Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőmmel össze vesztünk. Nekem kéne bocsánatot kérni?
Röviden szegény családból származik és nemrégiben költöztek új albérletbe amit anyagilag megtámogattam.
Lényegében ezt egyszer felhánytorgattam (gondolom ezt nem kellett volna).
Ez azért lényeges mert költözéskor a tesójával kaptak össze ami igazából nem lett megbeszélve csak le csitultak az indulatok.
Ezt követően talán 1-2 napra rá tőlem azt kérte hogy a netet ne köttesük be, a tesójának ne segítsek abban ha pl valahová elakarna menni kocsival, az anyjának meg ne adjak pénzt.
Igen elég sokat segítettem nekik de most nem is ez a lényeg mert volt miből de én megkedveltem a családját és fáj hogy ezt kérte.
Sajnos nem foglalkoztam vele és a netet már lebeszéltem a telekom-al és erre azt mondta hogy soha semmit nem fog nekem elmondani őszintén.
Volt időm gondolkodni aztán Messengeren fakadtam ki neki aminek a végén csak annyit kérdeztem hogy egyáltalán szeret e. Nehéz lenne leírni? És erre már nem is válaszolt.
Szerintem ha én írok rá akkor az pitizés pedig szeretem és hiányzik.
Azon gondolkodom hogy lehet hogy ennyi volt.
"..... hogy bűntudatot keltsen benned egy elszólás miatt"
Nem árulta el a kérdező, hogy mit mondott konkrétan, szóval lehet tetszőlegesen "elszólásnak" nevezni, a valóságban pedig lehetett egy olyan "beszólás", amivel nagyon beletaposott a lelkébe és az önérzetébe.
"VISZONT neki se illik megmondani neked, hogy mit csinálj a családtagjaival, mármint, hogy ne segíts nekik csak azért, mert összekapott velük."
Bennem azért felmerült az a lehetőség is, hogy esetleg nem kiszúrni akart se a tesójával, de az anyukájával, csak tudja, hogy nem fogják tudni anyagilag viszonozni a segítséget, és így a felhánytorgatós eset után nem szeretné azt megélni, hogy a családtagjainak nyújtott segítség is neki lesz felhánytorgatva egyszer.
Azzal meg egyetértek, hogy manipuláció és érzelmi játszma bizonytalanságban tartani a kérdezőt, ahelyett, hogy megbeszélnék a dolgokat. Ha a lány úgy érzi, hogy nem tudja túltenni magát azon a beszóláson, vagy elbizonytalanodott azon, hogy van-e közös jövőképük, akkor is írhatna pár sort, és kérhetne időt, hogy átgondolja a dolgokat, ahelyett, hogy válasz nélkül hagyná az üzeneteit.
"hálátlan és lehúzós, mihaszna féregtől akit barátnődként nevezel"
Ezt jogosnak érzed úgy, hogy azt sem tudod, hogy a lány hány éves, van-e már önálló keresete, milyen élethelyzetben van a családja, ő, vagy ők kértek-e kölcsön pénzt, vagy viszonzás nélküli anyagi támogatást a kérdezőtől, vagy maga volt ennyire nagylelkű, és önként ajánlotta fel, mert szereti a lányt és kedveli a családját?
Teljesen tök mindegy micsoda vezérli akkor is játszmázik, gyerekes és semminek tartja a kérdezőt. Egyébként a kérdező azután mondta, hogy segített sokat miután a lány azzal jött elő, hogy ne próbáljon segíteni semmilyen módon a családnak akivel összekapott. Úgyhogy nem állja meg a helyét amit írtál #11!
A lánynak nincs joga beleavatkozni a saját haragja miatt a kérdező és a családtagjai viszonyába. Egyedül olyan esetben ha nem akar a kérdezővel lenni, viszont akkor azzal kellett volna indítani és nem kihasználni a mostani alkalmat arra, hogy akkor legyen vége.
Biztos vagyok benne, hogy szakítani nem akar, inkább még több pénzt kihúzni belőle és a bűntudat ébresztése nagyon jó irány a céljai érdekében...
Elolvastad, hogy kérdéseket is tettem fel neki? Hogy visszafizette-e, megemlítette-e, hogy fogja? Világosan leírtam, hogy HA egyikse igaz rá akkor mihaszna és hagyja el!!!
Minek írsz ha mondatokat se tudsz értelmezni 12???
9-es ez az üzenet volt az amiben felhánytorgattam a segítséget:
"Nem is értem hogy mondhattál te nekem ilyeneket. Szerettem volna örömet szerezni mindannyiótoknak. Azért fziettem ki az albérletet hogy tudjatok egy normális helyre menni. Erre ezt kapom.
Köszönöm szépen. És akkor te mondod hogy nem egyszer pofára estél. Nem tudom kb én is úgy érzem magam hogy pofára estem.
Az nem baj hogy az én a saját elképzeléseimet csak úgy kukáztam érted. Á az le van szarva. De én basszam meg mert beköttetem a netet hozzátok abba a lakásba amit én fizettem. Köszi."
Azt ezért akkor még felvázolhatnád hogy mégis mit kéne mondanom a Böbének ha pénzt kér tőlem. Ja hát nem adok mert ilyen kedvem van?
Ránézésre a csajod és a családja kihasználja a segítőkészségedet, ráadásul a nőd rajtad keresztül próbál meg nyomást gyakorolni a saját családtagjaira valami random összezördülés miatt, ami ritka féreg dolog. Amúgy meg szokj le róla, hogy pénzzel próbálsz meg embereken segíteni, főleg rendszeresen, mert ezzel valójában csak konzerválod a problémájukat és csak önmagadat hozod kellemetlen helyzetbe.
Nem vagyok vallásos, de a Bibliában is az van, hogy ha segíteni akarsz az éhezőn, akkor ne halat adj neki, hanem tanítsd meg halászni. A való életbe átültetve ez nagyjából annyit tesz, hogy ha nagyon pénzelni akarod őket, akkor max. valami hasznos szakmai tanfolyamra fizeted be azt, aki hajlandó tenni azért, hogy kikerüljön a szorult helyzetéből vagy beajánlod egy jobb munkahelyre, ha tudomásodra jut egy ilyen lehetőség. Önteni a pénzt egy feneketlen kútba, hogy aztán csak adósságba verjed őket, abszolút öngól.
"azzal jött elő, hogy ne próbáljon segíteni semmilyen módon a családnak akivel összekapott. Úgyhogy nem állja meg a helyét amit írtál #11!
Elsiklottál afelett, hogy a tesójával kapott össze, a kérése meg nem csak rá vonatkozott?
Kérdező, az ő ötletük volt a költözés egy jobb albérletbe?
Mekkora összeget kértek tőled kölcsön, és miben állapodtatok meg, mikor fizetik vissza ezt neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!