Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a.kisebbsegi komplexus jelei?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a.kisebbsegi komplexus jelei?

Figyelt kérdés

Mivel kompenzalnak az ilyen emberek ?

Ha kerhetem minél bővebb informacit kerhetek ?

Előre is köszönöm szépen!

2023. nov. 19. 19:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%

Folyamatos szabadkozás, elnézést kérés mindenért, a "neked" "veled" "rád" stb. szavak következetesen nagybetűvel írása a mondat közepében is "...ez tetszik Neked" "...jó volt Veled" "...hogy hatott Rád".

Vagy épp ellenkezőleg elképesztő leuraló hangnem, ki ha én nem stílus, folyamatosan próbál elnyomni, az is sokszor a kisebbségi komplexus egy fajtája, csak a meghunyászkodás helyett egy ilyen látszat domináns szerepet vesz föl.

2023. nov. 19. 19:38
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Folytonos idegeskedés
2023. nov. 19. 20:01
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
1 es beteg.
2023. nov. 19. 20:12
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Instageamra meg tiktokra felmesz es meglatod.
2023. nov. 19. 20:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Irígység feltékenység megcsalás narcizmus gúnyolódás kiröhögés bunkozás agresszió plasztikázás stb
2023. nov. 19. 20:50
 6/14 A kérdező kommentje:
1-5 köszönöm szépen
2023. nov. 19. 20:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Azert mert valakinek van kisebbsegi komplexusa nem lesz feltetlen eteg, de ha van penze, vezeto beosztasu esetleg akkor ki jon rajta es lekezel mindenkit es incelezik. Na ez az igazi kiseb segi komplexus.
2023. nov. 19. 21:05
 8/14 A kérdező kommentje:

7 tapasztaltam.

Köszönöm

2023. nov. 19. 21:25
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Hát azért az, hogy egy kisebbségi komplexusos úgy kompenzáljon, hogy ledominál másokat, szerintem az elég ritka. Mármint biztos van, de jellemzően inkább szorongással van párban.

Azaz

-"ő mennyivel job bnálam" vagy "én mennyivel rosszabb vagyok nála" gondolkodásmód, azaz kifejezi, hogy ő gyengébb/rosszab/alkalmatlanabb/minőségtelenebb/butább vagy bármiben is alacsonyabbrendű a másiknál. És a másik jellemzően nem gy személy, hanem jó sok, néha mindenki.

-"elég jó vagyok?" és hasonló jellegű hozzáállás, szorongás azon, hogy megfelel-e a teljesítménye másoknak Illetve ezzel párban az "én nem vagoyk elég jó!" hozzáállás, amikor már egyből fel is ad kihívással járó dolgokat, alábcsüli saját magát, stb.

-"én nem vagoyk rá képes" - saját képességek alábecsülése

-"én nem érdemlem meg"

Ezen önállítások mellett jellemző még a kaméleonkodás, azaz hamar feladja a saját véleményét - már a van egyáltalán - csak hgoy megfeleljen mások elvárásainak, évleményének. Hiszen mások jobbak, okosabbak nála, egyértelmű, hogy nekik van igazuk - gondolja ő.

Hajlamos szemrebbenés nélkül benyelni egy csomó sértést, megalázást, beszólást, mert egyrészről gondolhatja jogosnak, másrészről meg ha nem is érzi jogosnak, nem tud kiállni magáért, hiszen ő.. nem jó, nem képes rá, nem elég jó, nem érdmeli meg, stb...

Általában szorongás, félénkség jellemzi őket.

De amúgy ez tinkább a mentális betegségek kategóriába kellett volna kiírni, de mindegy.

2023. nov. 19. 22:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Súrolva megközelítetted, jellemezted a szociális fóbiát, az önbizalom hiányányt és depresszió egyik fajtáját.

2023. nov. 20. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!