Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Családi és vallásbeli ellentétek okozhatnak későbbi problémát házasságban? Mostanában elgondolkozom kapcsolatunk jövőjén.
Üdv!
Párommal 5 éve vagyunk kapcsolatban. Vele szuper minden, kisebb hullámvölgyeink voltak, de mindent megbeszélünk. De a családja merőben más, mint az én oldalamról. Én mindig igyekszem a lehető legjobban kijönni másokkal, de néha nehéz ez nekem, van, hogy nagy összejövetelen el kell vonulnom, és össze kell szedjem magam kicsit:
Tudni kell, hogy őket vallásos módon nevelték, ami nem csak a vasárnapi misékben, de egyéb életviteli dolgokban is megmutatkoznak, konzervatívak, merevebbek, nem beszélve a politikai nézetekről, mert én a megtestesült libernyák ellenzéki gonosz lehetek. Mindenhez én alkalmazkodom, mert ez mindig így van valamiért egy vallásos közegben..
Ilyenkor sokan azt szokták mondani, teljesen mindegy, ha mi ketten jól kijövünk, de “kötelezően” sok időt tölt együtt a bagázs, náluk mindenek előtt van a család, meg programok, mindenben “kötelezően választható” részt venni kb. páromat meg nagyon viszi a család magával, de nem is csodálom, mert akkora összetartó erő van, hogy ha ellenük menne valamiben, szerintem nyöghetnénk egész életre - igen, mikor erről beszélgettünk közöltem vele, hogy ez kb. megfelelési kényszer, de mindegy.
Ha valaki párt keres a gyerekek közül, egyből felmerül, hogy jaj csak vallásos legyen azért, katolikus helyen keressen párt stb. Mivel a pároktól burkoltan elvárnak bizonyos életviteli dolgokat, még abban is biztos vagyok, hogy a hátam mögött kapnám az ívet - mert velem szemben normálisak, de a hátam mögül hallottam rólam és úgy mindenkiről felváltva ezt-azt - hogy nem biztos szeretnék gyereket, vagy ha igen, bele lenne szólva a katolikus neveltetésbe ez 100%. Nem vagyok ateista, bérmáltam, jártam templomba, meg van a saját hitem, de ránk semmit nem toltak a szülők, nem ilyen közegben nevelkedtem. Nem bigottak azért de naaagyon konzervatívak. A gyerekek sok dolgot nem mertek megosztani a szüleikkel, nekem mesélték el, én nem szeretném, hogy a gyerekem ne merjen velem beszélni bizonyos dolgokról. Mivel a család ennyire nagyon egyben van, ezért fix, hogy a születendő unokákat is egybe akarják tudni, ott pedig ezek a különbségek kiütköznének. Pl valaki viszi a gyerekeket misére, ha mi nem szeretnénk, ki lennénk nézve.
Annyira hosszan tudnám sorolni, ami összegyűlik bennem ilyenkor, de nagy vonalakban ez a lényeg. Baromira szenvedek magamban, csatát vívok időnként és ezek a kérdőjelek egyre gyakrabban visszatérnek.. Szüleim teljesen befogadták és kedvelik párom, de ebben a helyzetben mindig is úgy láttam, valójában sajnálnak.
Nektek mi a véleményetek, volt/van ilyesmivel tapasztalatotok, amit megosztanátok?
Egy ilyen kultúràlis közegben nagy valószínűséggel:
A család segít ha bármilyen problémátok van.
Mindig számíthatsz mindekire.
Kis valószínűséggel fog félrekurni a férjed.
A gyerekek nem lesznek játékfüggők, drogosok, naplopó lusták. Normàlis felnőtté fejlődnek. Lesz egy magabiztos erkölcsi tartásuk.
És sorolhatnám még az előnyeit.
Az én családom is segítene bármiben, mindig számíthatok rájuk. Senki nem lett nálunk drogos, piás és hasonlók, ez nagyon nem ettől függ.
Ugyanennyi hátrányt minimum fel tudnék sorolni, erre nem a vallásos nevelés a biztos garancia.
Arra már inkább, hogy tabu témák vannak, a gyerek elzárkózik, megfelelési kényszerből fakadó mentális problémái lehetnek, HA úgy érzi, valami erőltetve van rá. És ehhez nem kell pisztolyt tartani a gyerek fejéhez, egy szülő simán sakkban tudja tartani másképp, akár mosolyogva is.
" “kötelezően” sok időt tölt együtt a bagázs"
Miért?
De ha akar, menjen csak, neked nem kell.
"náluk mindenek előtt van a család, meg programok, mindenben “kötelezően választható” részt venni "
De ti már külön család vagytok.
A felnövés része meghúzni a határokat.
A tapasztalat pedig nem vallásos családdal van.
Ezt én egyszerűen erőszakosságnak és mentális defektnek tartom.
Ezek a "kötelező családi összejövetelek" egy dolgot szolgálnak ki: a legerőszakosabb családtag komfortját - akinek ez a fétise, hogy ott van körülötte bizonyos kellékek között a nagy család.
Én részemről állásban voltam és a hétvégéken tudtunk együtt lenni a kedvesemmel, nyilván kettesben, nem utolsósorban egymás karjaiban szeretném tölteni azt az időt...
Egy ilyen szülő nyilván nem azt tartja szem előtt, hogy a gyerekének (és a párjának) jó szerelmi élete legyen, hanem a saját piknikjét.
De mi lenne, ha a szüleid lennének az erőszakosabbak és nekimennének a másik családnak, hogy mi az, hogy elvesznek titeket tőlük hétvégére? Nálatok kell lenni és punktum!
Aztán közben nem is ott vagytok, hanem kettesben.
Viccelsz? Mi az hogy okozhatnak? Hát már most okoznak. Szó szerint azt írod szenvedsz ebben a kapcsolatban. Ez már csak rosszabb lesz.
Mi ateista libernyákok vagyunk mindketten, de a gyereknevelési dolgokon még így is nagyon össsze tudunk kapni néha. Ha ilyen fontos dolgok nem passzolnak, abból csak a konfliktus van. Az meg ha a családja igazából nem kedvel téged, megint halál ha gyerek lesz ők meg ott fognak legyeskedni (még jobban). Gondolom iszonyatosan szereted őt, de ha elköteleződsz egy ilyen kapcsolatba akkor alá is írtál magadnak egy elkúrt életet. Vagy az lesz mint eddig hogy mindenben te engedsz és kb anyós meg az egyéb retyerutya gondoskodik majd a gyerek erkölcsi-lelki neveléséről, vagy a sarkadra állsz, akkor meg elmarod magadtól a pasit, anyós majd duruzsol a fülébe és a végén elváltok. Aztán elviszi a gyereket láthatásra, az meg úgy jön haza, hogy "anya, miért mondja a nagyi hogy te egy istentelen rbanc vagy?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!