Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetem otthagyása kapcsolat miatt?
Külföldi, jónak számító egyetemre járok mesterképzésre, teljes ösztöndíjjal. Kijött velem a párom is, neki is voltak itt tervei, azonban ő menne haza, mert nem jött be az itteni dolog.
Én magamtól nem jutottam volna mostanra oda, hogy haza akarjak költözni, de jobb volt az az egyetem és város, ahol az alapszakomat csináltam. Azt maximálisan szerettem, ezen meg csak szeretnék túlesni, nincs motivációm és jobban szerettem otthon élni én is. Bár nekem nem reménytelen teljesen az itteni helyzet, nem érzem áldozatnak azt, hogy hazamegyek a párommal. Persze, otthon kisebb nevű egyetemen tudnék papírt szerezni, illetve pl vissza kell fizetnem az ösztöndíjamat stb.
A párommal 2 éve vagyunk együtt, fiatalok vagyunk, de nagyon jó a kapcsolatunk, együtt is élünk.
Véleményekre vagyok kíváncsi, illetve hogy mit kell még átgondolnom. Mert persze rosszul hangzik, hogy egy ilyen lehetőséget eldobok, de valójában nem érzem, hogy jobb lenne itt kint ez a menő egyetem oktatás szempontból sem, sőt. Persze pluszban ottvan a honvágy, barátok, család hiányolása, új rendszer miatti nehézségek stb.
Illetve ha nem mennék mesterre otthon végül, van egy értékes diplomám, munkaajánlatom (cég otthon ami bármikor tárt karokkal vár illetve egy írasos ajánlatom is), tapasztalatom, nyelvtudás stb. Szóval igazán nem is vágom el magamat a lehetőségek elől.
Sosem hagytam félbe még semmit, tárgyat se buktam soha. Megőrültem, vagy tényleg az a racionális döntés, hogy hazamegyek és nem szivatom magam feleslegesen.
(* mert a nak - mert a párodnak
* De mivel nem így + van,
*ez az élethelyzet egy elnézést).
Én mindenképpen végigcsinálnám. Lehet hogy most nem tűnik olyan nagyon fontosnak, de lehet hogy később az lesz. És szinte biztos, hogy ilyen lehetőséged nem lesz mégegyszer. Ez a lehetőség nagyon jól tud kinézni egy önéletrajzban.
Ha a párod nem akar maradni, q hátra levő időben lehetne távkapcsolat, hiszen egy mesterképzés nem olyan hosszú, és néhány havonta (attól függően hogy milyen messze van a város) lehet látogatni is. Ez egy olyan döntés lenne, félbehagyni a képzést, amit később nagyon meg tud bánni az ember.
#3 Úgy értem hogy jelentős plusz energiát igényel az itteni tanulás és élet. Ugyanazt a tudást nehezebben szerzem meg, mert nagyon más a rendszer (nem feltétlenül jó irányban)
#6 Most kezdtem csak 2 hónapja, 2 éves a mester.
#7 A kapcsolat kibírná a távkapcsolatot, viszont kérdéses, hogy megéri-e.
#8 Nélküle nem merült volna fel a kérdés úgy komolyan, ami nem feltétlenül lett volna jó. Lehet később ugyanide jutok. Nem vagyok elkötelezett eziránt a képzés iránt (az alapszakom esetében ilyesmi fel sem merült volna gondolati szinten sem). De enélkül a lökés nélkül biztosan nem mertem volna legalábbis most meglépni.
#9 A párom meg nem kényszerít, támogatna akkor is, ha maradnék. Meg ugye hiába nívós a neve, ha még az oktatás sem jobb. Az életrajzom egész jól néz ki most is, de persze jól mutatna rajta ez.
#10 A
bocsi véletlenül elküldtem előbb.
#10 összejött neki, ő is tanulni jött, csak nem szeret itt élni, boldogtalan. Így értettem hogy nem jött be neki az itteni élet. Nekem kevésbé rossz, de nekem se annyira tökéletes.
Figyelj, tedd fel magadnak a kerdest. Most minket akarsz meggyozni hogy nincs szukseged erre a kepzesre, vagy magadat?
A masik meg az, hogy Te is tudod nagyon jol hogy Magyarorszagon csak a papir szamit. Tapasztalatbol beszelek. Tokmindegy hogy tudod e, ha van rola papirod odaallitanak es megtanulod, legyen szo barmirol. Es azert nem mindegy hogy az a papir honnan van. Az Oxfordrol vagy a Szechenyirol, meg akkor is ha a gyori kepzes nem rosszabb mint az angol.
Odamesz egy munkahelyre egy atlag magyar diplomaval. Raneznek, aha , Te vagy a 10. ma aki onnan jon. Majd ertesitunk. Viszont ha egy neves kulfoldi egyetemrol mesz, akkor arra felfigyelnek, hogy helohelo. Olyan kozegben dolgozom ahol minden nap ezt latom. Oriasi elonybol indulnal ha elvegezned ezt a mostanit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!