad a vásár". Bár nekem az "együtt fogunk megöregedni"-be ez nem férne bele... És gusztustalannak tartom, ha ilyen módon történik. Hogy nem szólt előre. Hogy az én házamban is csetelgettek, meg megbeszélték a közös programokat... (Gondolom én legalábbis. Rosszabb esetben még ennél is több mehetett a cseten, de rágondolni se akarok...)

Nem mellesleg az is kiderült tegnap, hogy már április közepén írt egy társkereső posztot egy csoportban... Abban, amelyikben W-t is megismerte még márciusban. Akkor többen is "ráugrottak", mert jóképű, meg jó stílusban ír, és mert vicces... De egyik nő sem volt az esete...

(Ebben az az egyik legrohadtabb rész az, hogy általam lett vicces, humoros, tőlem tanulta ezt a stílust. Az első évben még mosolyogni is ritkán lehetett látni. Volt valami kis humora, de nagyon fanyar, nagyon elvont. Én ritkán raktam ki Facebookon közös fotókat, de jó sokára lett meg az első mosolygós. Egy ismerősöm be is kommentelte, hogy "Jé, a párod tud mosolyogni?"...

Y tőlem tanulta el azt is, hogy a konfliktusokat is sokszor fel lehet oldani humorral... Meg hogy egy-egy vita vagy probléma után nincs "örök harag", duzzogás stb., hanem tisztázzuk, és megyünk tovább mosolyogva.

Most meg itt vagyok összezuhanva, és én vagyok az, aki nem tud mosolyogni... :(((

Igen, nagyon szomorú az egész. Hogy nagyon sokat fejlődtünk azért elfogadásban, kompromisszumkészségben, együttműködésben stb. Meg hogy a jó időszakokban mindig csak a közös pontokra koncentráltunk, az ellentétek ritkábban jöttek ki. Már sokkal kevesebb területen vagyunk "tűz és víz", mint 10 éve.

És szomorú valóban, hogy ilyen csúnyán ér véget. (Persze tudom, hogy ennél sokkal csúnyább esetek is vannak, de ez most nem vigasztal.)

Hogy hogy bírtam?...

Eleinte nem látszott semmi gond, mert volt, amit titkolt. Ezt az autistáknál és az aspergereseknél maszkolásnak hívják: megtanulnak úgy viselkedni, mint a többiek. Például megtanulnak szemkontaktust tartani is - csak nem szeretik. Y az első időkben, amikor nálam voltunk, használta az én törölközőmet, csak később hozott sajátot. És sok ilyen volt még, amikor "maszkolt".

Vagy voltak olyanok, amik fel sem tűntek, pl. hogy könyökkel csukja az ajtót, csak már a sokadik alkalommal. Meg voltak olyan szokásai, amiket csak idő közben vett fel, pl. régen még lehetett enni az autóban, csak nagyon vigyázva...

És persze a rózsaszín szemüveg miatt sem vettem észre sok mindent.

Később meg bennem volt, hogy segíteni szeretnék neki. (Empata típus vagyok. Meg hosszú ideig olyan területen is dolgoztam, ahol sok embernek segítettem. Nekem ez volt a természetes.

Meg jó ideig úgy voltam vele, hogy másoknak meg más hülyeségei vannak, más rigolyái, más rossz tulajdonságai... még rosszabbak is akár (pl. rendszeres piálás, fizikai agresszivitás, a másik teljes leuralása stb.)

És azért is kezdtem mindig újból, amikor kérte, mert nagyon szerettem, és mert nem volt kedvem megint belefogni a társkeresésbe. Az ember sokszor azért ragad bele az ismert rosszba (munkahelyeken is, iskolában is stb.), mert még mindig jobbnak tartja, mint a bizonytalanságot. Mondjuk, az érdekes, hogy a munkahelyekkel nem vagyok így, sokszor váltottam már, mert nem akartam beleragadni a rosszba.

Meg reménykedik az ember, hogy majd jobb lesz...

És sokszor tényleg jó volt, időszakosan, még a problémák mellett is.

És lehetett számítani rá a bajban (szerencsére ritkán voltak olyan nagyobb problémáim, amiket egyedül ne tudtam volna megoldani, átvészelni, felállni belőle. Mindig vigasztalt, próbált segíteni. Aztán amikor 2020-ban bekövetkezett életem legnagyobb traumája, amibe azt hittem, hogy bele fogok halni, akkor is ő volt mellettem, és nagyon sokat segített lelkileg.

Szóval elég összetett dolog ez.

júl. 5. 03:48
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
#12 azt írod, hogy középkorúak vagytok, de ez a ragaszkodásod az "együtt öregednek meg" dologhoz inkább ilyen kamaszos. Nekem legalábbis akkor volt a saját és a környezetem fejében is ilyen végletesen meg a kapcsolatokról alkotott képem, hogy "Hát mi együtt öregszünk meg", akkor kötöttem ilyen mindenféle egyezséget barátokkal, hogy ha mittudoménhány éves korunkig nem jön össze a család, akkor majd együtt alapítunk, mert "mi akkor együtt öregszünk meg". De felnőttem. Még nem vagyok középkorú, és házasságban is élek, szóval azt valóban aláírom, hogy nem érzem át annak a valóságát, hogy milyen ijesztő lehet magányosan öregedni, de akármilyen empatikus is vagyok, ennek nem hiszem, hogy ez az útja. Attól még, mert a kapcsolat elején, 10 évvel ezelőtt megígértétek egymásnak, hogy ez lesz, nem kell ennyire görcsösen ragaszkodni a betartásához. Y is az mondja, hogy de így is betartja. Hát, ne tartsátok be, engedjétek el egymást, mert teljesen felesleges ez a konfliktus most közöttetek. Te is szabadabb lennél, nem példa nélkül való, hogy valaki 40-50-60+ (nem tudom, nálatok mit takar a középkorú :D ) találjon párt, neked is lenne esélyed akkor olyan valakivel megismerkedni, aki inkább ad, mint elvesz az életedből.
júl. 5. 07:20
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, a férfi miért keres pár és miért nem a ti kapcsolatokon dolgozik - mármint, ennyi issue-val is talált párt, azt meg kéne becsülnie - pofára fog majd esni.
júl. 5. 09:23
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
#11 vagyok, szerintem is pofára fog esni,es szerintem ezek után nem érdemes vele semmit. En csak megkonnyebbulest kivanok Neked. Nem irtad hany eves vagy. Egy normalis párt érdemelnél. Ami így leragadva ugye lehetetlen amig Y csak kihasznal. Sosem keső feladni az empata szerepét,szabad és Boldog embernek lenni. Saját tapasztalatbol mondom hogy a beteg emberek megeszik a lelkét barkinek. Sokszor lelkiismeret furdalasuk sincs, sőt sokszor a möge bujnak hogy dehat én beteg vagyok nem gondoltam bele, nem tudtam, nem tudatositottam. Aztán Jon az erzelmi zsarolas, buntudat keltes. Nekem az 1 szulom ilyen,szulot ugye nem valasztunk,de csodalkozok hogy Te ezt valasztottad es beszivott az orveny,nem tudsz kiszallni. Habar irtad,hogy mar az elejen nem volt korrket, nem mondta el hogy milyen,cselekedeteiben is titkolta. Ha Y mast nezett ki maganak,akkor hajra,buntudat nelkul atpasszolod es végre elhetsz. Kicsit kivulrol probalj nezni mindenre, objektiven,mintha kivulallo lennel.
júl. 5. 10:25
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

"Bár nekem az "együtt fogunk megöregedni"-be ez nem férne bele... "

De ti nem vagytok egy pár. Ha barátok vagytok, akkor a lakótársad és azzal ismerkedik, akivel akar. ELvileg, de te azt várod, hogy lefoglalod, mint társat, de közben nem a társad, csak barátod. Legjobb lenne külön költöznötök és barátként tekinteni egymásra. Amúgy úgyis el fog költözni, ha komolyabbra fordul a kapcsolata.

júl. 5. 14:30
 17/33 A kérdező kommentje:

Az "együtt megöregedni" nem az én külön óhajom volt, hanem közös. És nem csak a kapcsolat elején, hanem még a kapcsolat átnevezésekor (párból barátok) és utána is elhangzott az ő részéről is.

Az persze lehet, hogy "kamaszos", mert kicsit mindketten gyerekek / tinik vagyunk több területen is. Én kevésbé, ő inkább.

A saját példád, amit írtál, tök fura nekem, még soha nem hallottam ilyesmit. :O

Érdekes "kísérlet" lett volna, ha tényleg megvalósul a terv...

A "magányosan megöregedni" nekem nem mindig volt ijesztő. Volt egy sok éves szingli időszakom, akkor egyáltalán nem érdekelt ez, nem féltem tőle. Talán azért, mert fiatalabb és erősebb voltam, és mert akkor még többen voltak "körülöttem", család, barátok, munkatársak.

Aztán azért kezdtem el mégis ismerkedni, mert egyrészt már vágytam kapcsolatra, másrészt meg nem akartam jövőbeni "macskás öregasszony lenni". :D

Közel egy évig online társkeresőztem, méghozzá online nagyon intenzíven. De személyes találkozásokra csak akkor mentem el, ha az online alapján esélyesnek éreztem, hogy nem lesz felesleges. És mégis az lett tulajdonképpen mind az 6, mert csak egynél volt kölcsönös az igény a folytatásra, a többinél vagy én nem akartam, vagy a másik fél. Pedig volt olyan köztük, akivel két hónapig napi levelezés vagy Skype, és el sem akartam hinni, hogy szinte mindenben hasonlóan gondolkodunk, azonos az ízlésünk stb., stb. De élőben nem volt meg az a "villámcsapás"-érzés, ami annál az egynél igen, amiből kapcsolat lett. Egy nagyon rövid és nagyon fura kapcsolat, csak 3 hónap, alig pár találkozás, mindennapos levelezés... Én nagyon szerelmes voltam, úgyhogy elég sokáig tartott kiheverni.

És mindezek után 2 hónappal jött Y, 4-5 nap online után már személyes találkozás, mert annyira vonzódtunk egymáshoz (pedig már akkor is kijött egy-két ellentét), és megint "villámcsapás" az első randin...

Sok érdekes embert ismertem meg amúgy, akikkel csak leveleztünk, és ez tök jó volt. Viszont a rengeteg kamuprofil meg az egyéb csalók, és a szeretőt vagy csak szexpartnert keresők, a perverzek, a bunkók, az egyéjszakások, a mindenféle pszichés problémával és betegséggel élők, az alkeszek, a drogosok stb., stb...

Uh, rágondolni is rossz. Ez is visszatartó erő nekem most.

Meg persze az is, hogy nyilván (és sajnos) nem pozitív irányban változott a külsőm 10 év alatt, és több egészségügyi problémám is lett. És ahogy említettem, a rossz tulajdonságaim száma is nőtt (vagy a jóké csökkent, a lényeg ugyanaz). Szóval jóval kisebb az esélyem a "piacon", mint 10 éve.

Úgyhogy valószínűleg mégis egyedül fogok élni, csak nem macskás, hanem "kutyás öregasszony" leszek. :)

Persze tudom, hogy igaz, amit írtál. Én magam is ismerek egy 70-es párt, akik nemrég jöttek össze, és nagyon cukik együtt. :)

De olyat is ismerek, aki a válása után egy ideig még keresett társat, volt is pár rövidebb kapcsolata, aztán valahol 40-50 között feladta, már nem is keresett, most meg már 80-on felül van.

Az én korosztályombeliek között (53 vagyok) nagyon vegyes a kép az ismeretségi körömben. Ritka, aki még az első házasságában él, és az jó is. Próbálkozások vannak, 2. házasságok, rövidebb-hosszabb kapcsolatok; nomeg az egyedülálló nőknél szeretői státusz... :(

De egyébként jól esik a biztatásod, nagyon köszönöm. :)

És jó itt beszélgetni is, addig sem gyötrődöm annyira. (Másnak fogok írni részleteket, de ha nem olvasnád, akkor röviden: tegnap megint szakítottunk vagy mi, haza is ment a tervezettnél sokkal hamarabb, a cuccai egy részét is elvitte.)

júl. 6. 17:39
 18/33 anonim ***** válasza:

Hát a te eseted is példa hogy nagyon fontos párválasztásnál a lelki ismeret meg tudjon bánni a pénzzel.

Én tuti nem csinálnék olyat amiről tudom hogy fáj neked és nem fér bele a kapcsolatba. Ha mégis elcsesznék valamit akkor sem ennyire. Szóval nem találtatok egymásnál jobbat, de magányosak sem akartok lenni így egy párkapcsolat helyett egy komolytalan laza kapcsolatban egyeztetek meg ami élethosszig tart ha jól értem. Ha ennyire teli van hibával az egyik, meg hűtlen is volt akkor totál nem bíznék benne.

Nála még talán velem is jobban jártál volna pedig én otthon ülős vagyok unalmasan élek. De gyereket nem akarok, jól bánok a pénzzel, sokkal lelki ismeretesebb vagyok mint amilyennek leírtad a párodat...

Na lényeg hogy ha ennyire nem normális akkor miért nem hagyod el? Hagyjuk a kifogásokat. A leírásod alapján egy nem normális buta átlagnak tűnik aki a pénzt szórja agyatlanul, nem mindig hűséges és egyéb hibák, alkalmatlan egy kapcsolatra. Bocs ha tévedek csak amit olvastam róla azok alapján. Tényleg nem tudtál jobbat találni? El akarod cseszni az életedet? Amint tud lecserél és csak akkor fog szólni ha már megvan az új kapcsolata?

Bocs ha nem vidítottalak fel.

Párezerért van olcsó kávéfőző, lehet kis üvegben vinni az előre kész kávét, sokkal olcsóbb mint öt tízszeres áron megvenni. Használni kell az eszünket. A kávé csak példa volt, lehet nem jó példa.

júl. 6. 18:13
 19/33 anonim ***** válasza:
Ha ennyi baj volt a kapcsolatban pl hűtlen volt, és mégis korrekt és hűséges voltál hozzá tíz évig akkor dicséretet érdemelsz.
júl. 6. 18:17
 20/33 A kérdező kommentje:

Próbált dolgozni rajta időnként, tényleg. És lettek eredmények is. De nagyon lassan, és nagyon kevés... :(

Ő az a "fogadjatok el olyannak, amilyen vagyok"-fajta sajnos, ami ugyan egy nagyon népszerű hozzáállás, de én speciel megőrülök tőle, akárhol is hallom vagy olvasom. Mert nyilván van, amin nem lehet változtatni - azt a másik vagy elfogadja, vagy viszlát. De amin lehet változtatni pozitív irányban, azon jó és kell is változtatni. Ehhez persze belső motiváció kell, az a legjobb. Külső nyomásra nincs vagy rosszabb az eredmény. :(

Szóval ő is olyan, hogy inkább a dolgok könnyebb végét szereti megfogni.

Jelen helyzetben pedig az egy új kapcsolat. Merthogy én már nem vagyok olyan kedves, aranyos, mosolygós stb., mint régen, és mert "mindig" cseszegetem. (Ezerszer megbeszéltük már, hogy ez nekem is rossz. Tökre örülnék, ha nem kellene mindig elmondani ugyanazt 100x, mert egyik fülén be, a másikon ki.)

Neki a társ valami anyaféle is egyben, de ezt hosszú lenne részletezni.

Új párt eddig is mindig talált "ennyi issue-val", mert ugye ahogy írtam is, ezek csak fokozatosan derülnek ki a másik fél számára. És hát jól is néz ki, a jó külső pedig sokunk számára vonzó, hiába is tagadják sokan. (Jó, az ízlések különbözők, tudom; Y nem egy modell vagy ilyesmi, sem arcra, sem testalkatra. De az átlagnál jobb a külseje, és a koránál fiatalabbnak is néz ki.)

Hosszú kapcsolatnak én vagyok a 3. a sorban (9 év volt a házassága, majd volt egy 4 éves elég fura kapcsolata, és aztán jöttem én). A házassága előtt volt pár rövidebb kapcsolata is, pár hónaposak, de nem sok.

Ami engem most inkább megdöbbentett, az az, hogy W külsőre egyáltalán nem olyan, mint Y ideálja.

Bár a kapcsolatai közül csak egy volt ilyen, az előttem lévő. Azért a külsőért Y-t nem zavarta, hogy a csaj 12 évvel idősebb, mert nem látszott rajta. De ott más problémák voltak.

A volt felesége sem állt túl távol az ideáljától, meg eredetileg még én sem.

W viszont nagyon... Ráadásul hiába fiatalabb Y-nál pár évvel, sokkal idősebbnek néz ki. Viszont kedves, aranyos, segítőkész, mosolygós, nem "csesztetős"... (Nyilván, hiszen még alig ismerik egymást. Majd pár hónap vagy év múlva már más lesz, ha tényleg összejönnek/összejöttek, és együtt is maradnak...)

júl. 6. 18:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!