Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kezeled ha tartos parkapcsolatban vagy hazassagban eros vonzalmat erzel valaki irant?
Most vagyok ilyen helyzetben.
Érzem, hogy rossz hatással van a házasságomra.
Úgy, hogy lezárom mielőtt még tönkre teszem. Nagyon szeretem a férjem és nem csaltam meg.
De 22ev házasság hosszú idő, bármilyen jó is a kapcsolat, el lehet gyengűlni.
Volt már velem ilyen, de átgondoltam a dolgot, hogy szeretem a férjemet és nem éri meg ez az egész. Elkezdtem a férjemmel többet foglalkozni, nem nézegettem tovább a másik férfi profilját. Majdnem minden nap láttam munkahelyen, de minimalizáltam a kommunikációt is vele, nem beszéltem ki a magán dolgokat töbet. Akaraterő kell hozzá.
Férjem az első ilyen helyzetben beleugrott a viszonyba és igen ő tudatosan elhidegült, balhézott mindenen és engem okolt folyamatosan. Azért is engem okolt, hogy szeretője lett. Ja bocsi, már ex férj.
Húgom mesélte, hogy ő félrement a kapcsolata mellett és azt vette észre magán, hogy bántja a párját. Azt mondta, nem tudott uralkodni magán, több idő kellett mire nemet tudott mondani. Párjával és a szeretővel is szakított.
#7 Én ezzel nem értek egyet. Nem gondolom, hogy fertőző betegként kell kerülni az embert, de az sem jó, ha túlságosan belemelegedsz, mert csak jobban fogod hasonlítgatni a párodhoz. És ezzel biztosan nem építed a kapcsolatodat a férjeddel.
Mit jelent számodra a házasság? Ha csak egy papír, ami arra jó, hogy felvehessétek a CSOK-ot, akkor tényleg felesleges erőltetni. Ha viszont azzal a tudattal mentél bele a házasságba, hogy te meg a párod sem tökéletes, mégis egymással akarjátok leélni az életeteket, akkor az alapok már jó helyen vannak.
Tudnál olyan embert találni, akivel sokkal jobb beszélgetni? Akivel jobb a szex? Aki sokkal jobb társad lenne. A válasz az, hogy igen. De ha abból áll az életed, hogy mindig jobbat keresel, elmegy az élet úgy, hogy sosem találod meg a tökéleteset. Ha viszont elkezdesz dolgozni a kapcsolatotokon azzal, akit válaszottál, akkor igenis tökéletessé válhat számodra. Persze sok év házasság után ez sokkal nehezebb, mint a kezdetekben, de a lényeg nem változik. Pont ez a bizalom adja a legjobb dolgot a házasságban, hogy tisztában vagyunk egymás gyarlóságaival, mégis elfogadjuk egymást. Mindig ott van a biztonság, hogy bármi történhet az életben, a párom ott van nekem. Hogy ő egy biztos pont az életemben.
Visszatérve az eredeti kérdésre:
Teljesen normális, ha valaki megtetszik neked. Ezzel nincsen gond. Probléma akkor van, amikor feláldozod a párodat, a teljes kapcsolatotokat, amin éveken keresztül dolgoztatok, csak azért, hogy egy rövid ideig jobban érezd magad valaki mással. Ha eléggé bízol a saját érzéseidben a párod felé, nem baj, ha beszélgetsz azzal az emberrel. De felesleges kísértésre szerintem nincs szükséged, akár kiderül, hogy azzal a másik emberrel jobban összeillenél, akár nem.
" Nem gondolom, hogy fertőző betegként kell kerülni az embert, de az sem jó, ha túlságosan belemelegedsz, mert csak jobban fogod hasonlítgatni a párodhoz."
#8 De pont ez az, hogy nem fogsz belemelegedni, mert így könnyen rájössz, hogy nem is olyan nagy szám az illető. Ellenben ha kevesebbet találkozol vele, akkor jobban ki fogja pótolni a fantáziád az illetőről alkotott képet - mindenféle csodálatos illúzióval.
Nem tudom, lehet hogy sok ilyen esetben a te gondolkodásod vezet a legjobb eredményre. De mi van, ha ismerkedés közben az jön le neki, hogy habár a másik ember sem tökéletes, mennyivel jobban összeillenének. Ez azért is lehet valószínű, mert az évek alatt valószínűleg sokat csökkent a szemében a házastársa, és minden újdonság vonzónak tűnhet.
Én nem kockáztatnék, de lehet, hogy neked van igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!